ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018

Σκοπιανό: Η υπηκοότητα δεν προδικάζει την εθνότητα

Τροπολογίες των αλβανόφωνων, αλλά και των βουλευτών που έφυγαν από το VMRO, που ξεκαθαρίζουν ότι η υπηκοότητα δεν προκαθορίζει την εθνότητα αναμένεται να συζητηθούν στη συζήτηση που ξεκίνησε στην Επιτροπή Συνταγματικών Υποθέσεων του κοινοβουλίου της ΠΓΔΜ και, σύμφωνα με τα ΜΜΕ της γείτονος, μπορεί να διαρκέσει μέχρι 12 ημέρες. 


Θα ακολουθήσει η συζήτηση στην Ολομέλεια, που θα ξεκινήσει στις 9 Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθεί με τις τελικές ψηφοφορίες.

Από τις επτά τροπολογίες που κατατέθηκαν, οι τέσσερις σημαντικότερες αφορούν το άρθρο 2 παράγραφος 2 της πρότασης Συνταγματικού Νόμου που ορίζει ότι «η υπηκοότητα θα είναι μακεδονική / πολίτης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας». 

«Μετά τις τροπολογίες που κατέθεσαν Αλβανοί βουλευτές της πΓΔΜ, με τις οποίες ζητούν να διευκρινιστεί στο Συνταγματικό Νόμο της γείτονος αυτό που ούτως ή άλλως προβλέπεται στη Συμφωνία των Πρεσπών, ότι δηλαδή δεν καθορίζει ούτε προδικάζει εθνότητα αλλά μόνο υπηκοότητα, καταρρέει με πάταγο και το τελευταίο επιχείρημα του κ. Μητσοτάκη» αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

«Όπως είχε καταρρεύσει προ ημερών αυτό περί δήθεν «μακεδονικής μειονότητας», με σχετική τροπολογία στα Σκόπια που κάνει ξεκάθαρα λόγο για «ομογένεια», εναρμονιζόμενη με το άρθρο 108 του ελληνικού Συντάγματος» αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

«Περιμένουμε από τον κ. Μητσοτάκη και την κα Γεννηματά, οι οποίοι εδώ και μήνες επικαλούνται τη δήθεν αναγνώριση μακεδονικής εθνότητας ως άλλοθι για να μην στηρίξουν τη Συμφωνία, να πουν επιτέλους την αλήθεια στον ελληνικό λαό.

Ότι δεν τους καίγεται καρφί για τα εθνικά συμφέροντα και ο μόνος λόγος που εναντιώνονται στη Συμφωνία των Πρεσπών, είναι γιατί ελπίζουν σε μία ύστατη ευκαιρία πρόκλησης πολιτικών εξελίξεων. Ματαιοπονούν!» τονίζουν από το Μέγαρο Μαξίμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: