ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 15 Ιουνίου 2024

Γαλλία: Ο λόγος στο λαό.- 150 πορείες κατά της ακροδεξιάς

Γαλλία: Εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλώνουν... Αριστεροί και νεοφασίστες δίνουν μάχη σώμα με σώμα!

Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών, που θα διεξαχθούν σε δύο γύρους στις 30 Ιουνίου και στις 7 Ιουλίου, αφότου η κεντρώα συμμαχία του κατατροπώθηκε από τον RN στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου. Το Λαϊκό Μέτωπο της Αριστεράς, δίνει μάχη σώμα με σώμα και με διαφορά μισής μονάδας.

Η νεοφασιστική Δεξιά στην Ευρώπη επανακάμπτει. Αριστεροί και κεντρώοι αντιδρούν!

Αποτέλεσμα της ανόδου του νεοφασισμού. είναι ότι σήμερα χιλιάδες άνθρωποι του απλού λαού κατέβηκαν σήμερα  στο Παρίσι, ενώ σε πολλές άλλες γαλλικές πόλεις διαδήλωσαν κατά της ανόδου της ακροδεξιάς, του Εθνικού Συναγερμού (RN) που αναδείχθηκε στις ευρωεκλογές της περασμένης Κυριακής.

Σύμφωνα με την αστυνομία τουλάχιστον 350.000 άνθρωποι συμμετείχαν σε πορείες κατά της ακροδεξιάς και 21.000 αστυνομικοί κινητοποιήθηκαν αφότου συνδικάτα, φοιτητικές οργανώσεις και οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κάλεσαν σε συλλαλητήρια κατά του αντιμεταναστευτικού, ευρωσκεπτικιστικού RN πριν από τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές στη Γαλλία, ενώ περίπου 150 πορείες πραγματοποιήθηκανσε όλη τη Γαλλία σε πόλεις όπως η Μασσαλία, η Τουλούζη, η Λιόν και η Λιλ.

Στο Παρίσι, 100.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στους δρόμους στην πορεία που ξεκίνησε από την Πλας ντε λα Ρεπουμπλίκ, στα ανατολικά, και κατέληξε μέσω της ιστορικής πλατείας της Βαστίλλλης στη Νασιόν. 

Μία πρώτη σειρά δημοσκοπήσεων δείχνει πως ο RN μπορεί να κερδίσει τις βουλευτικές εκλογές και να είναι σε θέση να σχηματίσει κυβέρνηση.Δημοσκόπηση του περιοδικού Point που δημοσιοποιήθηκε χθες, Παρασκευή, προβλέπει πως ο RN θα έρθει πρώτος στον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών με ποσοστό 29,5% των ψήφων, σε μικρή απόσταση από έναν συνασπισμό αριστερών κομμάτων που αποκαλείται Λαϊκό Μέτωπο και συγκεντρώνει το 28,5%.Το κεντρώο στρατόπεδο του Μακρόν συγκεντρώνει το 18%.

Δεν υπάρχουν σχόλια: