ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 16 Ιουνίου 2024

Τα νέα μαθητικά ήθη έφεραν τραυματισμό

 


Στο δημοτιοκό σχολείο Καλλιθέας παρολίγο ατύχημα  από βεγγαλικά που χρησιμοποιήθηκαν για τον εορτασμό λήξης του σχολικού έτους!

Νέα ήθη στην λήξη των σχολικών μαθημάτων κάνουν την εμφάνισή τους. Είχαμε το σκίσιμο των τετραδίων και των βιβλίων, τότε που τα βιβλία δίδονταν δωρεάν από το κράτος, στους μαθητές κατά την έναρξη του σχολικού έτους.

Νωρίτερα αυτό, δηλ. το σκίσιμο βιβλίων  και πέταγμα στους δρόμους σε ένδειξη... απελευθέρωσης των μαθητών από τις σχολικές δεσμεύσεις, δεν υπήρχε. Αντίστοιχα δεν υπήρχε και η δυνατότητα προμήθειάς τους αφού έπρεπε οι γονείς να τα αγοράσουν ακόμη και μεταχειρισμένα και να τα μεταβιβάσουν στο μικρότερο παιδί, που ακολουθούσε στην τάξη ή να τα δωρίσουν σε φτωχά παιδιά. Μετά; ήρθαν τα... μπουγέλα. Το αλληλοκατάβρεγμα δηλαδή των μαθητών.

Τώρα φθάσαμε σε ανώτερο επίπεδο. Με... εκρηκτικό είναι αλήθεια τρόπο. Αλλά και με δυσάρεστα!

Όπως αναφέρει το flamis.gr, παραλίγο τραγωδία στο δημοτικό σχολείο Καλλιθέας στην Πάτρα το βράδυ του Σαββάτου (15/06), όταν τα βεγγαλικά που άναψαν για να γιορτάσουν τη λήξη της σχολικής χρονιάς, αντί να εκτοξευθούν προς τον ουρανό άρχισαν να σκάνε ανάμεσα στα πόδια των παρευρισκομένων και προς όλες τις κατευθύνσεις.

Παιδιά και γονείς έτρεχαν πανικόβλητοι για να προστατευθούν, την ώρα που ένας 9χρονος μαθητής τραυματίστηκε στο στήθος από τα βεγγαλικά και μεταφέρθηκε στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και εξακολουθεί να νοσηλεύεται με σοβαρά εγκαύματα.

Σύμφωνα με το flamis.gr, ο πατέρας του παιδιού δήλωσε πως προτεραιότητα έχει η υγεία του μικρού και σε δεύτερο χρόνο θα διερευνήσει τι ακριβώς συνέβη και θα κινηθεί ανάλογα.

Αξίζει να σημειωθεί πως εκτός από τον μικρό μαθητή, αρκετά παιδιά αντιμετώπισαν προβλήματα με την ακοή τους εξαιτίας του κρότου των βεγγαλικών, που μετράται σε αρκετά ντεσιμπέλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: