ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024

Σ. Φάμελλος: Ενίσχυση της πολιτικής για τους απόδημους

 Σ. Φάμελλος: Ενίσχυση της πολιτικής για τους απόδημους με κοινό στόχο την υποστήριξη των εθνικών συμφερόντων


Με κοινό στόχο την υποστήριξη των εθνικών συμφερόντων

Χαιρετισμός του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία στην τελετή έναρξης του 25ου Πανελλήνιου Συνεδρίου της «AHEPA Hellas»:

Στην ενίσχυση και εμβάθυνση των πολιτικών για τους απόδημους Έλληνες και Ελληνίδες, στην ανάπτυξη κοινών δράσεων με τις οργανώσεις των ΑΗΕΡΑ για τις διαχρονικές αξίες της ειρήνης, της αλληλεγγύης, της προόδου και της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας και στην στήριξη των εθνικών μας συμφερόντων και των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Φάμελλος στο 25ο Πανελλήνιο Συνέδριο της «AHEPA Hellas» που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη.

Στην παρέμβασή του, ο Σωκράτης Φάμελλος συνεχάρη την «AHEPA Hellas» για τις δράσεις αλληλεγγύης που αναπτύσσει, σημειώνοντας ότι δίπλα στην προσφορά και τη συλλογικότητα θα πρέπει να υπάρχει μια ισχυρή Πολιτεία που θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για ισχυρές δημόσιες πολιτικές και υποδομές.

Ανατρέχοντας στο παρελθόν, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ υπενθύμισε την αναβάθμιση και αξιοποίηση της ελληνοαμερικανικής συνεργασίας την περίοδο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι «στο πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ και του Στέφανου Κασσελάκη να ξέρετε ότι έχετε ένα σύμμαχο και συμπαραστάτη και ότι μόνο οι κοινοί δρόμοι είναι ο τρόπος για να καταρρίψουμε στερεότυπα και να πάμε μπροστά».

Ο χαιρετισμός του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτη Φάμελλου στο 25ο Πανελλήνιο Συνέδριο της «AHEPA Hellas»:

«Πανοσιολογιότατε, κύριε Γενικέ Γραμματέα, κύριε κυβερνήτα και κύριοι κυβερνήτες, θα ήθελα εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, του Στέφανου Κασσελάκη και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας να σας ευχαριστήσω για την πρόσκληση και να ευχηθώ κάθε επιτυχία στο 25ο Πανελλήνιο Συνέδριο της «AHEPA Hellas» που αρχίζει εδώ, στην πόλη μας στη Θεσσαλονίκη.

Είναι μεγάλη τιμή για εμένα να είμαι εδώ μπροστά σας σε ένα μοναδικό μνημειακό χώρο, αυτόν της Ροτόντας, και θα ήθελα να μοιραστώ τις σκέψεις μου για το έργο σας, που πρώτα απ` όλα στηρίζεται στην αρχή της προσφοράς και της συλλογικότητας.

Η αλληλεγγύη, που αποτελεί την έκφραση της βούλησης της κοινής πορείας και της προόδου των κοινωνιών μας, και η προσφορά σας είναι διακριτή και σημαντική, και από αυτή την πλευρά θέλω να σας συγχαρώ για την προσπάθεια που κάνετε και τη συνεισφορά σας.

Δική μας δουλειά, των εκπροσώπων της Πολιτείας, είναι να έχουμε μια ισχυρή πολιτεία, δηλαδή ισχυρή δημόσια Υγεία και δημόσια Παιδεία, αλλά κάθε προσφορά αλληλεγγύης σε αυτή την προσπάθεια είναι σημαντική και την επικροτούμε.

Οι πρόσφατες ευρωεκλογές ανέδειξαν και άλλα σημαντικά θέματα της κοινωνίας μας: την υποχώρηση των αξιών της Ευρώπης και της δημοκρατικής κοινωνίας. Την υποχώρηση της εμπιστοσύνης στην πολιτική και της συμμετοχής στις δημοκρατικές λειτουργίες. Οι λογικές του «τίποτα δεν γίνεται» και ότι μόνο το γρήγορο κέρδος είναι κίνητρο για τη ζωή μας, μάς οδηγούν σε υποβάθμιση της πολιτείας, της δημοκρατίας, του περιβάλλοντος, της πολιτικής και τελικά της ζωής.

Υπάρχουν λοιπόν κοινοί δρόμοι που ανοίγονται για να δημιουργήσουμε ξανά μαζί αξίες για την κοινωνία μας. Τα θέματα της Ειρήνης και της αξίας της ζωής είναι σημαντικά και για τη γειτονιά μας αλλά και παγκόσμια.

Παρά τα μεγάλα λόγια των ηγετών, η παγκόσμια κοινότητα βρίσκεται επίσης πολύ μακριά από τις απαιτήσεις που δημιουργεί η κλιματική κρίση. Και εκεί πρέπει να κάνουμε πολλά.

Υπάρχουν πεδία που θα θέλαμε να δουλέψουμε μαζί και νομίζω ότι από τη μεριά μας έχετε τη διαβεβαίωση -το αποδείξαμε αυτό ως κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ότι στηριζόμαστε πολύ στην αναβάθμιση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων. Με την προώθηση της Συμφωνίας 3+1 προχωρήσαμε στην αξιοποίηση αυτών των συμμαχιών για να διεκδικήσουμε την επίλυση του Κυπριακού και για την ενίσχυση του ρόλου της χώρας. Με βασική αρχή την εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου πρέπει να προχωρήσουμε με τη συνεργασία σας στα θέματα που έχουμε ανοιχτά με έναν, δυστυχώς, αναθεωρητή γείτονα.

Από τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και του Στέφανου Κασσελάκη να περιμένετε ένα σύμμαχο.

Υπάρχουν ζητήματα που θέλουμε να λύσουμε για τους απόδημους, όπως είναι η ενίσχυση των προξενικών αρχών, η επιτάχυνση στα θέματα απόδοσης ιθαγένειας. Έχουμε σοβαρά θέματα υποστήριξης των αποδήμων μας που πρέπει να λύσουμε και μέσα από τις λειτουργίες της Πολιτείας μας.

Εμείς θα είμαστε συνοδοιπόροι και θα υποστηρίξουμε αυτή την προσπάθεια, μιας και οι κοινοί δρόμοι είναι ο μόνος τρόπος για να καταρρίψουμε στερεότυπα που υπήρχαν στο παρελθόν σχετικά με τους ρόλους και τις θέσεις των πολιτικών χώρων. Αυτά τα στερεότυπα κράτησαν πίσω την Ελλάδα και εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ θέλουμε να πάμε μπροστά. Σε μια λειτουργία προόδου και κοινής πορείας.

Σε αυτή την κατεύθυνση σας εύχομαι κάθε επιτυχία στο συνέδριό σας!».

Δεν υπάρχουν σχόλια: