ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024

Μαζί διεκδικούμε περισσότερους πόρους και δομές για τη στήριξη της Ψυχικής Υγείας

 


Δήλωση της Τομεάρχη Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κ. Νοτοπούλου, για Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

«Σήμερα Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

Μαζί διεκδικούμε περισσότερους πόρους και δομές για την στήριξη της ψυχικής υγείας.

Φέτος η παγκόσμια ημέρα ψυχικής υγείας είναι αφιερωμένη στην ψυχική υγεία στους χώρους της εργασίας. Το στίγμα που συνοδεύει τις ψυχικές παθήσεις, αποτρέπει τους συνανθρώπους μας που βιώνουν δύσκολες καταστάσεις να απευθυνθούν σε ειδικούς και να ζητήσουν βοήθεια.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αντί να υιοθετεί πολιτικές που αποτρέπουν τους κινδύνους ψυχικής υγείας και να δημιουργούν θετικές προϋποθέσεις εργασίας που δεν επιβαρύνουν την ψυχική υγεία και ισορροπία πράττει ακριβώς το αντίθετο. Δυστυχώς, ο νέος νόμος της κυβέρνησης της ΝΔ καταργεί κάθε επιστημονικό δεδομένο ή επίτευγμα ή καλό παράδειγμα τα οποία μάλιστα τα υιοθετούσαν στο εξωτερικό. Την ώρα που η ψυχική υγεία είναι προτεραιότητα στις παγκόσμιες αναπτυξιακές στρατηγικές, στην Ελλάδα, η κυβέρνηση ΝΔ έβαλε ταφόπλακα στην ψυχική υγεία και καταργεί στην πράξη τη θεραπευτική κοινότητα.

Σήμερα χρειάζονται περισσότερο από ποτέ,  μέτρα που θα θωρακίζουν τη δημόσια ψυχική υγεία και θα στηρίζουν την κοινωνία.

Καταρτισμένοι επιστήμονες και λειτουργοί της ψυχικής υγείας με την πολύτιμη εμπειρία τους θα μπορούσαν να συμβάλουν αποτελεσματικά στη μεγαλη μεταρρύθμιση στην ψυχική υγεία.

Οι προγραμματικοί στόχοι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την Ψυχική Υγεία είναι ενταγμένοι στο πλαίσιο της στρατηγικής για την ολοκλήρωση της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης, μιας Μεταρρύθμισης που έχει ως κύριο χαρακτηριστικό την εμπέδωση της ανάγκης για την κοινοτική μορφή που πρέπει να έχει η παροχή υπηρεσιών και της αποϊδρυματοποίησης, την καθολική και ισότιμη πρόσβαση στις υπηρεσίες καθώς και τον σεβασμό των δικαιωμάτων των ανθρώπων που πάσχουν από μια ψυχική ασθένεια.

Η ψυχική υγεία είναι για εμάς προτεραιότητα και πρέπει να είναι στην καρδιά της χάραξης όλων των πολιτικών για μία κοινωνία δίκαιη και ανθρώπινη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: