ΑΛΛΑΓΗ EMAIL
Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901
Παρασκευή 21 Μαρτίου 2025
Οι λευκοί γάμοι των ρομά ζουν και... βασιλεύουν!
ΑΘΛΙΑ Η ΚΑΤΑΣΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΥΣ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ - ΠΑΙΔΙΑ ΧΩΡΙΣ ΕΠΩΝΥΜΟ.- ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ
Αντιμέτωπες με σοκαριστικές εικόνες ήρθαν οι ομάδες του προγράμματος «Υγείας για Ολους», επισκεπτόμενες καταυλισμούς Ρομά για ιατρικό έλεγχο και εμβολιασμό του ανήλικου πληθυσμού, γράφει η Μαρίνα Ριζογιάννη στην σημερινή έκδοση της εφημερίδας Πελοπόννησος Πατρών.. Εντόπισαν παιδιά προσχολικής ηλικίας να καπνίζουν ηλεκτρονικά τσιγάρα.
Παράλληλα συνεχίζεται η σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιών Ρομά όπως και οι λευκοί γάμοι παρά την ενημέρωση των αρμοδίων αρχών. Μόνο σε καταυλισμό της Πάτρας εντοπίστηκαν 46 παιδιά με το επίθετο «Σίνκ» το οποίο ανήκει σε αλλοδαπό.
«Εχουμε πάθει σοκ από αυτά που είδαμε» περιγράφει στην «Πελοπόννησο» η συντονίστρια του Προγράμματος «Υγείας για όλους» Ελένη Σωτρηροπούλου και εξηγεί:
«Είδαμε σε διάφορους καταυλισμούς ότι παιδιά της προσχολικής ηλικίας κάπνιζαν ηλεκτρονικό τσιγάρο. Ηρθε μία γιαγιά που έφερε την εγγονή της, την οποία έχει εγκαταλείψει η μητέρα της, και μου είπε ότι καπνίζει ηλεκτρονικό τσιγάρο. Οταν είπα σε ένα αγοράκι
”παιδί μου, δεν πρέπει να καπνίζεις βλάπτεις την υγεία σου, χαλάς τα πνευμόνια σου” μου φύσηξε στο πρόσωπο τον καπνό από το τσιγάρο. Ετσι έμαθε, αυτό έκανε. Ωστόσο τα ερωτήματα είναι πολλά με κυρίαρχο πώς τα προμηθεύονται τα παιδιά και πού βρίσκουν χρήματα για τα ανταλλακτικά των τσιγάρων. Πραγματικά δεν μπορώ να σας μεταφέρω με λέξεις πόσο σοκαριστικό ήταν αυτό το θέαμα».
Και το πρόβλημα αυτό πηγάζει από την ανεξέλεγκτη κατάσταση που επικρατεί και την απραξία των αρμοδίων. Η «Π» εδώ και τέσσερα τουλάχιστον χρόνια έχει αναδείξει τα όσα τραγικά έχει καταγράψει η επιστημονική ομάδα του προγράμματος «Υγεία για Ολους» με επιστημονικά υπεύθυνο τον ομότιμο καθηγητή Γεώργιο Χρούσο. Κι αυτά αφορούν τόσο τη σεξουαλική εκμετάλλευση των παιδιών –είναι γνωστά τα σημεία από τα οποία αρρωστημένοι ενήλικες εντοπίζουν ανήλικους Ρομά και τους εκμεταλλεύονται– όσο και τους λευκούς γάμους.
«Οι λευκοί γάμοι συνεχίζονται παρά τις ενημερώσεις που κάναμε στις αρμόδιες αρχές. Συνεχίζουμε να βλέπουμε στα παιδιά που εμβολιάζουμε στο βιβλιάριο υγείας να αναγράφεται το όνομα του βιολογικού πατέρα και της μητέρας και στο σύστημα του Εθνικού Μητρώου Εμβολιασμών που περνάμε τα στοιχεία να αναγράφεται μόνο το όνομα ‘’Σίνκ’’. Μόνο στην Αχαΐα έχουμε εντοπίσει περίπου 46 παιδιά, χωρίς όνομα πατέρα ή μητέρας, χωρίς κανένα άλλο στοιχείο, μόνο το όνομα αυτό».
Η κ. Σωτηροπούλου θέτει δημοσίως τον προβληματισμό της για το θέμα αυτό και την αδράνεια που παρατηρείται. «Εχουμε ενημερώσει τους πάντες, αλλά κανείς δεν ενδιαφέρεται. Τα παιδιά αυτά δε που φέρουν το ίδιο όνομα υφίστανται βία όταν πηγαίνουν στο σχολείο από συμμαθητές τους. Τα φωνάζουν Πακιστανούς και τα απομονώνουν, με αποτέλεσμα αυτά να εγκαταλείπουν το σχολείο».
Ε. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ: Κρατούμενοι και οι δύο γονείς
Ενα τρίτο σοβαρότατο πρόβλημα, το οποίο περιγράφει στην «Π» η κ. Σωτηροπούλου και το οποίο διαπίστωσε μαζί με τους συνεργάτες της εκτεταμένα σε καταυλισμούς στην Κόρινθο, αφορά τα παιδιά των οποίων και οι δύο γονείς είναι κρατούμενοι σε φυλακές.
«Πήγαμε στα Εξαμίλια για να εμβολιάσουμε τα παιδιά του καταυλισμού και ήρθαν μόνο 14. Επικοινωνήσαμε με το δημοτικό σχολείο και μας είπε η διευθύντρια ότι υπάρχουν παιδιά, αλλά δεν έχουν γονείς διότι και οι δύο είναι κρατούμενοι.
Σε συνεργασία με τη διευθύντρια, στείλαμε τα σχετικά έγγραφα στις φυλακές και υπέγραψαν οι γονείς για τον εμβολιασμό. Ετσι εμβολιάσαμε 50 παιδιά εκ τρων οποίων τα 22 δεν είχαν βιβλιάριο υγείας, καθώς και οι δύο γονείς τους είναι κρατούμενοι.
Το θέμα όμως είναι ποιος προστατεύει αυτά τα παιδιά; Οι εκπαιδευτικοί μάς συγκίνησαν πραγματικά με την αγάπη με την οποία διαπιστώσαμε ότι τα περιβάλλουν και ήταν το μοναδικό ελπιδοφόρο που καταγράψαμε. Αλλά αυτό δεν αρκεί. Το ερώτημα είναι πώς ζουν αυτά τα παιδιά;
Οι δάσκαλοι του σχολείου είναι εξαιρετικοί και μεριμνούν για τα παιδιά, αλλά από κει και πέρα δεν γνωρίζει κανείς τι συμβαίνει στη ζωή αυτών των παιδιών. Αυτό το παιδάκι που πεινάει, που δεν έχει κανέναν, δεν θα κλέψει;».
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου