ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Ο Πρωθυπουργός εδέχθη την αντιπροσωπεία, υποσχέθηκε και… ες αύριον τα σπουδαία!

Στο βίντεο του ISTOLOGIO G. MOSXOS, αποτυπώθηκε η στιγμή που η αντιπροσωπεία βγήκε από του Μαξίμου και ενημερώνει τους συνταξιούχους, που περιμένουν με πείσμα κάτω από τη βροχή.

Τουλάχιστον 15 χιλ. απόμαχοι υπό βροχή πορεύτηκαν έως του Μαξίμου ενωμένοι και με ταξική συνείδηση φτωχοποίησης που δέχονται από την πολιτική των μνημονίων

Ομόνοια Αθηνών. Οι συνταξιούχοι της Πάτρας είναι στην κεφαλή της προσυγκέντρωσης και πορείας των σωματείων Ν.Δ. Ελλάδας. Πορεύονται για την πλ. Κλαθμώνος, τόπο συγκέντρωσης όλων των σωματείων.

 Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΟΣΧΟΥ
 Με ταξική συνείδηση και την απόφαση να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά για να του πουν «δεν πάει άλλο η πολιτική των μνημονίων που ακολουθεί η κυβέρνησή σας» χιλιάδες συνταξιούχοι, απ’ όλη την χώρα συναντήθηκαν στην Αθήνα την Παρασκευή 19-4-2013, όπως είχε αποφασισθεί προ μηνός και πορεύτηκαν έως του Μαξίμου.

Με τη συμβολική σημαία.
Η επιλογή των συνταξιουχικών ομοσπονδιών να συναντηθούν με τον αρχηγό της κυβέρνησης, ήρθε ως αναπόδραστη ανάγκη, αφού οι αρμόδιοι υπουργοί της κυβέρνησης Σαμαρά απαξιούσαν να απαντήσουν στα επανειλημμένα αιτήματα για ορισμό ημέρας συνάντησης ώστε να εκθέσουν τα αιτήματά της η πληττόμενη τάξη των απομάχων, με τους συγκυβερνήτες Βενιζέλο και Κουβέλη να καμώνονται πως δεν βλέπουν!

Σήμερα ήρθε η ώρα οι συνταξιούχοι να αποδείξουν ότι αν και καταστήθηκαν  απόμαχοι της εργασίας δεν παύουν να είναι ενεργοί πολίτες στην καθημερινότητα της εργαζόμενης κοινωνίας, που συμπιέζεται από τις αντιλαϊκές πολιτικές.

Περίπου δεκαπέντε χιλιάδες, απ’ όλη την ελληνική επικράτεια, συνταξιούχοι του ΙΚΑ, του Δημοσίου, του ΝΑΤ και πολλών άλλων ταμείων, υπό βροχήν και με επικεφαλής τους εκπροσώπους τους από τις ομοσπονδίες που ανήκουν σε όλους τους κομματικούς χώρους, παρέκαμψαν τις κομματικές αγκυλώσεις και με πολιτική ωριμότητα συμπαρατάχθηκαν για να διεκδικήσουν καλύτερους όρους επιβίωσης.

Έτσι άνθρωποι που μέχρι χθες έβλεπαν μπροστά τους ορθωμένα τείχη, την Παρασκευή 19-4-13, τα υπερέβησαν και αριστεροί ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, φιλελεύθεροι, σοσιαλιστές περπάτησαν στα γνωστά βήματα του αγώνα, που ξέρουν από την εποχή που πάλευαν στο εργοστάσιο, στο γιαπί, στη βιοτεχνία, στο γραφείο της δημόσιας υπηρεσίας ή της ιδιωτικής επιχείρησης με μία απόφαση.
 
Κι ο Πατρινός, ο επιμένων επαναστατικά!
Από την Πάτρα, την πρωτεύουσα του Μωρηά και της ανεργίας, έφυγαν έξι πούλμαν πλήρη επιβατών και έφθασαν μέχρι την οδό Σωκράτους των Αθηνών, όπου πια είχε δημιουργηθεί αδιαχώρητο από τα οχήματα που έφθαναν συνεχώς απ’ όλη την Ελλάδα, από τις πόλεις του βορρά Βέροια, Νάουσα  μέχρι το Νότο της Πελοποννήσου.

Εκεί, στην Ομόνοια,  ήταν το σημείο προσυγκέντρωσης των συνταξιούχων της  Πελοποννήσου και Δυτ. Στερεάς. Στη συνέχεια πορεύτηκαν μέχρι την πλ. Κλαθμώνος όπου οι διοργανωτές είχαν ορίσει ομιλητές απ’ όλες τις ομοσπονδίες που χαιρέτιζαν την συγκέντρωση.

Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία μέχρι την Αλεξάνδρας, όπου στο σημείο πριν την συμβολή της με το Μαξίμου είχαν παραταχθεί αστυνομικές δυνάμεις, που απαγόρευσαν την είσοδο των συνταξιούχων στην οδό που οδηγεί στο Μαξίμου. Επετράπη όμως αντιπροσωπεία απ’ όλες τις ομοσπονδίες, που ανέβηκε στο Μαξίμου και συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό.

Μετά από ένα τέταρτο ανακοινώθηκε εκ μέρους της ότι ο Αντ. Σαμαράς την υποδέχθηκε και αφού παρέλαβε το υπόμνημα που του ενεχείρισαν, υποσχέθηκε ότι θα απαντήσει μετά την ερχόμενη Δευτέρα 21-4-2013, αφού συναντηθεί με τον Υπουργό Εργασίας.

Χαρακτηριστικό είναι το ευνοϊκό κλίμα που επικράτησε φέτος, σε σύγκριση με αυτό του  Νοεμβρίου 2011, όταν και πάλι οι συνταξιούχοι βρέθηκαν στα ίδια βήματα και συνάντησαν τον Πρωθυπουργό. Τότε οι δυνάμεις των ΜΑΤ είχαν κλείσει το δρόμο στο ύψος της Βουλής, απειλήθηκε σύρραξη και μετά από διαπραγματεύσεις και παρέμβαση άνωθεν άνοιξε ο κλειός. Γιαυτό και φέτος οι συνταξιούχοι έχοντας υπόψιν το δεδομένο του 2011, είχαν ξεκινήσει την πορεία τους μέχρι του Μαξίμου με την απόφαση να φθάσουν έως και την σύγκρουση.

Άλλο χαρακτηριστικό είναι αυτό της παρουσίασης της διαδήλωσης των συνταξιούχων από τα ελεγχόμενα ΜΜΕ, που αφού είδαν ότι δεν έβγαινε είδηση πιπεράτη με δακρυγόνα, γκλοπς και τραυματίες, υποβάθμισαν την κινητοποίηση σε μερικά δευτερόλεπτα παρουσίασης στις ειδήσεις των 6 και των 8 μ.μ. 


Όλα καλά λοιπόν, τέλος καλό. Και ες αύριον τα σπουδαία! Επόμενο ραντεβού έδωσαν για την πρωτομαγιά. Όχι αυτή που όρισαν οι κυβερνητικοί για μετά το Πάσχα, αλλά για την πραγματική Πρωτομαγιά, που δεν είναι αργία, αλλά απεργία!

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΛΛΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ 















 

Δεν υπάρχουν σχόλια: