ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 15 Ιουνίου 2024

Το μεγάλο ευρωστραπάτσο του Κυριάκου Μητσοτάκη!

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
(ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

«Αδιαμφισβήτητα οι μεγάλοι χαμένοι των ευρωεκλογών είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η πολιτική που εφαρμόζει όλα αυτά τα χρόνια». Η μάχη των ευρωεκλογών απέδειξε ότι το κάστρο του 41% ήταν χάρτινο. Μέσα σε μόλις έναν χρόνο κατέρρευσε. Η ψήφος μετράει και οι πολίτες αποδοκίμασαν στην πράξη την πολιτική της ανέχειας της Ν.Δ. Οι νεοφιλελεύθερες τακτικές της διάλυσης του Κράτους Δικαίου και πρόνοιας καταδικάστηκαν και δεν μπορούν να επικαλούνται τη συναίνεση των πολιτών. Ο Κ. Μητσοτάκης στην πραγματικότητα είναι ένας απονομιμοποιημένος πρωθυπουργός. Η προσπάθεια να παρουσιαστεί το ιστορικά χαμηλό ποσοστό του ως νίκη είναι τουλάχιστον αστεία.

Αυτά όμως είναι βαριές αλήθειες. Δεν τις αντέχει η κυβέρνηση, που διατείνεται πως έχει καθαρό χρόνο μπροστά της 3,5 έτη. Ωστόσο, ακόμα κι αν δεν θέλει να αντικρίσει την πραγματικότητα, η πιθανότητα των πρόωρων εκλογών είναι ένα ενδεχόμενο που κανείς δεν μπορεί πλέον να μην συνεκτιμήσει.

Οι ωραιοποιήσεις και τα επικοινωνιακά τεχνάσματα του τύπου «είμαστε πρώτοι με μεγάλη διαφορά», «δεν αλλάζει τίποτα» επιβεβαιώνουν την αδυναμία των γαλάζιων να δεχθούν την ήττα και ταυτόχρονα τον φόβο που άρχισε να τους διακατέχει. Ο ανούσιος και περιορισμένος «ανασχηματισμός» συνεισφέρει μόνο στον ευκαιριακό αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης ότι ο πρωθυπουργός δήθεν «έλαβε το μήνυμα» για να εξασφαλίσει ανοχή και «πίστωση χρόνου» και να συνεχίσει την ίδια πολιτική που οδηγεί σε πλήρη αποστέρηση χρημάτων και δικαιωμάτων.

Επίσης, οι ευρωεκλογές, αν και χαλαρή ψήφος, έδειξαν ότι ο λαός επιβάλλει τις λύσεις και είναι αυτός που εκκινεί σοβαρές πολιτικές διεργασίες. Αρκεί να δει κανείς τις συζητήσεις που ξεκίνησαν άμεσα για μια ενωμένη Κεντροαριστερά. Αυτό καλό θα είναι να το έχουν στο μυαλό τους την επόμενη φορά που θα αποφασίσουν κάποιοι να απέχουν. Γιατί η αποχή δεν μεταγράφεται ως πολιτική δυναμική. Ευνοεί πολλαπλά το πρώτο κόμμα και ακόμα και ως κίνηση διαμαρτυρίας επιτρέπει στη Δεξιά να την προσμετρά στο δικό της πολιτικό βαλάντιο, σαν «δικές της» ψήφους.

Οι πολίτες έδειξαν τον πάγκο στη Ν.Δ. και έθεσαν την αντιπολίτευση σε στάση αναμονής ώστε να εκκινήσουν διεργασίες για να αναδειχθεί το «αντίπαλο δέος» που θα πετύχει την ανατροπή της δεξιάς κυβέρνησης του Κ. Μητσοτάκη.

Και κάτι τελευταίο. Οι ευρωεκλογές επιβεβαίωσαν ότι με την Ακροδεξιά στην κυβέρνηση να απολαμβάνει τη νομιμοποιητική σφραγίδα εξουσίας και να είναι καθημερινά στις οθόνες, το φίδι δεν κοιμάται. Αντιθέτως, πολύ πιο εύκολα συντηρητικοποιούνται τα λαϊκά στρώματα στα οποία στοχεύει ο ακροδεξιός λαϊκισμός όταν ο λόγος του μίσους γίνεται κυρίαρχος λόγος εξουσίας».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: