ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024

Ν. Παππάς: Θα ζήσετε και εδώ τον γαλλικό εφιάλτη

 

Στη Γαλλία, ενόψει πρόωρων εκλογών, Σοσιαλιστές, Κομμουνιστές, Πράσινοι και το κόμμα του Μελανσόν ανακοίνωσαν τη συγκρότηση κοινών ψηφοδελτίων

Τοποθέτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου και τομεάρχη Οικονομικών και Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Ναυτιλίας για την κύρωση σύμβασης της υποπαραχώρησης του λιμένα «Φίλιππος Β» του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας.

«Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι έλαβε το μήνυμα, το οποίο ήταν συντριπτικό. Και πως το ερμήνευσε; Ως εντολή να συνεχίσει ακόμα πιο επίμονα στην ίδια πορεία. Αυτό δεν σημαίνει “έλαβα το μήνυμα”», τόνισε ο Νίκος Παππάς, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Ναυτιλίας. «Αν το είχε λάβει, θα έπρεπε να πει: “Έλαβα το μήνυμα και ακυρώνω την τεκμαρτή φορολόγηση των επαγγελματιών, που μας τιμώρησαν. Έλαβα το μήνυμα και μειώνω τους έμμεσους φόρους, διότι η κοινή γνώμη γνωρίζει ότι αυτοί αποτελούν ρίζα της ακρίβειας. Έλαβα το μήνυμα, θα αρθεί η ασυλία των Καραμανλή, Τριαντόπουλου, Παπαδόπουλου για να πάνε στη δικαιοσύνη και να μάθουμε τι έγινε με τα Τέμπη”», συνέχισε ο ίδιος.

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του, αναρωτήθηκε αν το «έλαβα το μήνυμα» του κ. Μητσοτάκη σημαίνει ότι «δεν θα προχωρήσετε στις περικοπές των συντάξεων χηρείας, δεν θα προχωρήσετε στη μείωση του επιδόματος ανεργίας, θα σταματήσετε να καταστρέφετε τα δημόσια νοσοκομεία».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία τόνισε ότι η Ν.Δ. έχασε 1,2 εκατομμύρια ψήφους σε έναν χρόνο «στη γρηγορότερη εκλογική κατάρρευση στην ελληνική πολιτική ιστορία». Για να προσθέσει: «Πλανάστε πλάνην οικτράν αν θεωρείτε ότι το 28% είναι κατοχυρωμένο. Πρέπει να ετοιμάζεστε για ενδεχόμενες εκπλήξεις».

Στη συνέχεια, επεσήμανε ότι «και εμείς λάβαμε το μήνυμα. Πρέπει να μπει ένα τέρμα στον κατακερματισμό και στον εμφύλιο των προοδευτικών δυνάμεων. Τώρα έχετε το επιχείρημα ότι δεν υπάρχει απέναντί σας μία αξιοπιστία ισχύος, που να προβάλλει ως άμεσο το ενδεχόμενο της πολιτικής αλλαγής. Σας καλούμε να μη βιάζεστε, οι εξελίξεις θα είναι πυκνές». 

Έφερε δε ως παράδειγμα τις εξελίξεις στη Γαλλία, όπου, ενόψει πρόωρων εκλογών, Σοσιαλιστές, Κομμουνιστές, Πράσινοι και το κόμμα του Μελανσόν ανακοίνωσαν τη συγκρότηση κοινών ψηφοδελτίων. «Αυτός είναι ο εφιάλτης σας. Η συσπείρωση των προοδευτικών δυνάμεων, η οποία θα είναι η άμεση απάντηση στη συνέχιση της πολιτικής σας. Θα ζήσετε τον γαλλικό εφιάλτη. Και εύχομαι: “Άντε και στα δικά μας”», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά το πεδίο της οικονομίας, ο τομεάρχης Οικονομικών και Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ζήτησε από τη Ν.Δ. «να πάμε μαζί στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για να δούμε την κοστολόγηση των προτάσεών μας, γιατί πρόσφατα το ΓΛΚ κατέρριψε τις αιτιάσεις των “πρυτάνεων των κοστολογήσεων” που εδρεύουν στου Μαξίμου». Σε σχέση με το νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας ανέφερε: «Καταγράφουμε τις ενστάσεις μας. Και για το πως έγινε ο διαγωνισμός και για τα αντισταθμιστικά ωφελήματα που θα έπρεπε να έχει η τοπική κοινωνία και οικονομία και για τη χαμηλή ετήσια αμοιβή και για την πιθανότατη εμπλοκή του δημοσίου στις επενδύσεις επειδή οι προβλεπόμενες δαπάνες από τον ιδιώτη δεν είναι αρκετές».

 Ν. Παππάς: Στη Γαλλία, οι Σοσιαλιστές, οι Κομμουνιστές, οι Πράσινοι και το κόμμα Μελανσόν ανακοίνωσαν κοινά ψηφοδέλτια - Θα ζήσετε και εδώ τον γαλλικό εφιάλτη

Δεν υπάρχουν σχόλια: