ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023

Ειδήσεις από την περιφέρεια της Δυτικής ελλάδας

 

Παρέδωσε Drones στον υπουργό Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη

Υπέγραψε με τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιώτικης Πολιτικής Μιλτ. Βαρβιτσιώτη την παράδοση τριών drones. Ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίων Ζαΐμης για τις ανάγκες του Λιμενικιύ Σώματος της Δυτικής Ελλάδας. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος είναι η πρώτη περιφέρεια της χώρας που προχώρησε στην υλοποίηση αυτού του έργου για να ενισχύσει την απαιτητική εργασία και των τριών σωμάτων ασφαλείας.

«Είναι σημαντικό να σωθεί έστω και μια ανθρώπινη ζωή! Αξιοποιούμε την σύγχρονη τεχνολογία και ενισχύουμε την ασφάλεια και την προστασία του τόπου μας. Αυτό επιτεύχθηκε στο πλαίσιο δράσης στου Ευρωπαϊκού έργου AETHER, στο πλαίσιο του διακρατικού προγράμματος INTERREG, μέσω του οποίου η Περιφέρεια προμηθεύτηκε 12 μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones), ενώ δρομολογεί την εκπαίδευση 22 συνολικά χειριστών», δήλωσε ο κ.  Ζαΐμης και πρόσθεσε: «Τα Drones θα χρησιμοποιηθούν για τη κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών, όπως επιτήρηση οδικού δικτύου κυκλοφορίας οχημάτων, έρευνες αγνοουμένων ατόμων, δίωξη λαθρεμπορίου, διαπίστωση περιβαλλοντικών και αστικών παραβάσεων, πρόληψη της εγκληματικότητας, επιτήρηση σε περιοχές ενδιαφέροντος, συμμετοχή σε δασικές και αστικές πυρκαγιές, επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, επιτήρηση και έρευνα θαλασσίων περιοχών, προστασία θαλασσίου περιβάλλοντος και ακτών κ.α.».

 

Δημιουργούμε κοινό μέτωπο για το ενεργειακό κόστος

Την στήριξη της Περιφέρειας προς τις επιχειρήσεις, με στόχο την αντιμετώπιση του ενεργειακού τους κόστους, εξέφρασε ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας Λάμπρος Δημητρογιάννης, προσκεκλημένος ως κεντρικός ομιλητής  του Εμπορικού και Βιοτεχνικού Συλλόγου Μεσολογγίου και του Προέδρου Ντίνου Πασσιόπουλου, σε εκδήλωση για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης.

Κατά την τοποθέτησή του ο κ. Δημητρογιάννης, αφού ανέλυσε τα πεπραγμένα της Περιφέρειας στο πεδίο της ενέργειας, με εστίαση στο φυσικό αέριο, την ηλεκτροκίνηση και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αναφέρθηκε στις δυσκολίες που βιώνουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις της περιοχής με το δυσβάσταχτο ενεργειακό κόστος. 

Στη συνέχεια, ο κ. Δημητρογιάννης ανέλυσε τα προγράμματα εξοικονόμησης και συμψηφισμού ενέργειας που έχουν ήδη ξεκινήσει στο νέο ΕΣΠΑ, ενώ ανέλυσε και τις προγραμματισμένες δράσεις της Περιφέρειας για την περίοδο 2023-27.

 

Τα αποτελέσματα της Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης RIS3

H Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα με τίτλο ΠΕΠ-ραγμένα RIS3 που θα πραγματοποιηθεί  την Δευτέρα 4  Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 19.00, στο Επιστημονικό Πάρκο Πάτρας.

Η εκδήλωση αφορά τη Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης. Συγκεκριμένα, στη διάρκεια των εργασιών θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα RIS3 για την προγραμματική περίοδο 2014-2020, σε σχέση με τον άμεσο αντίκτυπο που είχαν στη στήριξη του καινοτομικού οικοσυστήματος στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

 

Βελτίωση επαρχιακής οδού Κέρτεζης -Καλαβρύτων

Στη βελτίωση της επαρχιακής οδού Κέρτεζης του Δήμου Καλαβρύτων προχωρά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, καθώς εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση ύψους 1,38 εκ ευρώ με πόρους της Περιφέρειας, εξέλιξη που επιτρέπει να δρομολογηθούν  οι διαδικασίες για την άμεση δημοπράτηση του έργου.

 Η υφιστάμενη επαρχιακή οδός από τη διασταύρωση της επαρχιακής Καλαβρύτων – Πριολίθου μέχρι την Τοπική Κοινότητα Κέρτεζης, είναι ασφαλτοστρωμένη και έχει κυμαινόμενο πλάτος από 4 έως 6 μέτρα, το οποίο κρίθηκε απαραίτητο να ομαλοποιηθεί.  Μάλιστα για την υλοποίηση των απαραίτητων διαπλατύνσεων εξασφαλίστηκαν παραχωρήσεις όμορων ιδιοκτησιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: