ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

Μειονοτική κινδυνολογία από Βούλτεψη, εντός Βουλής...!



Γιώργος Μαυρωτάς από το ΠΟΤΑΜΙ: «Νομίζω ότι είναι προς τη σωστή κατεύθυνση οι τροπολογίες που προωθήθηκαν στα Σκόπια


Αυτό που είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Politico για «αυτονομιστικές δυνάμεις» στην Ελλάδα, το επανέλαβε στη Βουλή και η βουλευτής της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη, κάνοντας λόγο για «καθιέρωση μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα! Η βουλευτής αρνήθηκε να ανακαλέσει παρά το ότι της το επεσήμανε και ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Μιλώντας για τον προϋπολογισμό του 2019 η Σ. Βούλτεψη διαφώνησε και με την σύνθετη ονομασία για την ΠΓΔΜ καθώς περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία και εκτίμησε ότι «είναι ζήτημα χρόνου η διεκδίκηση και καθιέρωση Μακεδονικής μειονότητας στη Μακεδονία μας. Και η κυβέρνηση τα βρίσκει όλα ωραία».

Ο Ν. Βούτσης αμέσως πήρε το λόγο και της επεσήμανε ότι «εν τη ρύμη του λόγου σας είπατε ότι είναι θέμα χρόνου η ίδρυση μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα. Θα παρακαλούσα εάν μεν επιμένετε να γραφτεί στα πρακτικά, αν δεν επιμένετε και θέλετε ανασκευάσετε, να το κάνετε». «Είστε πολλή έμπειρη και αντιλαμβάνεστε ότι είναι σοβαρό ζήτημα», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Βουλής προειδοποιώντας την Σ. Βούλτεψη.

«Είπα ότι είναι ζήτημα χρόνου η διεκδίκηση και καθιέρωση» επέμεινε η Σ. Βούλτεψη και εξήγησε ότι «δεν το παίρνω πίσω γιατί ξέρετε πολύ καλά ότι 11/11 έγινε συνέδριο στο Ξινό Νερό Φλώρινας του «Ουράνιου Τόξου» που δήλωσαν ότι διεκδικούν μακεδονική μειονότητα και διδασκαλία μακεδονικής γλώσσας στα σχολεία. Και θα είστε εσείς υπεύθυνοι για αυτό».

Ο αντιπρόεδρος του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς 


Στο μεταξύ, σήμερα, μιλώντας στο ραδιόφωνο Νews 24/7 ο αντιπρόεδρος του ΠΟΤΑΜΙΟΥ Γ. Μαυρωτάς, ανέφερε τα εξής: 

«Νομίζω ότι είναι προς τη σωστή κατεύθυνση οι τροπολογίες που προωθήθηκαν στα Σκόπια στο πλαίσιο της συνταγματικής αναθεώρησης. Πιστεύω ότι έπαιξε ρόλο και η στάση του Ποταμιού σε αυτό. Θα τα συνεκτιμήσουμε όλα όταν έρθει η συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή.

Είναι τα κείμενα, είναι και η ρητορική και οι ερμηνείες που θα γίνουν μετά τις 15 Ιανουαρίου όταν θα έχουν τελειώσει οι διαδικασίες στα Σκόπια. Η θετική προδιάθεση είναι δεδομένη, το «ναι» δεν είναι δεδομένο και δεν πρέπει να είναι. Θα υπερψηφίσουμε πρόταση μομφής της ΝΔ, όπως κάναμε και τον Ιούνιο».

Πάντως την πεποίθησή του εξέφρασε σήμερα ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, ότι οι συνταγματικές τροπολογίες που κατέθεσε η κυβέρνησή του, στη Βουλή των Σκοπίων και στη βάση της Συμφωνίας των Πρεσπών, θα αποσπάσουν την στήριξη των βουλευτών και ότι η όλη διαδικασία θα ολοκληρωθεί περί τα μέσα Ιανουαρίου. 




Δεν υπάρχουν σχόλια: