ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024

Ανεπιθύμητη και η Υπουργός Σοφία Ζαχαράκη στη Θήβα


 

Τα «άκουσε» η Σοφία Ζαχαράκη, έξω από το δημαρχείο Θηβών με μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου και του Εμπορικού Συλλόγου να της μεταφέρουν σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζουν και να της ξεκαθαρίζουν ότι είναι ανεπιθύμητη στην πόλη, βάσει σχετικού ψηφίσματος αναφορικά με το Πρωτοδικείο της Θήβας. 

«Δεν μπορούν να καταστρέφονται πόλεις, υποδομές ενόψει του γεγονότος ότι πρέπει να πάρουν λεφτά κάποιοι επιχειρηματικοί όμιλοι. (...) Πρέπει να μείνουν ζωντανές οι κοινωνίες, οι υπηρεσίες, ώστε να μπορέσει να συνεχίσει τη ζωή της και η πόλη της Θήβας» είπαν οι συγκεντρωμένοι στην υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

Και της επισήμαναν μεταξύ άλλων ότι «για εμάς το ζήτημα είναι να παραμείνουν ζωντανές οι κοινωνίες. Να δοθεί χρήμα στις ανάγκες των πολιτών, της τοπικής κοινωνίες (..) και φυσικά να μείνουν χαμηλά όλα τα κόστη που αφορούν την καθημερινότητα της λαϊκής οικογένειας, όπως είναι το ρεύμα, το οποίο με τις τελευταίες ρυθμίσεις πήγαν στα 15 λεπτά την κιλοβατώρα, χωρίς καν να ειδοποιηθεί κανένας. Αυτά να δείτε αφού ενδιαφέρεστε για τις κοινωνικές υπηρεσίες, για την οικογένεια. Πώς θα ζήσουν οι οικογένειες όταν ξαφνικά από τα 8 και τα 9 λεπτά πάει στα 16 λεπτά (σ..σ η κιλοβατώρα); Αυτό θέλουμε να δείτε σαν κυβέρνηση (...) Αντιλαμβάνεστε ότι το όλο ζήτημα είναι να μπορέσουμε να ζήσουμε σαν τοπική κοινωνία και με τις αποφάσεις σας δεν μπορούμε να ζήσουμε». 

Τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Θήβας αλλά και του Εμπορικού Συλλόγου, που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δημαρχείο ξεκαθάρισαν στην υπουργό της ΝΔ ότι είναι ανεπιθύμητη, σύμφωνα και με σχετικό ψήφισμα για την υποβάθμιση του Πρωτοδικείου, το οποίο όπως αναφέρει το radiothiva.gr δόθηκε στην Σοφία Ζαχαράκη. «Εγώ δεν το βλέπω σαν αντιπαράθεση, αλλά σαν μια κατάθεση απόψεων» τους απάντησε η Σοφία Ζαχαράκη, υποστηρίζοντας ότι τα «τα 400 εκατομμύρια που έρχονται, ούτε έχουν προαπαιτούμενο οποιονδήποτε χάρτη, αλλά αντιθέτως έχουν αντικείμενο τον άνθρωπο». 

Σημειώνεται ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος Θήβας, τον Απρίλιο είχε καταγγείλει την κυβέρνηση της ΝΔ για το νομοσχέδιο του Δικαστικού Χάρτη, αλλά και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, «που με δική του πρωτοβουλία χρήζει το, χωρίς πλέον Δικαστές, Πρωτοδικείο Θηβών σε παράλληλο του κεντρικού Πρωτοδικείου Βοιωτίας με έδρα την Λιβαδειά και ουσιαστικά προδιαγράφει την κατάργησή του».

«Η κυβέρνηση, αγνοώντας όλα τα κριτήρια που η ίδια και η Παγκόσμια Τράπεζα έθεσαν, υποβαθμίζει το Πρωτοδικείο Θήβας και οδηγεί μια ολόκληρη κοινωνία σε μαρασμό. Με απόφαση του ίδιου του πρωθυπουργού, η κυβέρνηση προωθεί ένα νομοσχέδιο, με το οποίο επιχειρεί να παραπλανήσει τα ευρωπαϊκά όργανα που ελέγχουν την εκταμίευση των ποσών του Ταμείου Ανάκαμψης, ισχυριζόμενη ότι δήθεν προβαίνει στη νομοθετική παρέμβαση καθ’ υπόδειξη της Παγκόσμιας Τράπεζας, ενώ στην πραγματικότητα νομοθετεί τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που προτείνει η Παγκόσμια Τράπεζα είχε επισημάνει μεταξύ άλλων ο Δικηγορικός Σύλλογος 

Με σχετική επιστολή ο Σύλλογος είχε καλέσει «τους βουλευτές και τους υποψήφιους ευρωβουλευτές, οποιουδήποτε κόμματος, να διατυπώσουν την εναντίωσή τους και να ταχθούν εμπράκτως κατά του προωθούμενου νομοσχεδίου, καταψηφίζοντάς το, άλλως και σε διαφορετική περίπτωση τους δηλώνουμε ότι πλέον θα αντιμετωπιστούν ως ανεπιθύμητοι στην πόλη μας».
 
avgi.gr
 
 Η Σοφία Ζαχαράκη με συγκεντρωμένους έξω από το δημαρχείο Θήβας

Δεν υπάρχουν σχόλια: