ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Μετωπική σύγκρουση Τσίπρα – Στουρνάρα για ΤΑΙΠΕΔ στη Βουλή – Υποχώρηση Σαμαρά στου Μαξίμου

ΔΕΙΤΕ το Βίντεο του ISTOLOGIOU G. MOSXOU από την συγκέντρωση συνταξιούχων στην πλ. Κλαθμώνος.



 «Δεν θα σας επιτρέψουμε να μετατρέψετε την Ελλάδα σε μια απέραντη Μανωλάδα» είπε ο Αλέξης 

Ο ανάπηρος... περιποιείται τον πρωθυπουργό των υποσχέσεων και τον προτρέπει: "Βγάλε τα πανταλόνια κλέφτη". Αυτή τη φωτογραφία, που είναι από την διαμαρτυρία των συνταξιούχων την 19-4-13 στου Μαξίμου, δεν θα την δείτε στις σοβαροφανείς φυλλάδες που γλύφουν τους υπαίτιους της καταστροφής!
Σύγκρουση μετωπική ανάμεσα στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης  Αλ. Τσίπρα και τον υπουργό Οικονομικών  Ι. Στουρνάρα εκτυλίχθηκε στην Βουλή σχετικά με το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ να καταγγέλλει την κυβέρνηση και την διοίκηση του Ταμείου για δημιουργία ενός «νέου εκτροφείου σκανδάλων» που «ξεπουλά όσο – όσο την δημόσια περιουσία» και τον υπουργό να τον κατηγορεί ότι προσφεύγει σε «λαϊκισμούς και ψεύδη». 

Το μεσημέρι ωστόσο, στου Μαξίμου ο Πρωθυπουργός αντιλαμβανόμενος την δεινή θέση υποχωρούσε έναντι των συνταξιούχων που κατέλυσαν την Αμαλίας, ζητώντας αποκατάσταση των απολαβών τους στα προ των μνημονίων επίπεδα. Κι όχι μόνον, απαίτησαν κατάργηση μνημονίων, αντιασφαλιστικών νόμων  που φτιάχτηκαν για να ληστέψουν τα ταμεία, -37 δις ευρώ αρπάχτηκαν από τις θυρίδες των ταμείων με αυτούς τους νόμους- και πολλά άλλα. 

Για την αξιοπιστία Σαμαρά ρωτήστε τον κάτοχο της... λιμουζίνας που του έδωσε το δημόσιο!
 
«Δεν θα σας επιτρέψουμε να μετατρέψετε την Ελλάδα σε μια απέραντη Μανωλάδα», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ενώ οι συνταξιούχοι οδηγούνται στην περιθωριοποίηση και οι εργαζόμενοι την ειλωτία καθώς δουλεύουν πιο πολύ, αλλά οι ασφαλιστικές εισφορές που καταβάλουν οι επιχειρήσεις είναι πιο λίγες παρά ποτέ. Έτσι το πρόβλημα της απώλειας εισφορών μεταφέρεται στους συνταξιούχους, που λόγω αδυναμίας των ταμείων κινδυνεύει η καταβολή των συντάξεών τους.

«Αν νομίζετε ότι θα έχει ασυλία η κυβέρνηση και η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ κάνετε λάθος. Δεν θα υπάρξει αναστολή αλλά ακύρωση της ασυλίας σας», δήλωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ. Ενώ αποκάλεσε «παραμύθι» το ότι «θα έχουμε έσοδα και ότι θα καταπολεμηθεί η διαφθορά». Και κάλεσε την κυβέρνηση «να αντιμετωπίσει την ανθρωπιστική κρίση, αντί να δώσει τα κέρδη από την πώληση δημόσιας περιουσίας κοψοχρονιά, εκχωρώντας εν λευκώ την δημόσια περιουσία». «Δεν κάνετε ούτε για διαχειριστές ούτε για επιστάτες ούτε για φύλακες», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, υπογραμμίζοντας: «Δεν θα σας επιτρέψουμε να μετατρέψετε την Ελλάδα σε μια απέραντη Μανωλάδα με σκλάβους των 300 ευρώ και άνεργους».

Ο Αλ.. Τσίπρας επιτέθηκε προσωπικά στον Ιω. Στουρνάρα για τον οποίο είπε ότι «αν δεν ήταν υπουργός θα μπορούσε να είναι εκπρόσωπος της τρόικας» και ότι προσπαθεί «να εξηγήσει τα ανεξήγητα», προκαλώντας την έντονη αντίδρασή του: «Παρόλο μου είστε πολύ συμπαθής δεν αποφύγατε τους απαξιωτικούς χαρακτηριστικούς. Δείχνει τα αδιέξοδά σας που έχετε μπερδέψει τις θέσεις σας για το μνημόνιο. Ανήκουμε όμως σε άλλους κόσμους διότι εγώ λέω την αλήθεια ενώ εσείς απευθύνεστε σε κατώτερα ένστικτα με λαϊκισμούς και ψεύδη», του απάντησε ο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου, κάνοντας μπακ χιούμορ.  

Υψηλοί τόνοι

 «Το περιβάλλον που ζείτε δεν σας επιτρέπει να δείτε τι συμβαίνει στην κοινωνία που δυστυχεί» του απάντησε ο Αλ. Τσίπρας και τον κάλεσε «να έχει λιγότερα θράσος». «Μας μιλάτε για κατώτερα ένστικτα ενώ έχετε βυθίσει στη δυστυχία και τη φτώχεια τη χώρα». Και σήκωσε στα χέρια του ξένη εφημερίδα που αναφερόταν στο πρωτοσέλιδό της για τα φαινόμενα πείνας στην Ελλάδα: «Κοιτάξτε τι γράφει ο ξένος Τύπος. Στην Ελλάδα εξαπλώνεται η πείνα. Παιδιά πάνε στα σχολεία πεινασμένα. Και εσείς ασχολείστε με το αν θα ξεπουλήσετε την δημόσια περιουσία», του είπε. 

«Το μόνο που ξέρετε να βάζετε δίπλα στη λέξη Μνημόνιο είναι λέξεις εφαρμογή και υπακοή», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος προς τον υπουργό Οικονομικών, καταγγέλλοντας ότι η κυβέρνηση έχει υποεκτιμήσει την αξία της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου κατά 300%. «Η δημόσια περιουσία δεν αποτελεί αντικείμενο διαχείρισης της εκάστοτε κυβέρνησης αλλά το στοιχείο που μπορεί να μας βγάλει από την κρίση αν το αξιοποιήσουμε σωστά», τόνισε, ενώ κατήγγειλε ότι το ΤΑΙΠΕΔ «λειτουργεί με έναν τρόπο πρόκληση για τη Δημοκρατία, έξω από τον κοινοβουλευτικό και δημόσιο έλεγχο, με αδιαφάνεια, αλλάζει όρους, διαρρέει εμπιστευτικές πληροφορίες και όλα τα θέματα περνούν με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, ενώ δεν υπάρχει πρόσβαση στα πρακτικά του Ταμείου». 

«Προτιμάτε να ληστεύεται;»

«Δεν διαχειρίζονται την περιουσία που κληρονόμησαν από τον παππού τους», είπε για την διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο παρομοίασε με «νέο εκτροφείο σκανδάλων». Εμφάνισε δε έγγραφο με το οποίο αποτιμάται η αξία 15 οργανισμών και ακινήτων σε μόλις 2, 557 δις ευρώ όταν μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται η ΔΕΠΑ, η ΔΕΣΦΑ, ο ΟΠΑΠ (το 33% του οργανισμού και παιγνιομηχανήματα), ο ΑΣΤΕΡΑΣ κ.ά. «Μέσα από ποιες διαδικασίες έγινε αυτή η αποτίμηση που υποκοστολογεί την δημόσια περιουσία;», διερωτήθηκε ο Αλ. Τσίπρα, επισημαίνοντας ότι μόνον για αυτές τις τέσσερις περιπτώσεις η αξία τους ξεπερνά τα 4 δισ. ευρώ. 

«Τι ακριβώς κάνετε και τι κάνουν και δεν μας δίνουν την δυνατότητα να έχουμε πρόσβαση στα στοιχεία; Ποιος έβαλε την υπογραφή του σε αυτή την αποτίμηση που σημαίνει κούρεμα της δημόσιας περιουσίας του δημοσίου;», ρώτησε τον Ιω. Στουρνάρα, ο οποίος του απάντησε αμυνόμενος ότι «οι προσδοκώμενες εισπράξεις δεν σχετίζονται με το σύνολο της αξίας» και ότι «η αποτίμηση γίνεται από ανεξάρτητους εκτιμητές». 
Κι όλοι καταλαβαίνουν τι ληστεία ετοιμάζεται! Αλ΄΄α το θράσος Στουρνάρα δεν έχει όρια.

«Προτιμάτε η δημόσια περιουσία να ληστεύεται και να λεηλατείται και να επιβαρύνονται τα εισοδήματα των πολιτών;», διερωτήθηκε, επισημαίνοντας στον Αλ. Τσίπρα ότι «εσείς μιλάτε για εκποίηση ενώ εμείς για αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας». Κι ακόμη είπε ότι «η προσέλκυση επενδύσεων θα απορροφήσει δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας και ως εκ τούτου η επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων «είναι κρίσιμος παράγοντας για την εμπιστοσύνη και την ανταγωνιστικότητα». 

 «Εκεί που μας χρωστάγανε μας πήραν και το βόδι», ήταν το σχόλιο του Αλ. Τσίπρα, ο οποίος έκανε λόγο για «σκανδαλώδης υποεκτίμηση» της δημόσιας περιουσίας.

Όπως βλέπεται και το συνεταιρικόν ΠΑΣΟΚ του Ευ. Βενιζέλου, όπως και η ΔΗΜΑΡ του Φ. Κουβέλη- που ο ανάπηρος συνταξιούχος τους ονομάζει ΣΑΜΑ-ΒΕΝΙ-ΚΟΥ, εισέπραξαν την... φιλοφρόνηση του!

Δεν υπάρχουν σχόλια: