ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019

Η πλατεία Ποντιακού Ελληνισμού, σε εγκατάλειψη

Μπασκέτα στην Πλατεία Ποντιακού Ελληνισμού Πάτρας.

Στα... ορφανά η παιδική πλατεία και ο χώρος μπάσκετ στα Κρητικά, αν και έχει περάσει ένας χρόνος!


Με πρώτη ματιά, εάν ρίξεις, μπερδεύεσαι με το θέαμα που βλέπεις! Αναρωτιέσαι εάν πρόκειται για μπασκέτα  ή εξαρτήματα κάποιου εγκαταλειμμένου καρνάγιου. Κι όμως πρόκειται για την πλατεία που είναι αφιερωμένη στον ποντιακό ελληνισμό. Αλλά πως μπορείς να το προφέρεις αυτό το «Ποντιακού Ελληνισμού» όταν βλέπεις ολοζώντανη μπροστά σου τέτοια απαξίωση του επιθέτου που αφορά μία τεράστια Ιστορία ενός τμήματος του ελληνικού πληθυσμού;

Ναι «Πλατεία Ποντιακού Ελληνισμού». Το γράφει και ο Δήμος του πρώτου πολίτη της Πάτρας, που όλως τυχαίως συμβαίνει να είναι ποντιακής καταγωγής. Συμβαίνει ακόμη να τον περιφέρουν στην πόλη οι συμμετέχοντες στο μουσικό συγκρότημα Ποντίων που έχει καλέσει στο παρελθόν, στο πλαίσιο της πρόσμιξης του ελληνικού πολιτισμού, με την ευκαιρία των καρναβαλικών εκδηλώσεων και που η παρουσία τους άφησε εποχή, με ευμενή σχόλια. Συμβαίνει ακόμη πολλά άλλα, μα θα σταματήσω εδώ γιατί ίσως κατηγορηθεί το Istologio για ευκαιρία επίδειξης εμπάθειας.

Τα φλέξιγκλας λείπουν από τις μπασκέτες. Η περίφραξη θυμίζει παραβιασμένο οικόπεδο. Ο γύρω χώρος είναι... βυθισμένος  στα χόρτα που θέλουν αποψίλωση...

Στα... ορφανά η πλατεία και ο χώρος μπάσκετ στα Κρητικά!

Το φαινόμενο της εγκατάλειψης είναι γενικότερο. Και παρουσιάζεται σε σειρά περιφραγμένων χώρων. Αν και κοντεύει χρόνος από την κατασκευή τους, η παιδική πλατεία Κρητικών και ο αθλητικός χώρος παραδίπλα, γήπεδο μπάσκετ, τελούν σε απαξίωση. Η μεν περιφερειακή αρχή Κατσιφάρα, έχει κατασκευάσει αυτά τα έργα μετά από αίτημα των συνοίκων, πάνω στο δρόμο της μίνι περιμετρικής, ο δε Δήμος Πατρέων δεν παραλαμβάνει τους χώρους. Λέγεται πως αιτιολογία φέρει πως δεν έχει το κατάλληλο προσωπικό. Υπάρχει δηλαδή... λειψανδρία!

Έτσι, οι πιτσιρικάδες της γειτονιάς που δεν καταλαβαίνουν από αυτά τα γραφειοκρατικά, παραβίασαν το συρματόπλεγμα και... μπουκάρησαν! Όμως σε χώρους τέτοιους, εγγυμονούνται κίνδυνοι για  ανθρώπινες ζωές. Πολλές φορές έχει φύγει η μπάλα από το χώρο του μπάσκετ, λόγω της ανοικτής οροφής, και έχει πέσει πάνω στην όδο της μίνι, που οδηγοί και οχήματα τρέχουν σαν... τρελοί! Άλλες φορές, ασυλλόγιστα κάποιος πιτσιρίκος, ορμά για να πιάσει την μπάλα, πριν του την κάνει... πλακοπαΐδα κάποιο διερχόμενο όχημα!  

Μετά από αυτά ο μηχανικός του έργου που έχει την ευθύνη πήγε και έβαλε νέα λουκέτα στα έργα, περιμένοντας να τα παραδώσει όταν αποφασίσει το... Πολίτμπιρό του Δήμου Πατρέων να αποδεχτεί την ευθύνη και παραλαβή των έργων!          

Όμως, όταν πρόκειται για την τρίτη πόλη της Ελλάδας, την Πάτρα, με τι καρδιά μπορείς να βλέπεις την εγκατάλειψη και να σιωπάς;

Ο Ανδρέας Αποσκίτης στην ανάρτησή του στο πορτάλ του  με τίτλο ΠΑΤΡΑ, ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΕΓΟΝΤΑΙ, απ' όπου και οι φωτογραφίες, σχολιάζει για την Πλατεία Ποντιακού Ελληνισμού τα παρακάτω:  





Πλατεία Ποντιακού Ελληνισμού.
Άλλος ένας ανοιχτός αθλητικός χώρος που δείχνει το ενδιαφέρον της δημοτικής αρχής για τον μαζικό αθλητισμό της νεολαίας μας.
Στις συγκεκριμένες μπασκέτες λείπουν και τα φλεξιγκλάς.

Τα σχόλια δικά σας.




Δεν υπάρχουν σχόλια: