ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024

Στέφανος Κασσελάκης, όπως ο Αλέξης Τσίπρας

Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα και κείμενο που λέει "ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ APESNE N"

 

 Το ιστορικό της αναρρίχησης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θυμίζει αυτό του προέδρου του ΣΥΝασπισμού, που το ιερατείο των μαμούθ τον θεωρούσε και αποκαλούσε «μικρό» και τον πολεμούσε!

 

ΤΥΧΑΙΑ ΠΕΡΙΟΔΕΥΟΝΤΑΣ στις σελίδες του Facebook έπεσα πάνω σε μία ανάρτηση του Lambros Mallios που με γύρισε στο βάθος χρόνου του ΣΥΝασπισμού, προγόνου του ΣΥΡΙΖΑ και συνειρμικά ο νους μου πήγε στον Στέφανο Κασσελάκη, διακρίνοντας ότι έχει την ίδια αντιμετώπιση που είχε ο Αλέξης Τσίπρας από την αρχή της υποψηφιότητάς του για την προεδρία του ΣΥΝ.

Αλλά για να μην κουράζω άσκοπα θα σας παραπέμψω στην ανάρτηση του προαναφερόμενου Λάμπρου Μάλλιου, που θα σας ξεναγωγήσει  στα άδυτα, στο άβατο, του ιερατείου της Αριστεράς  σήμερα:

Γράφει, λοιπόν ο Λάμπρος Μάλλιος: 

«ΠΑΩ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΣΚΑΛΙΖΩ ΜΝΗΜΕΣ. Ο 33χρονος Αλέξης Τσίπρας το 2008, ύστερα από πρόταση του Αλαβάνου εκλέγεται πρόεδρος του Συνασπισμού με ποσοστό πάνω από 70%. Την προεδρία διεκδικούσε και ο Φώτης Κουβέλης.

Από την πρώτη μέρα της εκλογής του κάποια στελέχη των συνιστωσών αμφισβητούσαν τις ικανότητες του "μικρού".

Δεν πέρασε πολύς καιρός και ήρθε η ρίξη του με τον Αλαβάνο.

ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2009 ο Τσίπρας, αν και αρχηγός κόμματος, μη αντέχοντας την αμφισβήτηση κατέρχεται με σταυροδοσία και σαρώνει. Πήρε υπερδιπλάσιες ψήφους απ' ότι πήραν όλοι οι άλλοι μαζί.

Τώρα κανείς δεν μπορεί να τον αμφισβητήσει. Η συνέχεια είναι γνωστή.

Ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πλέον οδηγεί το κόμμα σε δύο νίκες το 15 και γίνεται πρωθυπουργός.

ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2019 ο διασπασμένος ΣΥΡΙΖΑ παίρνει παίρνει ποσοστό κοντά στο 32%. Μεγάλο  ποσοστό, αν σκεφτεί κανείς ότι είχε απέναντί του το σύνολο των συστημικών ΜΜΕ, ένα μνημόνιο, μια συμφωνία των Πρεσπών, ένα δημοψήφισμα και το Μάτι.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ηττήθηκε. Ο κόσμος τον κράτησε ψηλά ώστε να του δώσει και δεύτερη ευκαιρία.

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΟΤΕ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ να αλλάξει το κόμμα ριζικά. Να προχωρήσει σε οργανωτικές αλλαγές, σε ανανέωση στελεχών και στην σύνταξη νέου κυβερνητικού προγράμματος που θα έκανε ισχυρούς τους δεσμούς με την κοινωνία που τον στήριξε. Επιπρόσθετα είχε το χρόνο να επεξεργαστεί το σχέδιο αντιπολίτευσης στην νεοφιλελεύθερη πολιτική του Μητσοτάκη.

Τίποτα δεν έγινε. Στελέχη και βουλευτές πίστευαν πως η ΝΔ θα πέσει σαν ώριμο φρούτο.

Καμία επαφή με την κοινωνία.

Και στα κανάλια έλεγε ο καθένας το "κοντό του και το μακρύ του".

Το μεγαλύτερο αγκάθι ήταν η απλή αναλογική και οι συμμαχίες. Κανένα κόμμα δεν ήθελε τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ. Δυστυχώς η ηγεσία του δεν το κατάλαβε έγκαιρα ώστε να αλλάξει γραμμή και να πάει με στόχο την αυτοδυναμία.

Τον Τσίπρα τον εγκλώβισαν και κάποια πρωτοκλασάτα που δεν έβλεπαν με καλό μάτι την επιχειρούμενη διεύρυνση του κόμματος για να μην αλλοιωθεί η αριστερή φυσιογνωμία.

ΤΟ 2023 Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΘΑΙΝΕΙ πανωλεθρία. Μένει τις μισές δυνάμεις του σε σχέση με το 15.

Ο Τσίπρας και μόνο ο Τσίπρας αναλαμβάνει τις ευθύνες του και παραιτείται.

Γίνονται εκλογές για νέο πρόεδρο. Εκλέγεται ο Κασσελάκης. Αποχωρούν οι "11". Και αυτό είναι μόνο η αρχή.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ αμφισβητούν τον Κασσελάκη. Οργανώνουν το πραξικόπημα καθαίρεσής του και τώρα επιδιώκουν την διαγραφή του ώστε να μην είναι υποψήφιος.

Και οι 87 υφαίνουν τα αντιδημοκρατικά τους σχέδια ο ΣΥΡΙΖΑ διαλύεται.

Και μαζί του το "ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς

Δεν υπάρχουν σχόλια: