ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018

Μαξίμου: Ο Μητσοτάκης ξέμεινε από επιχειρήματα

Τώρα δανείζεται από την ΧΑ

Με αφορμή την ψήφιση χθες της τροποποίησης του Συντάγματος της Φύρομ και της αναφοράς ως διαφοροποιό,  στοιχείο των πολιτών της την υπηκοότητα και όχι την εθνότητα, ενάντια στον αλυτρωτισμό, η ΝΔ σπεκουλάρει πάνω στην άγνοια πολιτών.


Μιλά για παραχώρηση Μακεδονίας, μακεδονικής γλώσσας κλπ, ενώ γνωρίζει ότι ο ΟΗΕ αναγνώρισε από ετών στην πΓΔΜ πως η γλώσσα που μιλιέται είναι η Νοτιοσλαβική που είναι πρόσμιξη τουρκικών, σλαβικών και ιδιωματισμών και όχι κάποια μακεδονική, που άλλωστε ακόμη δεν έχει αναγνωρισθεί ως γλώσσα ομιλούμενη ούτε και στην Ελλάδα.

Το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού σε ανακοίνωση του σημειώνει ότι "δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο Κ. Μητσοτάκης, αφού έπεσε στο τελευταίο σκαλί της αθλιότητας για τη Συμφωνία των Πρεσπών, τώρα θα πέσει και στο τελευταίο της γελοιότητας" 

Η ανακοίνωση της ΝΔ 
 
Η ΝΔ σε ανακοίνωση της τονίζει, εσφαλμένως, ότι η Συμφωνία υποδαυλίζει τον σκοπιανό αλυτρωτισμό στο προοίμιο του Σκοπιανού Συντάγματος και στο άρθρο 36, το οποίο όμως θεσπίζεται για την προστασία του αλβανικού στοιχείου της χώρας αυτής. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα παρακάτω:

«Οι πηγές του Μαξίμου στέρεψαν από ιδέες και καταφεύγουν ακόμη και στην αλβανική μειονότητα των Σκοπίων για να εξωραΐσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών» τονίζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της ΝΔ απαντώντας στο Μέγαρο Μαξίμου. 

«Δυστυχώς το κακό έχει ήδη γίνει και καμία τροπολογία δεν μπορεί να αλλάξει όσα υπέγραψαν οι κ. Τσίπρας, Καμμένος και Κοτζιάς. Αν μπορούσε, ο κ. Ζάεφ και οι Σκοπιανοί συμπολίτες του, δεν θα πανηγύριζαν ήδη ότι τους αναγνωρίστηκε η δήθεν μακεδονική εθνότητα και γλώσσα. 

Για όσους έχουν την παραμικρή αμφιβολία ότι η συμφωνία των Πρεσπών υποδαυλίζει τον σκοπιανό αλυτρωτισμό, ας ρίξουν μια ματιά στο προοίμιο του Σκοπιανού Συντάγματος και στο άρθρο 36 το οποίο αναφέρεται ακόμη και σε "μακεδονικό" κράτος» καταλήγει η ανακοίνωσή της ΝΔ.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Γραφείου του Πρωθυπουργού είναι η εξής:

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο κ. Μητσοτάκης, αφού έπεσε στο τελευταίο σκαλί της αθλιότητας για τη Συμφωνία των Πρεσπών, τώρα θα πέσει και στο τελευταίο της γελοιότητας, προκειμένου να υπερασπιστεί την ακροδεξιά γραμμή που του επέβαλαν ο κ. Σαμαράς με τον κ. Γεωργιάδη στο Μακεδονικό.

Η προοπτική να διευκρινίζει το ίδιο το νέο Σύνταγμα της πΓΔΜ αυτό που προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών, ότι δηλαδή δεν ορίζει εθνότητα αλλά υπηκοότητα για τους πολίτες της, αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη ακύρωση του αντιπολιτευτικού αφηγήματος της ΝΔ, μετά τη μη περικοπή στις συντάξεις.

Ο κ. Μητσοτάκης ξέμεινε από επιχειρήματα και του έμειναν τα συνθήματα. Και αυτά δανεικά από τη Χρυσή Αυγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: