ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Στο πόδι φορείς και κόμματα να μη μεταφέρει η κυβέρνηση την έδρα του ΤΕΙ Πάτρας

Φωτογραφία αρχείου από τις 7-2-2012, προάγγελος των όσων συμβαίνουν σήμερα.


N. Νικολόπουλος: Πολιτικαντισμοί παλαιάς κοπής και άγονοι τοπικισμοί σκυλεύουν την τριτοβάθμια εκπαίδευση
«Εμείς εκτός των άλλων υπενθυμίζουμε τις δηλώσεις του Προέδρου του ΤΕΙ Μεσολογγίου, ο οποίος υποστήριζε ότι το Μεσολόγγι δεν μπορεί να υποστηρίξει 7.000 ακόμα φοιτητές. Αναρωτιόμαστε, πως μπορεί να υποστηρίξει διοικητικά και τα ογκώδη, από άποψη πληθυσμού και υποδομών, τμήματα του ΤΕΙ Πάτρας; Ο κ. Σαλμάς επιδιώκει έναν νέο γύρο τοπικιστικής ''αλληλοσφαγής'' μεταξύ γειτονικών πόλεων για το ποιο ΤΕΙ θα επικρατήσει. Καλούμε τους Μεσολογγίτες φοιτητές, διδάσκοντες, εργαζόμενους καθώς και την τοπική κοινωνία να μην δώσουν βάση σε ανθρώπους που ξεπούλησαν το μέλλον των παιδιών τους κάτω από το τραπέζι με αντάλλαγμα εσωκομματικά και εκλογικά οφέλη».

Τα παραπάνω περιλαμβάνονται στη δήλωση της βουλευτού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μαρίας Κανελλοπούλου, μετά τις δηλώσεις του αν. υπ. Υγείας κ. Σαλμά, για τα σχέδια της κυβέρνησης περί μεταφοράς της έδρας του ΤΕΙ Πάτρας στο Μεσολόγγι, ενώ, όπως τονίζει παραπάνω «ο κ. Σαλμάς επιδιώκει τοπικιστική σφαγή».

Η ΕΕΤΕΜ ΡΩΤΑ ΤΣΟΥΚΑΛΗ

Αντίδραση του προέδρου της ΕΕΤΕΜ Αχαΐας Αθανάσιου Κουμούτσου, αναφορικά με τη στάση του βουλευτή Αχαΐας της ΔΗΜΑΡ Νίκου Τσούκαλη. Ο κ. Κουμούτσος σχολιάζοντας την είδηση: «Έντονη αντίδραση Τσούκαλη στα περί μεταφοράς της έδρας του ΤΕΙ Πάτρας στο Μεσολόγγι - Μιλά για χαριστική βολή στα τελευταία ίχνη αξιοπιστίας του σχεδίου "Αθηνά"» και ρωτά τον Αχαιό βουλευτή τα παρακάτω:

«Κύριε Τσούκαλη  ποιά είναι η αξιοπιστία του σχεδίου “Αθηνά” για την Παιδεία, όταν αυτό είναι ελλιπέστατο, αντιεκπαιδευτικό, χωρίς όραμα, για ποια ανάπτυξη της ελληνικής κοινωνίας ανταποκρίνεται και το σπουδαιότερο, ποιο θα είναι το αντικείμενο ενασχόλησης των αποφοίτων, ιδιαίτερα των Πτυχιούχων ΤΕΙ, όπως εδώ και 30 χρόνια δεν έχουν επαγγελματικά δικαιώματα διότι το πολιτειακό σύστημα που και εσείς στηρίζεται είναι στην διατήρηση της νομοθεσίας το 1930 για το επάγγελμα του Μηχανικού στην Ελλάδα και στην πλήρη υποταγή στην συντεχνία που λέγεται ΤΕΕ».

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΣΟΥΚΑΛΗ

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ. Νίκος Τσούκαλης αναφέρει τα εξής:

«Ως χαριστική βολή στα τελευταία ίχνη αξιοπιστίας του πολύπαθου σχεδίου «Αθηνά» κρίνονται οι δηλώσεις τοπικών, πολιτικών παραγόντων, περί αλλαγών της τελευταίας στιγμής  και “κατόπιν ενεργειών μου”  είτε στις έδρες είτε στη διάρθρωση ιδρυμάτων και σχολών.

Η ΔΗΜ.ΑΡ τοποθετήθηκε με σαφήνεια και πλήρως αιτιολογημένα ενάντια του σχεδίου, όμως δεν είναι δυνατόν να ανεχθεί πελατειακές και τοπικιστικές παρεμβάσεις για τη μεταφορά της έδρας του Τ.Ε.Ι. Πατρών όταν το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος βρίσκεται ήδη για επεξεργασία στο ΣτΕ.», αναφέρει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ.

Ο ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Ο βουλευτής Αχαΐας και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Ν. Νικολόπουλος, αναφερόμενος στο θέμα, τονίζει:

«Πολιτικαντισμοί παλαιάς κοπής και άγονοι τοπικισμοί σκυλεύουν την τριτοβάθμια εκπαίδευση και παίζουν μπαρμπούτι πάνω στις πλάτες δεκάδων χιλιάδων νέων ανθρώπων, επειδή όπως εξαρχής είχαμε καταγγείλει οι Χριστιανοδημοκράτες, η υποτιθέμενη μεταρρύθμιση δεν ήταν τίποτα παραπάνω από ένα σχέδιο μνημονιακής κοπτορραπτικής και επειδή, κυβερνητικοί παράγοντες και βουλευτές επιδίδονται σε μία εσωτερική πάλη επικράτησης, χωρίς ο αρμόδιος υπουργός να παρεμβαίνει και να παρουσιάζει επίσημα το σχέδιο του υπουργείου, παίρνοντας ο ίδιος θέση.

Δεν αξίζει καν τον κόπο να αναφερθεί κανείς στην απόλυτη ανεδαφικότητα της διοικητικής μεταφοράς του ΑΤΕΙ Πατρών στο Μεσολόγγι. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αναλύσει κάποιος τα αμέτρητα λάθη, που παρά τους “βρυχηθμούς” κάποιων που εξακολουθούν να λένε σε όλα “ναι”, οδηγούν την Αχαΐα σε μεγάλο “κούρεμα” σχολών και σπουδαστών και θέλουν να μετατρέψουν την δική τους αποτυχία σε ενδοπεριφερειακή διαμάχη.

Στην Ελλάδα των άπνοων και οικονομικά εξαθλιωμένων πολιτών, η τριτοβάθμια εκπαίδευση πνέει τα λοίσθια… Ντροπή! Το σχέδιο “Αθηνά” πέθανε προτού να γεννηθεί…».

Δ. ΚΑΤΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ: ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας ζητά ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δημήτρης Κατσικόπουλος.  Σε σχετική ανακοίνωση η παράταξη «Ενωτική Κίνηση Πάτρας» αναφέρει τα εξής:

«Τα όσα αρνητικά για το μέλλον του ΑΤΕΙ της Πάτρας καταγράφονται τα τελευταία 24ωρα, με αποκορύφωμα το άγγελμα της είδησης, σύμφωνα με την οποία η έδρα του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος θα είναι το Μεσολόγγι και σε συνδυασμό με τη μεταφορά εκεί της σχολής Διοίκησης – Οικονομίας, επιβάλλει την άμεση ενεργοποίηση των θεσμικών οργάνων, παραγόντων και φορέων της περιοχής.

Η Ενωτική κίνηση Πάτρας κρίνει επιβεβλημένη την έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου το κορυφαίο όργανο της πόλης, να καθορίσει τις μορφές αντίδρασης στην επιχειρούμενη απαξίωση ενός εκ των κορυφαίων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας, όπως αυτό του ΤΕΙ της Πάτρας».



Η ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ

«Η έδρα του νέου ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας είναι το Μεσολόγγι» δήλωσε κατηγορηματικά στο Mesologinews ο αν. Υπουργός Υγείας, Μάριος Σαλμάς, προϊδεάζοντας ότι επίκειται έκδοση ΠΔ.

«Η δήλωση αυτή του Μάριου Σαλμά αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς ανάλογη που είχε κάνει σχετικά με τα τμήματα ΤΕΙ που μένουν στην Αιτωλοακαρνανία μεταξύ των οποίων και αυτό της Ναυπάκτου επιβεβαιώθηκε στο ακέραιο», αναφέρει το δημοσίευμα.

Η Πάτρα έτσι, χάνει την έδρα του ΤΕΙ, μαζί με τη Σχολή Διοίκησης Οικονομίας και το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας, που ήδη έχουν χαθεί. Ο Πρόεδρος Καπλάνης, τόνισε ότι το ΤΕΙ της Πάτρας έχει ιδρυθεί με νόμο και όχι με ΠΔ και αξιολογικά και βαθμολογικά είναι ανώτερο του ΤΕΙ Μεσολογγίου. Ακόμη το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας Πάτρας συγχωνεύεται με το αντίστοιχο τμήμα του ΤΕΙ Αθήνας.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: