ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019

Νέα τραγωδία: Δύο νεκροί 4 αγνοούμενοι έξω από τη Χίο

4χρονο παιδί και βρέφος.- Στα νησιά του Αιγαίου συνολικά ξεπερνούν τις 28.000 οι μετανάστες, που διαρκώς καταφθάνουν. - Ανάγκη για σύγχρονες νέες δομές υποδοχής


Δυο νεκροί, ένα τετράχρονο παιδί κι ένα βρέφος, τέσσερις αγνοούμενοι και 12 διασωθέντες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός ναυαγίου πλαστικής βάρκας με πρόσφυγες και μετανάστες που σημειώθηκε σήμερα το πρωί βόρεια των Οινουσσών της Χίου, σύμφωνα με το ελληνικό πρακτορείο ειδήσεων ΑΠΕ - ΜΠΕ.


Το ναυάγιο έγινε αντιληπτό περίπου στις 11 το πρωί, όταν διαπιστώθηκε η ύπαρξη μιας βάρκας που είχε ανατραπεί. Αμέσως κινητοποιήθηκε το επιβατηγό πλοίο «Νήσος Ρόδος» που έπλεε στην περιοχή, συμμετέχοντας στην επιχείρηση έρευνας που σύντομα εξελίχθηκε και σε διάσωσης.

Στην επιχείρηση έσπευσαν αμέσως σκάφη του Λιμενικού Σώματος και της Frontex, ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας και αεροσκάφος της Frontex και συμμετέχουν στις έρευνες διάσωσης.

Αιγαίο: Ξεπερνούν τις 28.000 εξαιτίας και των αυξημένων ροών
 
Για τις δραματικές συνθήκες διαβίωσης προσφύγων και μεταναστών μίλησε Στο Κόκκινο ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, που είναι διευθυντής του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας, και εξήγησε ότι στη Μόρια ο αριθμός των ανθρώπων που στοιβάζονται είναι πάνω από 12.000 ενώ στα νησιά του Αιγαίου συνολικά ξεπερνούν τις 28.000 εξαιτίας και των αυξημένων ροών.


Στον Νίκο Σβέρκο ο κ. Σακελλαρίδης σημείωσε ότι ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή να είναι στη Σάμο όπου γύρω στις 5.200 πρόσφυγες διαβιούν σε χώρο χωρητικότητας 560 ατόμων και όλο αυτό το ζήτημα δεν είναι θέμα στατιστικής καθώς δημιουργεί αντικειμενικά πάρα πολλά προβλήματα στη ζωή των ανθρώπων εκεί.


Οι κίνδυνοι ασφάλειας είναι τεράστιοι, σημείωσε ο κ. Σακελλαρίδης, και εξήγησε ότι υπερσυγκέντρωση και οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης οδηγούν, αυξάνουν τις πιθανότητες, συσχετίζονται έμμεσα και με εγκληματικές πράξεις αλλά και με θανάσιμα ατυχήματα με την ταλαιπωρία χιλιάδων ανθρώπων.


Ενώ εξήγησε ότι και σε δομές όπως αυτή της Κορίνθου, της Καβάλας, του Κιλκίς αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα είτε λόγω έλλειψης κατάλληλης υποδομής, είτε εξαιτίας του αυξημένου πληθυσμού. Γι` αυτό και απαιτείται νέο σχέδιο δημιουργίας νέων δομών, σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Σακελλαρίδης.


Μάλιστα εξήγησε ότι η κοινωνία των πολιτών, της αλληλεγγύης μέσω των καταλήψεων άδειων κτιρίων προσέφερε πιο αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης στους πρόσφυγες μέσα στον αστικό ιστό, από αυτές που υπάρχουν στους καταυλισμούς και βλέπουμε την κυβέρνηση να προχωράει σε εκκενώσεις αυτών των καταυλισμών και στις εξώσεις οικογενειών και όλο αυτό δημιουργεί μια πιο προβληματική κατάσταση καθώς μεταφέρονται και αυτοί σε κορεσμένους καταυλισμούς.




Δεν υπάρχουν σχόλια: