ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019

Τσίπρας: Οι ευρωπαϊκές αξίες είναι πιο ισχυρές στα Βαλκάνια

«Μερικές φορές οι ευρωπαϊκές αξίες είναι πιο ισχυρές στα Βαλκάνια από ότι στις Βρυξέλλες» υπογράμμισε σε ανάρτησή του ο Αλέξης Τσίπρας, με αφορφή το «μπλοκάρισμα» της ένταξης της  Β. Μακεδονίας στην ΕΕ.


Όπως σημείωσε, "η απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να απορρίψει την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Βόρειας Μακεδονίας αποτελεί ένα μήνυμα αδυναμίας και ήττας για το ευρωπαϊκό οικοδόμημα" .

«Θα συνεχίσουμε να μαχόμαστε για το μέλλον και την ενότητα της Ευρώπης. Το οφείλουμε στους λαούς μας» καταλήγει στο σχόλιό του ο πρώην πρωθυπουργός.

Κοινή δήλωση Κατρούγκαλου - Αναγνωστοπούλου

Η ΕΕ εγκλωβισμένη στις αντιφάσεις της και στη σύγκρουση συμφερόντων των κρατών-μελών της, δεν κατέληξε στη Σύνοδο Κορυφής, σε απόφαση για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων για την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία. 

Η κυβέρνηση της ΝΔ, ακολουθώντας παθητικά τη γερμανική θέση διασύνδεσης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων Αλβανίας και Βόρειας Μακεδονίας, ούτε προχώρησε επί τρεις μήνες σε οποιαδήποτε διπλωματική πίεση προς την Αλβανία για την επίλυση των ανοικτών ζητημάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, ούτε βέβαια αξιοποίησε τη Συμφωνία των Πρεσπών για την προώθηση του ρόλου της Ελλάδας τόσο εντός της ΕΕ όσο και στα Βαλκάνια, ως πυλώνας σταθερότητας και ειρήνης.

Το αποτέλεσμα ήταν η Δανία (!) και η Ολλανδία να έχουν πιο ενεργό ρόλο στις διαβουλεύσεις για τα Δυτικά Βαλκάνια, από την Ελλάδα.

Η πολιτική που είχε η ελληνική κυβέρνηση μέχρι τις 7 Ιουλίου του 2019, της επέτρεπε να αναδείξει το ρόλο της χώρας, αλλά και να προωθεί την έναρξη ενταξιακών διαδικασιών  της Βορείου Μακεδονίας ως κρίσιμο βήμα σταθερότητας και ειρήνης στα Βαλκάνια. Παράλληλα, της επέτρεπε να πιέζει προκειμένου για την ενταξιακή πορεία της Αλβανίας, να τίθεται ως προϋπόθεση η υπεράσπιση των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας.

Δυστυχώς η κυβέρνηση της ΝΔ φαίνεται να επανέρχεται στην παρωχημένη και ατελέσφορη για τη χώρα μας και την περιοχή, πολιτική της αδράνειας και του παθητικού παρατηρητή των αποφάσεων που άλλοι λαμβάνουν για τη γειτονιά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: