ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 11 Απριλίου 2024

Κραυγή κατά της βίας Γυναικών «Οι εκμυστηρεύσεις»

 


Το βιβλίο του Ασημάκη Παπαδόπουλου παρουσιάστηκε χθες και εξέπληξε στο Cafe Μώλος, με άρωμα γυναικείας ευαισθησίας!


Μία δυνατή κραυγή απόγνωσης και διαμαρτυρίας για την ασκούμενη βία πολλών μορφών  κατά των γυναικών, είναι το νέο βιβλίο λογοτεχνίας που παρουσιάστηκε χθες βράδυ, στο κατάμεστο κόσμου Cafe Μώλος, στην κάτω μεριά της οδού Αγ. Νικολάου, εκεί που δέσποζε μέχρι τα πρώτα χρόνια  αρχών της δικτατορίας το σήμα της πόλης, ο πετρόκτιστος Φάρος.

Θα μπορούσε κια να ονομαστεί ως υπόθεση γυναικών, όχι τόσο για την πυκνή παρουσία του θηλυκού φύλου, ούτε και για την υπόθεση που διαπραγματεύεται και αναδεικνύει με την διεισδυτική γραφίδα του ο συγγραφέας Ασημάκης Παπαδόπουλος, αλλά κυρίως διότι αποπνέει το γυναικείο άρωμα της ευαισθησίας που αποτυπώνεται στις 100 σελίδες του βιβλίου.

Το θέμα του διαχρονικά επίκαιρο, παρουσιάστηκε από τέσσερις γυναίκες με την πρέπουσα λεπτότητα.

Έτσι μίλησαν  για την ανάγκη αποτροπής της βίας κατά των γυναικών, που ξεκινά από λεκτική επίθεση του ισχυρού φύλου, συνήθως του συγγενικού περιβάλλοντος, έως την κακοκοποίηση, ακπομη και την αρπαγή του καρπού του έρωτά των.

Την αρχή έκανε η Έφη Αναλυτή, πρόεδρος του Συλλόγου Νέων Καλλιτεχνών Πατρών.

Ακολούθησε η Δήμητρα Χρυσανθοπούλου, πρόεδρος του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Πάτρας «Δανιηλίς» που τόνισε πως ενωμένες οι γυναίκες μπορούν να κατορθώσουν πολλά.

Στην συνέχεια η Μαρία Θεοδωράτου-Μπέκου, δρ. κλινική ψυχολόγος, που αναφέρθηκε στις επιπτώσεις κατά του θύματος μετά τον βιασμό του.

Στην σειρά ακολούθησε η Αναστασία Μίαρη, νοσηλεύτρια, διοίκηση μονάδων υγείας, Msc, που παρουσίασε μία εκτεταμένη ανάλυση των ψυχικών τραυμάτων που προκαλεί ο βιασμός και

τέλος ο  ίδιος ο συγγραφέας, που σε μία εν τάχει παρουσίαση του αξιόλογου βιβλίου του, των σοβαρών εκδόσεων Gotsis, οδός Αράτου 41, τηλ. 2610.226.453, Πάτρα, προτίμησε την ανάγνωση εδάφιων του πονήματός του, στα οποία συμπυκνώνονταν όλη η ουσία του  πονήματός του.

Χαρακτηριστικό είναι το παρακάτω εδάφιο από το βιβλίο του Ασημάκη Παπαδόπουλου:

«Ονομάζομαι Ευθαλία Κακόρη και είμαι η ιερόδουλη που επισκέφθηκες πριν έντεκα μέρες. Γεννήθηκα στο χωριό Ελατοχώρι της ορεινής Αχαΐας. Πριν κλείσω τα 13 μου έτη, βιάστηκα από έναν νεαρό άνδρα στη γειτονιά μου.

 Στα 18 μου παντρεύτηκα τον πατέρα σου και μετακομίσαμε στον Πειραιά. Στα 19 μου, ενώ ήμουν έγκυος εσένα, δύο νεαροί, για άγνωστους λόγους,  έσφαξαν τον πατέρα σου μέσα στο ταξί του, στην περιοχή του Σχιστού. Όταν ήρθε ο καιρός να σε γεννήσω, πήγα στο νοσοκομείο. Σε γέννησα φυσιολογικά και σε θήλασα δύο φορές. Μετά ο γιατρός και η νοσοκόμα μου είπαν ψέματα,  πως πέθανες και έτσι σε πήραν από μένα».

Εκμεταλλεύτηκαν ότι ήταν μόνη.

«Το αιμαγγείωμα, που έχεις στο πίσω και κάτω μέρος της πλάτης σου, το είχε και ο πατέρας σου  στο ίδιο σημείο και ήταν ίδιου περίπου μεγέθους και σχήματος.  Αυτό ήταν η αιτία να σε αναγνωρίσω όταν με την πλάτη σου γυρισμένη προς εμένα ντυνόσουν με τα τον έρωτα που κάναμε...

...Δεν επιθυμώ να έχεις προστριβές με τους γονείς σου εξαιτίας αυτής της αποκάλυψης, μετά την ενημέρωση που σου έκανα. Επίσης, εσωκλείω και την δωρεά προς εσένα του διαμερίσματος που έμενα. Σε φιλώ η μανούλα σου».

Η μητέρα του ήταν ήδη νεκρή από πνιγμό στο λιμάνι που ηθελημένα έπεσε κι η σορός της στο νεκροτομείο.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: