ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024

Μήνυμα Γιώτας Πούλου για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

«Η 10η Οκτωβρίου, μας υπενθυμίζει τις υποχρεώσεις μας απέναντι στους συνανθρώπους μας με προβλήματα ψυχικής υγείας και την ανάγκη συστηματικής στήριξης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Στην Ελλάδα, ωστόσο, οι δημόσιες δομές ψυχικής υγείας βρίσκονται στα όρια της κατάρρευσης, αφού η υποχρηματοδότηση και η υποστελέχωσή τους απαξιώνουν την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών και επιπλέον  αδυνατούν να καλύψουν τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες.

Παρά τις διεθνείς συμβάσεις και το Σύνταγμα που διασφαλίζουν το δικαίωμα των ατόμων με ψυχικές διαταραχές να λαμβάνουν

φροντίδα με αξιοπρέπεια και σεβασμό, η κυβέρνηση επιδεικνύει συστηματική αδιαφορία και αποδυναμώνει τις υπάρχουσες δομές νοσηλείας. Μάλιστα, νομοθέτησε την παράδοση του τομέα της ψυχικής υγείας και της απεξάρτησης, στα χέρια ιδιωτικών συμφερόντων, στερώντας από τους ασθενείς την απαραίτητη θεραπεία, ιδίως σε περιπτώσεις που απαιτείται πολύπλευρη υποστήριξη.Η ολιστική προσέγγιση που θα ενσωματώνει την πρόληψη, τη θεραπεία, την αποκατάσταση και την κοινωνική επανένταξη, είναι μονόδρομος για να οικοδομήσουμε μια κοινωνία που θα διασφαλίζει ίσες ευκαιρίες για όλους, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια: