ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019

Ευαισθητοποιήθηκε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ!

Φωτογραφία αρχείου από την πρόσφατη διαμαρτυρία προσφύγων στη Μόρια για το θάνατο του 5χρονου αγοριού, από φορτηγάκι.

Αλ. Χαρίτσης: «Εμείς δεν θα σπεκουλάρουμε πάνω στο ευαίσθητο ζήτημα του προσφυγικού, όπως κάνει η ΝΔ»


Η 16χρονη κόρη της Faride Tajik, το επίσημο μέχρι στιγμής θύμα της χτεσινής φονικής πυρκαγιάς βρίσκεται στο Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης για ψυχολογική βοήθεια. Η κόρη της 49χρονης από το Αφγανιστάν που πέθανε χτες στο ΚΥΤ Μόριας, από βραχυκύκλωμα, σύμφωνα με τα όσα έχουν ανακοινώσει επίσημα από τις έρευνες οι Αρχές είναι σαφώς ψυχολογικά τραυματισμένη.


Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες έχει αναλάβει τη φροντίδα της 16χρονης κόρης της Faride Tajik, και συγκεκριμένα τόσο την ίδια, όσο και την οικογένειά της, τη θεία της και τον σύζυγό της και τα τρία τους παιδιά που συγκατοικούσαν στο κοντέινερ, τους μεταφέρει σε διαμέρισμα της ΑΜΚΕ- Ηλιακτίδα, μέσω του προγράμματος ΕΣΤΙΑ για ευάλωτους αιτούντες άσυλο.

Στο μεταξύ προβληματίζει η στάση των αρχών και φορέων.

«Scorched hearts» («καμένες καρδιές»)

Διεκδικώντας να φύγουν από τη Μόρια, να έχουν ασφάλεια κατά τη διαμονή τους εκεί, ενημέρωση για τον αριθμό των νεκρών κατά τα χθεσινά επεισόδια και «δικαιοσύνη», περίπου 200 γυναίκες πρόσφυγες και μετανάστριες με τα παιδιά τους, πραγματοποιούν καθιστική διαμαρτυρία στη Μόρια. Στα χέρια τους κρατούν κομμάτια από χαρτόκουτα, πάνω στα οποία γράφουν «Scorched hearts» («καμένες καρδιές»).

Αλ. Χαρίτσης: Εμείς δεν θα σπεκουλάρουμε πάνω στο ευαίσθητο ζήτημα

“Εμείς δεν θα σπεκουλάρουμε πάνω στο ευαίσθητο ζήτημα του προσφυγικού, όπως έκανε η ΝΔ όταν ήταν στην αντιπολίτευση, και όπως συνεχίζει και στην κυβέρνηση”, τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό“στο Κόκκινο 105,5” και τον δημοσιογράφο Νίκο Σβέρκο. Με αφορμή τα τραγικά γεγονότα στη Μόρια της Λέσβου δήλωσε πως “όταν χάνονται ανθρώπινες ζωές δεν χωρούν πολλά σχόλια”. “Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση”, συνέχισε, συμπληρώνοντας πως “ο αριθμός των προσφύγων έχει αυξηθεί το τελευταίο διάστημα, και η Ευρώπη πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της”.


“Εμείς, στον ΣΥΡΙΖΑ, ως κυβέρνηση, προσπαθήσαμε να διαχειριστούμε το προσφυγικό ως μια τεράστια ανθρωπιστική κρίση, και να φέρουμε την Ευρώπη προ των ευθυνών της. Ως τώρα, δεν έχουμε δει τη Ν.Δ. να παίρνει αντίστοιχες πρωτοβουλίες για να διεθνοποιηθεί το ζήτημα, όπως έκανε η Ιταλία λόγου χάριν πριν από λίγες μέρες”, είπε, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, την οποία μάλιστα, κατηγόρησε για “καταστροφική αδράνεια τους πρώτους μήνες διακυβέρνησης πολιτική και επιστροφή σε επικίνδυνες πρακτικές καταστολής και αυταρχισμού”. 

“Ο ΣΥΡΙΖΑ θα σταθεί με όλες του τις δυνάμεις δίπλα στους ανθρώπους που βασανίζονται και ζουν σε αντίξοες συνθήκες και θα πιέζουμε την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της. Η Ν.Δ. κινείται χωρίς σχέδιο σε αυτό το τόσο κρίσιμο ζήτημα”, υπογράμμισε ο Αλ. Χαρίτσης, υπενθυμίζοντας ότι η ΝΔ προχώρησε στην κατάργηση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής ήδη κατά τις πρώτες μέρες διακυβέρνησής της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: