ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024

Νυχτερινό τιμολόγιο ρεύματος τέλος από το έτος 2025

 

 

Ο Θόδωρος Σκυλακάκης είπε θα ισχύει πρωινό 10 πμ έως 3 μμ, ενώ το πολυδιαφημισμένο πράσινο   καταργείται κι αυτό!

Καταργείται ως επιλογή από τους παρόχους από την 1η Ιανουαρίου 2025 για νέους πελάτες, όπως ανέφερε σήμερα ο υπουργός ΥΠΕΝ Θόδωρος Σκυλακάκης, δημιουργώντας σύγχυση περί των χρωματιστών τιμολογίων, όπου εδώ και λίγους μήνες μας τριβίλιζαν στα αυτιά μας τις ευεργετικές οικονομικές επιπτώσεις.

Ήρθε .όμως το πλήρωμα του χρόνου και οι καλές διαθέσεις των παρόχων, που μας προϊδέαζε το Υπουργείο, δεν φάνηκαν.

Αντιθέτως οι τιμές του ρεύματος πήραν τον ανήφορο και ποιος τους πιάνει τους παρόχους, που προβάλλουν αστήριχτες δικαιολογίες.

Έτσι, το πράσινο τιμολόγιο θα μπορούν να το διατηρήσουν μόνο όσοι θα το έχουν μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2024.

Από τις αρχές του 2025 καταργείται και το φτηνότερο νυχτερινό τιμολόγιο με το ΥΠΕΝ του κ. Σκυλακάκη να έχει αποφασίσει αλλαγές οι οποίες δεν εξυπηρετούν τα εκατομμύρια των εργαζομένων καταναλωτών, που πασχίζουν όλη την ημέρα με το μεροκάματο για την επιβίωσή τους..

Ο Θόδωρος Σκυλακάκης ανακοίνωσε ότι επειδή γενικά οι φθηνές τιμές του ρεύματος λόγω φωτοβολταϊκών είναι το μεσημέρι, θα καθιερωθεί φθηνή ζώνη  από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, αναλόγως της εποχής και πάρα πολλές ώρες το Σαββατοκύριακο, το οποίο είναι γενικά φθηνότερο.

Δηλαδή τα νοικοκυριά για να μαγειρέψουν, για να βάλουν μπροστά το πλυντήριο ή γενικά για να χρησιμοποιήσουν ενεργοβόρες συσκευές, ειδικά το χειμώνα με τις ηλεκτρικές θερμάστες, θα πρέπει να βρίσκονται στο σπίτι τους αντί για την εργασία τους προς επιβίωση!  

Όμως ο κ. Σκυλακάκης, παρά το γεγονός ότι οι νέες ώρες φθηνότερου τιμολογίου δεν θα εξυπηρετούν εκατομμύρια καταναλωτές υποστήριξε ότι η χώρα έχει μεγάλο αριθμό πληθυσμού που είναι στο σπίτι.

Δεν μίλησε για ανέργους, αλλά το υπόθεσε υποστηρίζοντας την θεωρία του και αντέτεινε σε ερώτημα που του ετέθη:

«Είναι συνταξιούχοι, είναι Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, είναι τα ζευγάρια, όπου ένας από τους δύο δεν δουλεύει, είναι όσοι κάνουν τηλεργασία, είναι πολλοί ελεύθεροι επαγγελματίες, είναι αγρότες των οποίων η απασχόληση είναι εποχική, 150.000 νοικοκυριά που έχουν μωρό στο σπίτι μέχρι να γίνει 2 ετών να πάει παιδικό σταθμό. Όλοι αυτοί -ως τώρα- τις φθηνές τιμές του μεσημεριού δεν μπορούσαν να τις αξιοποιήσουν, και χρειάζονται ενέργεια, για να μαγειρέψουν, να ζεσταθούν όσοι θερμαίνονται με ηλεκτρικό», ισχυρίστηκε ο υπουργός ΠΕΝ.

Το ακριβές χρονικό διάστημα των ζωνών θα προσδιοριστεί σε δύο εβδομάδες περίπου. Η απόφαση για αλλαγή του νυχτερινού τιμολογίου με τις λεγόμενες φθηνές ωριαίες ζώνες είναι προς το συμφέρον των παρόχων καθώς θα «προσφέρουν» φθηνότερο ρεύμα τις ώρες της ημέρας που παράγεται φθηνό ρεύμα από φωτοβολταϊκά, υποστήριξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: