ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024

Γ. Γαβρήλος στη Βουλή: Η (ν)τροπολογία για την ΛΑΡΚΟ

 Γ. Γαβρήλος στη Βουλή: Η ντροπολογία για την ΛΑΡΚΟ δεν στέλνει μόνο στην ανεργία 850 εργαζόμενους, αλλά προσπαθεί να παρέμβει και στην Δικαιοσύνη



Δεν στέλνει μόνο στην ανεργία 850 εργαζόμενους, αλλά προσπαθεί να παρέμβει και στην Δικαιοσύνη

Ως εισηγητής, εκ μέρους της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στο σημερινό Νσχ του Υπουργείου Οικονομικών που συζητείται στην Βουλή, ο Γιώργος Γαβρήλος κατακεραύνωσε την επαίσχυντη τροπολογία της Κυβέρνησης που οδηγεί στο κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ, ενώ κάλεσε το Οικονομικό επιτελείο να κάνει δεκτή την κατατεθειμένη πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση της τεκμαρτής φορολόγησης. 

Τέλος, με σκωπτικό τρόπο σχολίασε την επιλογή της Κυβέρνησης να φέρει τροπολογία για την παράταση της υποχρέωσης δήλωσης πόθεν έσχες, όταν προεκλογικά έπαιζε μικροπολιτικά παιχνίδια με το πόθεν έσχες του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος το κατέθεσε, εν αντιθέσει με τα μεγαλοστελέχη της ΝΔ.

Λίγες μέρες μετά τις Ευρωεκλογές, φαίνεται ότι η Κυβέρνηση δεν πήρε κανένα μήνυμα

«Δεν κατάλαβε τίποτα από την απώλεια 1εκ ψηφοφόρων της. Δεν πήρε κανένα μήνυμα για τους συνταξιούχους και για το χώρο της μισθωτής εργασίας, όταν στη χώρα μας το ωριαίο μεροκάματο παραμένει το μικρότερο σε όλη την Ευρώπη και περίπου το 25% του πληθυσμού της βρίσκεται στα όρια της φτώχειας.

Δεν πήρε κανένα μήνυμα για την αδιέξοδη αγροτική πολιτική που ακολουθεί: 240 περίπου εκ. στέρησε κάθε χρόνο από τους Έλληνες αγρότες, τα χρήματα του ΟΠΕΚΕΠΕ λιμνάζουν, πέντε Πρόεδροι έχουν αλλάξει τα τελευταία 5 χρόνια και καμία πολιτική δεν ασκείται προς όφελος των Ελλήνων αγροτών. Αντίθετα, αναλώθηκε σε έναν ανασχηματισμό με αλλαγές προσώπων και μόνο. Καμία πρόθεση δεν υπάρχει για την αντιμετώπιση της ακρίβειας ή για την υπερφορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών και των μικρών επιχειρηματιών.

Και σήμερα η Κυβέρνηση μας φέρνει δήθεν πρωτοβουλία για παραμονή στον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ, μόνο κάποιων προϊόντων, όταν εμείς σαν ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ έχουμε καταθέσει μια ολοκληρωμένη πρόταση για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, με μείωση των συντελεστών και του ειδικού φόρου κατανάλωσης αλλά και τη μείωση των έμμεσων φόρων, και όταν στην Ισπανία ήδη φαίνεται ότι η μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα συνέβαλε σημαντικά στον αποπληθωρισμό των τιμών. Ακόμη και σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε τροπολογία για κατάργηση της φορολόγησης με τεκμαρτό των Ελλήνων φορολογουμένων. Θα την κάνετε δεκτή ή και τώρα θα δείξετε ότι δεν ιδρώνει το αυτί σας σε τίποτα;

Οι Έλληνες πολίτες είπαν ότι υπάρχει ανάγκη αλλαγής πολιτικής. Αυτό πρέπει να το καταλάβετε. Βγήκατε στον ελληνικό λαό και βάλατε διλήμματα περί σταθερότητας. Δεν έχετε πρόβλημα σταθερότητας με 158 Βουλευτές. Έχετε πρόβλημα πολιτικών. Αλλάξτε πολιτικές.» ​

Ντροπή η τροπολογία για την ΛΑΡΚΟ

«Με μια τροπολογία, κυριολεκτικά της τελευταίας στιγμής, η Κυβέρνηση προσπαθεί να βάλει λουκέτο σε μια μεγάλη και ιστορική επιχείρηση. Χωρίς ντροπή προχωρά σε απόλυση του συνόλου των εργαζομένων, απαξιώνοντάς τους και αφήνοντας τη χώρα μας να χάσει το σημαντικό αυτό εργατικό δυναμικό με ειδική τεχνογνωσία.

Η μεγαλύτερη ντροπή όμως είναι ότι φέρνει την τροπολογία με αναδρομική ισχύ, προσπαθώντας να προλάβει την απόφαση του Δικαστή κατά την συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων των εργαζομένων, που είναι σε εξέλιξη, για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας τους. Είναι σα να στέλνει μήνυμα στη δικαιοσύνη, ότι έχουμε τελειώσει με αυτούς τους οκτακόσιους πενήντα εργαζόμενους, με αυτές τις οκτακόσιες πενήντα οικογένειες. Τέτοια είναι η σπουδή τους να εξυπηρετήσουν τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα, που δεν σέβονται ούτε τον αγώνα των εργαζομένων, ούτε την δημόσια περιουσία, ούτε την προστιθέμενη αξία που θα έδινε μια λειτουργούσα ΛΑΡΚΟ στο ελληνικό ΑΕΠ».
Ø Κουτοπονηριές με το πόθεν έσχες

«Η δεύτερη τροπολογία που κατέθεσε το Υπουργείο Οικονομικών, δίνει παράταση στην υποχρέωση κατάθεσης του «πόθεν έσχες», αποδεικνύοντας μας ότι η Κυβέρνηση κυβερνά με κουτοπονηριές και παίζοντας μικροπολιτικά παιχνίδια. Και μάλιστα, την ώρα που «φωτογραφικά» αφήνει απέξω μόνο τον Πρόεδρο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, τον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος έτρεξε να κάνει τη δήλωσή του, από την πίσω πόρτα φέρνει ρύθμιση για τον έλεγχο- ή μάλλον τον μη έλεγχο- των τραπεζικών στελεχών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: