ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024

ΠΑΣΟΚ: Ανακρούει πρύμνη ο Νίκος Ανδρουλάκης

 


Πληροφορίες  αναφέρουν ότι είναι πιθανό εσωκομματικές εκλογές να διεξαχθούν ακόμα και μέσα στον Ιούλιο ή το αργότερο μέχρι το φθινόπωρο.- Μαρίνος Σκανδάμης: Ούτε ο  Γραμματέας του κόμματος δεν εξελέγη!

 

«Ούτε ακόμη αυτό της πλήρους αποδοκιμασίας της ευρωβουλευτικής υποψηφιότητας του Γραμματέα του κόμματος, που παρά την σκανδαλώδη, προκλητική και αντιδεοντολογική στήριξή του από μικρόνοες, εμπαθείς και διχαστικές ηγεσίες νομαρχιακών επιτροπών μας, δεν κατάφερε να βρεθεί σε εκλόγιμη θέση».

Τα παραπάνω στηρίζει σε δήλωσή του ο Αχαιός πολιτικός του ΠΑΣΟΚ Μαρίνος Σκανδάμης,  τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη, του κόμματος.

Και είναι μία δήλωση που προστιθέμενη στην πλειάδα των τόσων άλλων, εκ μέρους στελεχών του κόμματος αναγκάζει τον Νίκο Ανδρουλάκη να πιεί το ποτήρι της εσωκομματικής ήττας!

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Νίκος Ανδρουλάκης, μπρος στο κύμα αμφισβήτησής του από στελέχη πρωτοκλασάτα του ΠΑΣΟΚ, θα κάνει πίσω προχωρώντας σε εσωκομματικές εκλογές ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι.

Πληροφορίες  αναφέρουν ότι είναι πιθανό αυτές να διεξαχθούν ακόμα και μέσα στον Ιούλιο ή το αργότερο μέχρι το φθινόπωρο.

Σε κάθε περίπτωση φαίνεται απίθανο να περιμένει για την ανάδειξη νέου προέδρου, μέχρι και το 2025, όπως ορίζει το καταστατικό, υπό τον φόβο της εσωστρέφειας.

Πάντως την Τετάρτη 19/6 συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, με το Νίκο Ανδρουλάκη να αναμένεται να τοποθετηθεί σχετικά, αν και η αρχική του θέση, έναντι στις σφοδρές εσωκομματικές αντιδράσεις ήταν η πλήρη τήρηση του καταστατικού. 

Όλα θα κριθούν παράλληλα σε οργανωτικό επίπεδο, ενώ αναμένονται να ανοίξουν τα χαρτιά τους και οι πιθανοί διεκδικητές της ηγεσίας τους κόμματος, με τους Χάρη Δούκα, Μανώλη Χριστοδουλάκη και Παύλο Γερουλάνο να είναι ανάμεσα στα επικρατέστερα ονόματα που ακούγονται. 

Ο Αχαιός πολιτικός, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μαρίνος Σκανδάμης με μια σκληρή δήλωση επισήμανε ότι: «Η άρνηση οποιασδήποτε αυτοκριτικής από τον Πρόεδρο του κόμματος, δείχνει πως κανένα μήνυμα δεν έφθασε στη Χαριλάου Τρικούπη».

Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΠΑΣΟΚ  αναφέρεται συγκεκριμένα σε «Ευθύνες δηλαδή, που η ηγεσία του αρνήθηκε να δει, καλυπτόμενη πίσω από την αύξηση των ποσοστών μας κατά 0,95% (!!!), την οποία χαρακτήρισε ως ικανοποιητική».

Ο Μαρίνος Σκανδάμης αναφερόμενος στο διακύβευμα της επόμενης μέρας κάνει λόγο για την ανάγκη «να δοθεί μια πραγματική σοσιαλιστική ή και ριζοσπαστικά σοσιαλδημοκρατική ταυτότητα στο ΠΑΣΟΚ» καθώς και «να συγκροτηθεί ένα μεγάλο δημοκρατικό κοινό μέτωπο» και επιτίθεται στον Νίκο Ανδρουλάκη αναφέροντας χαρακτηριστικά: 

«Σε αυτό το μέτωπο κανένας αρχηγός παράταξης είτε λόγω ναρκισσισμού είτε λόγω φοβικότητας είτε λόγου προσωπικού αυταρχισμού δεν πρέπει και δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο».

Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΠΑΣΟΚ, στη δήλωσή του αφήνει ευθείες αιχμές και για επιλογές στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος που αποδοκιμάστηκαν από τους ψηφοφόρους αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Ούτε ακόμη αυτό της πλήρους αποδοκιμασίας της ευρωβουλευτικής υποψηφιότητας του Γραμματέα του κόμματος, που παρά την σκανδαλώδη, προκλητική και αντιδεοντολογική στήριξή του από μικρόνοες, εμπαθείς και διχαστικές ηγεσίες νομαρχιακών επιτροπών μας, δεν κατάφερε να βρεθεί σε εκλόγιμη θέση».

Σειρά πήρε και η Κατερίνα Μπατζελή, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας μεταξύ άλλων μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι «μετά τη σύγκληση των οργάνων που έχουν αργοπορήσει, πρέπει να τεθεί και το θέμα της αλλαγής της αρχηγίας του ΠΑΣΟΚ με δημοκρατικές διαδικασίες. Δεν μπορεί όταν έχουν ανοίξει οι ασκοί του Αιόλου να φυσάμε ή να στρουθοκαμηλίζουμε». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: