ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024

Αδιαφόρησαν οι «τρεις» για την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ



Απουσίασαν από την συνάντηση στην Κουμουνδούρου οι Φάμελλος, Φαραντούρης, Γκλέτσος. Βαθαίνουν το ρήγμα, προκαλούν διάσπαση και προετοιμάζουν πραξικόπημα διαγραφής Κασσελάκη!

 

 ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΟΙ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ

Στέφανος Κασσελάκης: Δεν πρόκειται να ταλαιπωρήσω νομικά το κόμμα

Με στόχο την εξομάλυνση του ανώμαλου εσωτερικού κλίματος πραγματοποιήθηκε η προαναγγελθείσα συνάντηση των υποψηφίων για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με συμμετέχοντες μόνον ύο από τους υποψήφιους. Τον Στέφανο κασσελάκη και τον Παύλο Πολάκη!

Η συνάντηση των υποψηφίων προέδρων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Κουμουνδούρου, και κράτησε περίπου μισή ώρα περιμένοντας ο Στέφανος Κασσελάκης και ο Παύλος Πολάκης, ενώ αδιαφόρησαν για την ενότητα του κόμματος ο Απόστολος Γκλέτσος, και ο Νικόλας Φαραντούρης, όπως και ο Σωκράτης Φάμελλος που αρνήθηκαν να δώσουν το παρών με την φθηνή δικαιολογία  του εξώδικου που απέστειλε ο Στ. Κασσελάκης, ο οποίος είδε το Πόθεν Έσχες του δημοσιοποιημένο στην «Εφημερίδα των Συντακτών», χωρίς την έγκρισή του!

Ο Νίκος Φαραντούρης και ο Απόστολος Γκλέτσος θα συμμετείχαν μεσώ ZOOM, λόγω του ότι ο ένας είναι στην Γαλλία και ο άλλος στην Κύπρο.

Ούτε και στο ΖΟΟΜ έδωσαν παρών, γνωρίζοντας ότι ο σύνδεσμος θα άνοιγε στις 12 μ. ώστε μισή ώρα αργότερα να άρχιζαν οι συνομιλίες.

Εξαιτίας της μη συμφωνίας όλων δεν μπορούσε η συνάντηση να έχει θεσμικό χαρακτήρα. Απουσίαζαν από αυτή τόσο η γραμματέας της Κ.Ε. Ράνια Σβίγκου, όσο και ο πρόεδρος της Κ.Ο. Νίκος Παππάς. Στην συνάντηση δεν παραβρέθηκε ούτε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Παυσανίας Παπαγεωργίου.

Ο δε Παύλος Πολάκης σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο χθες έγραφε:

«Τα γράφω αυτά γιατί παρά τη συμφωνία που έγινε, συνεχίζουν ύπουλα κάποιοι να προσπαθούν να ακυρώσουν την αυριανή (σ.σ.: σημερινή)  συνάντηση για να υπηρετήσουν ιδιοτελή σχεδία!! Αύριο μετριούμαστε όλοι!».

Από την πλευρά του χθες ο Στέφανος Κασσελάκης με ανάρτησή του στην πλατφόρμα «Χ»  δήλωσε παρών στην σημερινή συνάντηση των υποψηφίων για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Δε θέλησα να διαγράψω υποψήφιο πρόεδρο. Δε διέρρευσα δεδομένα υποψήφιου προέδρου. Δεν ανέβαλα το συνέδριο. Δεν ανέβαλα τις εκλογές για ΚΕ. Τήρησα και τηρώ την ομαλότητα από την πρώτη στιγμή. Γι’ αυτό θα είμαι παρών στην αυριανή συνάντηση. Εύχομαι πραγματικά οι καλές προθέσεις να είναι ειλικρινείς από όλους μας και να μη δυναμιτίσει κανείς την προσπάθεια».

Φαίνεται όμως ότι δεν υπήρχε διάθεση για εμπέδωση ήρεμου κλίματος εκ μέρους της φράξιας των «87» πραξικοπηματιών, κύκλοι των οποίων εγκαλούν και απευθύνουν μομφή προς τον Παύλο Πολάκη, ότι με την συμμετοχή του στην συνάντηση για ειρήνευση στο κόμμα έδωσε χέρι βοηθείας στον πρόεδρο Κασσελάκη.

Αν λάβουμε υπ' όψιν την απουσία των τριών από την σημερινή συνάντηση και την μομφή κατά Πολάκη από τους κύκλους των «87», εύκολα οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι σκοπός τους είναι να βαθύνουν το ρήγμα στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ φθάνοντας στην διαγραφή μέχρι την διάσπαση και την απαγόρευση του Κασσελάκη να συμμετάσχει στις εσωκομματικές εκλογές, που είναι πολύ πιθανό το αηδίασμα του κόσμου της Αριστεράς με όσα παλαιοκομματικά τερτίπια χρησιμοποιεί η πλασματική πλειοψηφία στην ΚΕ να τους καταψηφίσει. 

 

Π. Πολάκης: Δεν είχε αποτέλεσμα η συνάντηση

Ο Π. Πολάκης μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης δήλωσε: ότι η συνάντηση στην οποία κάλεσε από χθες τους συνυποψηφίους του ουσιαστικά δεν είχε αποτέλεσμα επειδή ο Στ. Κασσελάκης δεν ανακαλεί το εξώδικο όπως ζητούν όλοι οι συνυποψήφιοι του συμπεριλαμβανομένου και του ιδίου. Η στάση του Στ. Κασσελάκη, σύμφωνα με τον Π. Πολάκη είχε ως αποτέλεσμα να μην προχωρήσει η συζήτηση σε σχέση με το Συνέδριο και την οργάνωση των τηλεμαχιών.
 

Δήλωση Κασσελάκη: Με λυπεί η απουσία τους 

Ο Στέφανος Κασσελάκης κάνει δηλώσεις

 

Στέφανος Κασσελάκης: Δεν πρόκειται να ταλαιπωρήσω νομικά το κόμμα

 Ο Στέφανος Κασσελάκης μετά τη συνάντηση ανέφερε μεταξύ άλλων ότι τον λυπεί η απουσία των υπόλοιπων, μίλησε για επιλεκτική διαρροή του πόθεν έσχες του, ενώ ως αναφορά για το εξώδικο που έστειλε, επισήμανε ότι δεν πρόκειται να ταλαιπωρήσει νομικά τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, καθ΄ ότι δήλωσε ικανοποιημένος από το γεγονός ότι σήμερα αναρτήθηκαν τα Πόθεν Έσχες των πέντε υποψηφίων, «με τους συνταγματικούς όρους της ισονομίας και της ισότιμης μεταχείρισης, όπως έπρεπε να γίνει εκ των προτέρων».

Ειδικότερα, ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ δήλωσε:

«ΜΕ ΛΥΠΕΙ Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ που έχουν δηλώσει πρόθεση για υποψηφιότητα. Επρεπε να είμαστε όλοι εδώ χωρίς προϋποθέσεις για να έχουμε έναν διάλογο για την ομαλή πορεία του κόμματος στην εκλογή προέδρου και επίσης στη διεξαγωγή ενός συνεδρίου το οποίο πρέπει να γίνει στην ώρα του και να χωράει όλους τους συνέδρους. Οχι επιλεκτική μεταχείριση».

Σχετικά με το εξώδικο, υπογράμμισε ότι:

«Το περιεχόμενο έχει σε μεγάλο βαθμό ήδη ικανοποιηθεί από την γρήγορη αντίδραση του κόμματος που δημοσίευσε τα πέντε “πόθεν έσχες” με τους συνταγματικούς όρους της ισονομίας και της ισότιμης μεταχείρισης, όπως έπρεπε να γίνει εκ των προτέρων».

Και συνέχισε λέγοντας:

«ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ να προβεί η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος σε μια έρευνα για τη διαρροή που προέκυψε. Ηταν μια επιλεκτική διαρροή στοχευμένη για να αμαυρώσει το πρόσωπό μου. Υπάρχουν μερικές φορές που κάποιος πρέπει να θέσει μερικά όρια. Δεν πρόκειται να ταλαιπωρήσω τον ΣΥΡΙΖΑ νομικά, συνεπώς δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για προώθηση του ζητήματος στην εισαγγελία. Θα ήταν καλό για την αξιοπιστία του κόμματος να προχωρήσει σε μια έρευνα για το πώς προέκυψε αυτή η διαρροή».

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: