ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019

Συνάντηση με Τραμπ, που δεν ήταν προγραμματισμένη


ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης πήγε απροετοίμαστος να μιλήσει με τον Ερντογάν και δεν έθεσε τα θέματα που καίνε την Ελλάδα!

 

Νέα διάσταση έχει πάρει η ακύρωση σύμφωνα με την κυβέρνηση Μητσοτάκη η «προγραμματισμένη» συνάντηση μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο εκδότης εφημερίδας και ανταποκριτής της Καθημερινής-Κύπρου στις ΗΠΑ, Αποστόλης Ζουπανιώτης. μιλά για συνάντηση που "δεν ήταν ποτέ προγραμματισμένη".

Ο κ. Ζουπανιώτης όντας διαπιστευμένος στον Λευκό Οίκο αναφέρει πως καμιά συνάντηση δεν ακυρώθηκε, γιατί πολύ απλά δεν ήταν ποτέ προγραμματισμένη.

Σε ανάρτηση του στο twitter ο δημοσιογράφος αναφέρει:

«Να ξεκαθαρίσουμε ότι καμία συνάντηση του προέδρου Τραμπ που ήταν στο πρόγραμμα του δεν ακυρώθηκε. Αν ακυρώθηκαν άλλες που ήταν εκτός προγράμματος και θα γίνονταν στο περιθώριο της δεξίωσης, δεν το λέει ο Λευκός Οίκος».

Στο μεταξύ, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Νέα Υόρκη. Η συνάντηση διήρκησε περίπου 45 λεπτά.

Στη συνάντηση μετέχουν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης, η Πρέσβης Αλεξάνδρα Παπαδόπουλου (διπλωματική σύμβουλος) και ο Δημήτρης Μητρόπουλος, ενώ τον κ. Ερντογάν συνοδεύουν οι Μ. Τσαβούσογλου και Χ. Ακάρ. 

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης πήγε απροετοίμαστος

«Ο κ. Μητσοτάκης πήγε απροετοίμαστος σε ένα ταξίδι κομβικό για τις διεθνείς σχέσεις της χώρας» επισήμανε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας το ταξίδι του πρωθυπουργού στη Νέα Υόρκη.μετά τη συνάντηση του Κ. Μητσοτάκη, με τον Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου ΣΥΡΙΖΑ:

Μετά τη συνάντηση του Πρωθυπουργού, Κ. Μητσοτάκη, με τον Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και την ενημέρωση που έγινε από συνεργάτες της ελληνικής αποστολής, προκύπτουν δύο καίρια ερωτήματα:

1. Έθεσε στον Τούρκο Πρόεδρο θέμα των τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο και των παράνομων γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ;

2. Ζήτησε τον άμεσο τερματισμό τους; Και αν ναι, τι απάντηση έλαβε;

Στις κυβερνητικές διαρροές για τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Τούρκο Πρόεδρο δεν υπάρχει ούτε μία λέξη για αυτά τα μείζονα εθνικά ζητήματα.

Πέραν αυτού, όμως, μετά από την ακύρωση της συνάντησης του Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, μίας συνάντησης που θεωρούνταν ακρογωνιαίος λίθος της επίσκεψής του στη Νέα Υόρκη και τη Γενική Σύνοδο του ΟΗΕ, προκύπτουν τρία ακόμη σημαντικά ερωτήματα:

1. Είχε προηγηθεί της επίσκεψης η αρμόζουσα διπλωματική προετοιμασία από την κυβέρνηση;
2. Υπήρχε τελικά προγραμματισμένη και οριστικοποιημένη συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Τραμπ;

3. Η συνάντηση ακυρώθηκε ή αναβλήθηκε και θα προγραμματισθεί εκ νέου κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Νέα Υόρκη;

Η εικόνα που μέχρι στιγμής διαμορφώνεται από την παρουσία του Πρωθυπουργού στη Σύνοδο των ΗΕ είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης πήγε απροετοίμαστος σε ένα ταξίδι κομβικό για τις διεθνείς σχέσεις της χώρας.  

Οφείλει όμως να κατανοήσει ότι οι διεθνείς σχέσεις της χώρας είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να την εξαντλεί μονάχα σε διεκπεραιώσεις επικοινωνιακής πολιτικής και οικογενειακής προβολής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: