ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024

«Αλαλούμ στην πρόσκληση μετατροπής σε βιολογικά»

Oλυμπία Τελιγιορίδου, Μέλος Πολιτικής Γραμματείας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Υπεύθυνη Αγροτικής Πολιτικής: «Αλαλούμ στην πρόσκληση μετατροπής σε βιολογικά»



Τονίζει η Oλυμπία Τελιγιορίδου, Μέλος Πολιτικής Γραμματείας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Υπεύθυνη Αγροτικής Πολιτικής

Με πρόσκληση που δημοσιεύτηκε στις 13-6-2024 επί υπουργίας Αυγενάκη καλούνται οι παραγωγοί να δηλώσουν την μετατροπή σε βιολογικές καλλιέργειες από 15-6-2024 έως 30-6-2024. Προϋπόθεση για την ένταξη στην Π3-70-2.1 είναι μέχρι τις 15 Ιουνίου να μην υπάρχει ενεργή σύμβαση πιστοποίησης βιολογικών.

Αποτέλεσμα αυτής της παρελκυστικής διάταξης σχετικά με τα κριτήρια είναι όσοι είχαν πιστοποιηθεί ως βιολογικοί καλλιεργητές να «αναγκαστούν» ουσιαστικά να διακόψουν τη σύμβαση από 13 Ιουνίου και να καταθέσουν νέα αίτηση μετατροπής σε βιολογικά από τις 16 Ιουνίου. Ο παραλογισμός αφορά λοιπόν όσους αναγκάζονται να άρουν την πιστοποίηση για 2 μέρες και όσους δεν μπορούν να προχωρήσουν ούτε στην άρση λόγω τριετούς δέσμευσης που είναι σε ισχύ.

Η συγκεκριμένη πρόσκληση για μετατροπή σε βιολογικά γίνεται και πάλι στο πλαίσιο του προχειρογραμμένου Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου που με τα κριτήρια που βάζει οδηγεί σε αναστάτωση όσους είναι ήδη ενταγμένοι. Ποιον θέλησε να εξυπηρετήσει η συγκεκριμένη διάταξη;

Δεν υπάρχουν σχόλια: