ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 30 Αυγούστου 2023

Ειδήσεις από την περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας


Το Διακρατικό Έργο Creative@Hubs στην 87η ΔΕΘ

Πλησιάζοντας στην ολοκλήρωση του έργου Creative@Hubs του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Interreg Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020», το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας παρουσιάζει τους τέσσερις  Δημιουργικούς Κόμβους που αναπτύχθηκαν σε Αγρίνιο, Μεσολόγγι, Πάτρα και Πύργο κατά τη διάρκεια υλοποίησης του έργου στην 87η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης. 

Στο έργο Creative@Hubs – Interreg V-A Greece-Italy 2014-2020 συμμετέχουν τέσσερις εταίροι:  Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας – Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης (επικεφαλής), Περιφέρεια Ηπείρου, Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και Περιφέρεια Απουλίας. Στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, συμμετέχουν επίσης: το ΙΤΥΕ «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ», τα τρία Εμπορικά Επιμελητήρια της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, Ηλείας) και το Ινστιτούτο Περιφερειακής Ανάπτυξης - Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του έργου:

https://2014-2020.greece-italy.eu/rlb-funded-projects/creativehubs/ 

 

Σύμβαση του Πανεπιστημίου Πατρών για τις εξετάσεις αδειοδότησης των τεχνικών επαγγελμάτων

Την Προγραμματική σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Πανεπιστημίου Πατρών για τη διενέργεια των πρακτικών εξετάσεων των τεχνικών επαγγελματικών δραστηριοτήτων, υπέγραψε ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης, Λάμπρος Δημητρογιάννης, την Τρίτη 29/08.

Προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες για την υλοποίηση των εξετάσεων και της αδειοδότησης των τεχνικών επαγγελματικών δραστηριοτήτων, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προχώρησε σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο, το οποίο διαθέτει τις απαραίτητες κτιριακές εγκαταστάσεις και τον εξαιρετικό υλικοτεχνικό του εξοπλισμό, με σκοπό να διευκολύνονται στη διαδικασία των εξετάσεων οι επαγγελματίες τεχνίτες, με σύγχρονο εξοπλισμό και συνθήκες ασφάλειας.

 

Πανελλήνιος αγώνας σκοποβολής πήλινου στόχου στις αθλητικές εγκαταστάσεις Φαρρών

Ο Αθλητικός Σκοπευτικός Όμιλος Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διοργανώνει  πραγματοποιήσει Αγώνα Πανελλήνιου Κυπέλου στο Ολυμπιακό άθλημα του πήλινου στόχου Skeet, στις  2 & 3 Σεπτεμβρίου 2023, στις νεότευκτες αθλητικές εγκαταστάσεις του σκοπευτηρίου πήλινου στόχου Φαρρών Ερυμάνθου.

Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί με την συμμετοχή αθλητών σκοπευτών από όλη την Ελλάδα.

Ολοκληρώθηκαν οι  διαγωνιστικές διαδικασίες για τη μεταφορά μαθητών

Με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής ολοκληρώθηκαν οι διαγωνιστικές  διαδικασίες και ανατέθηκαν στους προσωρινούς αναδόχους τα δρομολόγια μεταφοράς μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης χωρικής αρμοδιότητας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το σχολικό έτος 2023-2024 για την έγκαιρη και απρόσκοπτη μεταφορά 15.138 μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όλων των τύπων δημοσίων σχολείων στις Περιφερειακές  Ενότητες Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας.

 

Νέος δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας στην ΠΕ Αχαΐας

Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας ΠΕ Αχαΐας ανακοινώνεται ότι από Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2023 αρχίζει ο δεύτερος γενικός δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας 2023 στις παρακάτω Δημοτικές και Toπικές Κοινότητες των Δήμων Πατρών και Αιγιαλείας:

Δήμο Πατρέων: ΑΝΩ & ΚΑΤΩ ΚΑΣΤΡΙΤΣΙ – ΠΛΑΤΑΝΙ, ΔΡΕΠΑΝΟ – ΨΑΘΟΠΥΡΓΟΣ-ΑΡΑΧΩΒΙΤΙΚΑ, ΡΙΟ - ΑΚΤΑΙΟ - ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΑΝΩ & ΚΑΤΩ ΚΑΛΛΙΘΕΑ - ΘΕΑ – ΚΡΗΝΗ, ΑΡΓΥΡΑ - ΣΕΛΛΑ

Δήμο Αιγιαλείας: ΖΗΡΙΑ, ΚΑΜΑΡΕΣ, ΣΕΛΙΑΝΤΙΚΑ, ΝΕΡΑΤΖΙΕΣ, ΡΟΔΟΔΑΦΝΗ, ΑΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟ, ΑΙΓΙΟ, ΚΟΥΝΙΝΑ, ΜΑΥΡΙΚΙ, ΜΕΛΙΣΣΙΑ

Παρακαλούνται οι ελαιοκαλλιεργητές να έχουν ανοικτά τα ελαιοκτήματα τους, αν είναι δυνατό να παρευρίσκονται κατά τη διάρκεια του ψεκασμού και να αναφέρουν στην Υπηρεσία μας οποιοδήποτε πρόβλημα υποπέσει στην αντίληψή τους.

Υπενθυμίζεται ότι είναι απαραίτητοι οι ψεκασμοί καλύψεως από τους ίδιους τους ελαιοπαραγωγούς σε ελαιοκτήματα που βρίσκονται σε εστίες δάκου καλλιεργούνται με ευαίσθητες στη δακοπροσβολή ποικιλίες ελιάς ή βρίσκονται σε οριακή παραγωγή (αργιολόγια, κλπ) όπου οι δολωματικοί ψεκασμοί έχουν μειωμένη αποτελεσματικότητα.

Καλούνται επίσης οι μελισσοκόμοι να απομακρύνουν τις μελισσοκυψέλες τους από τις ψεκαζόμενες περιοχές κατά τη διάρκεια των ψεκασμών.

Για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία ή διευκρίνιση οι ενδιαφερόμενοι ελαιοπαραγωγοί μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής τηλ 2613 613723, 718, 714 και 701.

 

ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ: Στο κτήμα «Μέγα Σπήλαιο» του Cavino

Μια απολαυστική εμπειρία είχε κατά την επίσκεψή του στο κτήμα «Μέγα Σπήλαιο» του Οινοποιείου Cavino, το απόγευμα της Κυριακής 27 Αυγούστου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Οινοξένεια 2023 ο Αντιπεριφερειάρχης Φωκίωνας Ζαΐμης.

Ο κ. Ζαΐμης είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στον αμπελώνα και να γευτεί τους βραβευμένους οίνους «Κτήμα Μέγα Σπήλαιο» από τις φυτεμένες ποικιλίες Μαυροδάφνη, Μαύρο Καλαβρυτινό, Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Λαγόρθι, Aσύρτικο, Μαλαγουζιά και Riesling καθώς επίσης να συνομιλήσει με καλούς φίλους, Καλαβρυτινούς και πολλούς οινοποιούς.

Τέλος, αναφορικά με το κτήμα «Μέγα Σπήλαιο», πρόκειται για έναν μοναδικής ομορφιάς μοναστηριακό αμπελώνα, έκτασης περίπου 100 στρεμμάτων, τον οποίο εκμεταλλεύεται από το 1999 η Cavino, ενώ υπάρχουν ιστορικές αναφορές πως η ύπαρξή του ξεκινά από το 1550 μ.Χ. Μέσα στον αμπελώνα υπάρχει το κτίσμα του παλιού οινοποιείου και το πατητήρι, καθώς και το μετόχι όπου διέμεναν οι μοναχοί για τη καλλιέργεια και το τρυγητό των σταφυλιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: