ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2023

Δήμαρχος Σίμος Ρούσσος: Εμείς μιλάμε με το έργο μας

«Μερικοί δεν συμβιβάζονται με την ιδέα ότι μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι στην αυτοδιοίκηση που κάνουν τη δουλειά τους όπως πρέπει, και ότι μπορούν οι πόλεις να αλλάζουν προς το καλό των ανθρώπων» σχολίασε δηκτικά ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος μιλώντας σήμερα «στο Κόκκινο», στην Ευγενία Λουπάκη. Καλώντας τους δημότες και ιδιαίτερα τους νέους να προσέλθουν μαζικά την Κυριακή στις κάλπες ο κ. Ρούσσος τόνισε:

«Οι νέοι απέχουν γιατί έχουν βαρεθεί τις ατελείωτες κοκορομαχίες, αυτών που αντιμετωπίζουν την Αυτοδιοίκηση σαν κομματικό τους βραχίονα. Τώρα μας λένε να γίνει ο χάρτης μπλε και τέτοια ενώ δεν ασχολούνται με την Αυτοδιοίκηση παρά μια βδομάδα πριν τις εκλογές. 

Στη φασαρία αυτή εμείς απαντάμε με το έργο μας. Που το ξέρουν οι δημότες, που είναι βραβευμένο διεθνώς και έχουμε παρουσιάσει όλα τα στοιχεία για την απορρόφηση και αξιοποίηση κονδυλίων και δημοσίων και ευρωπαϊκών. Αυτή τη στιγμή στο Χαλάνδρι εκτελούνται 25 ευρωπαϊκά προγράμματα, 70% των χρηματοδοτήσεων προέρχονται από εξωτερικούς πόρους, ενώ έχει αξιοποιηθεί κάθε ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό εργαλείο».

Σχολιάζοντας τη σημερινή ανακοίνωση στήριξής του από 180 ανθρώπους της Τέχνης και των Γραμμάτων, (δημοσιεύεται στην εφημερίδα ΑΥΓΗ) ο Δήμαρχος Χαλανδρίου είπε ότι νιώθει συγκινημένος και ευγνώμων και δεν θα τους διαψεύσει. Υπενθύμισε το Πολιτιστικό κέντρο που ήδη εγκαινίασε ο δήμος στο εμβληματικό κτίριο Νόμπελ, όπου ήδη διεξάγεται μια εξαιρετικά πρωτότυπη έκθεση εικαστικής δημιουργίας και τόνισε ότι αν και η μελέτη για την αποπεράτωσή του έχει εγκριθεί, η χρηματοδότηση από την περιφέρεια καθυστερεί εδώ και 2,5 χρόνια. 

Μίλησε τέλος για το οραματικό σχέδιο ανάπλασης του Αδριάνειου υδραγωγείου που θα περιλαμβάνει 21.400 τ.μ. και 15.000 φυτεύσεις με συμμετοχή των σχολείων και άρδευση από το αρχαίο υδραγωγείο. Σχέδιο που επελέγη ανάμεσα σε εκατοντάδες για βράβευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Και για το επίσης βραβευμένο πρωτοποριακό πρότζεκτ παραγωγής βιοαερίου από τροφικά απορρίμματα. «Ας μας πουν αυτοί που κάνουν φασαρία εναντίον μας ποιος άλλος δήμος τα κάνει αυτά» κατέληξε ο Σίμος Ρούσσος.

(Σημ. του Istologiou G. Mosxou: Συγκρίνεται το έργο Ρούσσου με του Δημάρχου Πατρέων Κ. Πελετίδη, όπου έργα που ξεκίνησαν με ευρωπαϊκό πρόγραμμα, έχουν μείνει στην μέση, γιaτί έχασε τις προθεσμίες o K. Πελετίδης). 

Δεν υπάρχουν σχόλια: