ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024

Ερώτημα περί αντισυνταγματικότητας τουυ ΝΟΚ


Στο ΣτΕ σήμερα το ερώτημα περί αντισυνταγματιικότητας του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού που επιτρέπει την ανέγερση πολυκατοικιών μεγίστου όγκου!

Συζήτηση στο ΣτΕ, που καλείται να αποφασίσει περί του Κανονισμού όπου νομικά και περιβαλλοντικά ζητήματα έχουν εγερθεί περί αντισυνταγματικότητας του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού, με αφορμή την έκδοση αδειών που επιτρέπουν θηριώδη όγκο κτηρίων πολυκατοικιών. 
 
Επί του προκειμένου τέσσερις υποθέσεις ζητήθηκαν και αφορούσαν οικοδομικές άδειες στο Δήμο Αλίμου με τις οποίες ζητείται από το ΣτΕ να ακυρωθούν οικοδομικές άδειες που εξέδωσε η υπηρεσία δόμησης του Δήμου Αλίμου.

Το ζήτημα εισήχθη προς απόφαση στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας και συζητήθηκε σήμερα με το ερώτημα  της συνταγματικότητας ή μη των διατάξεων του νέου οικοδομικού κανονισμού που επιφέρουν προσαύξηση στη δόμηση και στο ύψος των κτηρίων.

Η δίκη απασχόλησε το ανώτατο δικαστήριο κατόπιν παραπομπής από το Ε’ Τμήμα του ΣτΕ, το οποίο είχε κρίνει ότι ορισμένες από τις διατάξεις του νέου οικοδομικού κανονισμού είναι αντίθετες στο Σύνταγμα, εγείροντας σοβαρά πολεοδομικά και νομικά ζητήματα. Δηλαδή βρέθηκαν στο επίκεντρο οι μεγάλες σε όγκο και ύψος πολυκατοικίες που «ξεφυτρώνουν» στην Αττική, αλλά και στην περιφέρεια της χώρας αλλοιώνοντας την φύση του περιβάλλοντος και εγείροντας ερώτημα όσον αφορά την ισότητα στο δικαίωμα απόλαυσης του ήλιου, του αέρα και της ανεμπόδιστης όρασης στο περιβάλλον.  .

Το ΣτΕ επιφυλάχθηκε να εκδώσει τις αποφάσεις του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: