ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024

Σχολεία μετατρέπονται σε "φούρνους μικροκυμάτων"



Ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Θεσσαλονίκης

Κάθε φορά που ξεπερνιούνται τα συνηθισμένα όρια των φυσικών φαινομένων αποκαλύπτονται τα χάλια της σχολικής υποδομής στη χώρα μας. Καύσωνας, παγετός, πλημμύρες, σεισμικές δονήσεις - σε κάθε περίπτωση οι υποδομές των σχολείων μας αποδεικνύονται από ανεπαρκείς ως επικίνδυνες.

Σήμερα, με τον καύσωνα να σαρώνει τη χώρα για δύο συνεχόμενες ημέρες, τα σχολεία, ιδιαίτερα πολλά νηπιαγωγεία και ειδικά σχολεία, που στεγάζονται σε κοντέινερ και σε προκάτ κατασκευές μετατρέπονται σε "φούρνους μικροκυμάτων", θέτοντας σε κίνδυνο τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Το Υπουργείο Παιδείας περιορίστηκε σε οδηγίες για παροχή νερού, καπέλων και σκιερών χώρων ! Είναι περιττό να σημειωθεί πόσο απαράδεκτες έως και πιθανά επικίνδυνες για την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών είναι οι συνθήκες στις οποίες δίνονται οι κρίσιμες πανελλαδικές εξετάσεις για τα ΑΕΙ. Θα ήταν μια κατάσταση γραφική και κωμική, αν δεν ήταν τραγική, η εικόνα γονέων που σπεύδουν να μεταφέρουν ανεμιστήρες στους τόπους των εξετάσεων.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, δήλωσε ότι «σε όλες τις σχολικές μονάδες της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης λειτουργούν κλιματιστικά και σε κάποιες περιπτώσεις στη Δυτική Θεσσαλονίκη, όπου δεν υπάρχουν, αποστέλλονται επιπλέον ανεμιστήρες». Ο ίδιος, περιγράφοντας μια εικονική πραγματικότητα βρήκε σήμερα τη λύση με μια δήλωσή του, προτείνοντας να ανάψουμε τα φανταστικά κλιματιστικά στις φανταστικές σχολικές υποδομές που υποτίθεται πως έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία πέντε χρόνια.

Η πραγματικότητα όμως είναι ακόμη πιο ανησυχητική όταν έλθουμε στο θέμα της αντισεισμικής προστασίας των σχολικών κτιρίων καθώς αυτή παραμένει ανεπαρκής, παρά τις προειδοποιήσεις των σεισμολόγων για ενδεχόμενους μεγάλους σεισμούς. Θα θρηνούμε τη μοίρα μας μετά από μια καταστροφή; Το Υπουργείο Παιδείας μένει βουβό και ακίνητο σαν ήρωας αρχαίας τραγωδίας που περιμένει το μοιραίο, αντί να αναλάβει ουσιαστική δράση για τη βελτίωση της στατικότητας και της ποιότητας των σχολικών κτιρίων; Βέβαια όρισε τους εκπαιδευτικούς ως υπεύθυνους μηχανικούς για την εκτίμηση των κινδύνων από τα ασυντήρητα και συχνά ερειπωμένα κτίρια !

Όχι άλλη εικονική πραγματικότητα ! Απαιτούμε αξιοπρεπή και βιώσιμα σχολικά κτίρια, υποδομές που να αξίζουν στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς μας. Δεν αρκούμαστε σε ημίμετρα και υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα. Η υγεία και η ασφάλεια και η αξιοπρέπεια μαθητών κα ι εκπαιδευτικών είναι αδιαπραγμάτευτα δικαιώματα!​

Δεν υπάρχουν σχόλια: