ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Απεκλείσθη από τις ψηφοφορίες της Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ ο Παν. Παπαγιαβής

Ο Παν. Παπαγιαβής δηλώνει πιστός στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, λίγο μετά την εκλογή του με το δημοτικό ψηφοδέλτιο του Γ. Δημαρά, στο οποίο συμμετείχε και η εικονιζόμενη Γ. Χρυσανθακοπούλου, ενώ παραμονή Κυριακής των δεύτερων εκλογών το 2010, πάλι είχε δηλώσει πιστός στην επιβολή του πρώτου μνημονίου. Για την... Ελλάδα ρε γαμώτο!

Προς την ολοκλήρωσή τους απόψε οι εργασίες του σώματος

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜ. ΜΟΣΧΟΥ
Ολοκληρώνονται απόψε με τα ψηφίσματα επί των θέσεων, οι εργασίες της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και με την ψηφοφορία για την εκλογή του νέου κεντρικού οργάνου. Στελέχη του κόμματος εξέφρασαν την ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ να διαμορφώσει μια αριστερή πολιτική στρατηγική που να απαντά στα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα, μακριά από επαφές με στελέχη του δικομματικού συστήματος που είχαν διαδραματίσει ρόλο στην υποστήριξη της μνημονιακής πολιτικής.
Πριν μία ώρα, στο πλαίσιο αυτό, το Προεδρείο της Συνδιάσκεψης έλαβε απόφαση που ορίζει ότι από το Σώμα των αντιπροσώπων δικαίωμα ψήφου έχουν μόνον όσοι δεν έχουν απορριφθεί από την οργάνωση στην οποία ζήτησαν να συμμετάσχουν στις διαδικασίες, ακόμη και εάν κατέχουν κάρτα.
Τούτη η απόφαση –σύμφωνα με πληροφορία που πήρε από την Συνδιάσκεψη  το πατραϊκό μπλοκ «ISTOLOGIO Giorgou MOSXOU»- ελήφθη πριν μία ώρα, με την επιμονή των αντιπροσώπων Πάτρας και μετά από επίπονες διαδικασίες επί τριήμερο στις οποίες συμμετείχαν και άλλοι αντιπρόσωποι, ώστε να διασφαλισθεί η βούληση του σώματος. Στην περίπτωση των αντιπροσώπων της Αχαΐας αφορά στο πρόσωπο του πρώην στελέχους του ΠΑΣΟΚ και δημοτικού συμβούλου Πατρέων  Παν. Παπαγιαβή, ο οποίος βρέθηκε να κατέχει κάρτα αντιπροσώπου, παρά την άρνηση της τοπικής οργάνωσης!

Παπαδημούλης ένα βήμα μπροστά

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ένα βήμα μπροστά για τη συγκρότηση της αριστεράς του 21ου αιώνα, για σοσιαλισμό με δημοκρατία και ελευθερία, τόνισε στην τοποθέτησή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.
Βαδίζουμε με το πρόγραμμα και την ηγεσία που μας πήγε στο 27%, δεν ξεκινάμε από το μηδέν, είπε ο Δημ. Παπαδημούλης επικρίνοντας τις δυνάμεις που οδήγησαν τη χώρα στη σημερινή κρίση. Πρόσθεσε ότι στις επόμενες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα διεκδικεί την αυτοδυναμία και το ΠΑΣΟΚ θα διεκδικεί το 3%. Ο Δημ. Παπαδημούλης, απαντώντας ουσιαστικά σε συζητήσεις για τον ιδεολογικό χαρακτήρα της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι η πορεία δεν είναι ούτε στροφή αριστερά, ούτε στροφή δεξιά, αλλά προχωράμε μπροστά.
Για την κυβερνητική προοπτική του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Παπαδημούλης επισήμανε ότι είναι ανάγκη το κόμμα να κερδίσει τις συνειδήσεις και να αναπτύξει την ενότητα των δυνάμεων της αριστεράς, αλλά και ευρύτερων αντιμνημονιακών δυνάμεων «ώστε ένας ενωτικός και ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξει τη χώρα».
Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι ο σχηματισμός κυβέρνησης της Αριστεράς και όχι κυβέρνησης της Κεντροαριστεράς, ούτε κυβέρνηση της Κεντροαριστεροδεξιάς, τόνισε στην παρέμβασή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Παναγιώτης Λαφαζάνης. Για το θέμα του ευρώ, ο Παν. Λαφαζάνης επανέλαβε τη θέση του ότι είναι άλλο η επιλογή του ευρώ και άλλο η επιλογή πάση θυσία στο ευρώ. Υποστήριξε την απόφαση του Αριστερού Ρεύματος να κατεβεί στις ψηφοφορίες με δική του λίστα υποψηφίων.
* Υπερψηφίστηκε από την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη, αργά το απόγευμα, η Διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ. Νωρίς το βράδυ άρχισε η ψηφοφορία για την ανάδειξη της Κεντρικής Επιτροπής που θα καθοδηγεί τον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι το ιδρυτικό Συνέδριο της άνοιξης.


1 σχόλιο:

ΠΑΝΑΓ. ΠΑΠΑΓΙΑΒΗΣ είπε...

Δεν επιθυμώ να εισέλθω στα σχόλια σας (το σχόλιο είναι ελεύθερο) αλλά να επισημάνω μερικά γεγονότα για τα οποία πιθανόν να μην είναι ενήμερος ο συντάκτης.
1. Συμμετείχα στην τελευταία συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ με δικαίωμα λόγου (δεν έκανα χρήση), ως αριστίδην μέλος από την συνιστώσα «ΝΕΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» με άλλα τρία πρόσωπα (στην συνιστώσα αυτή συμμετέχει ο κ. Στάθης Παναγούλης).
2. Η συμμετοχή μου στην συνδιάσκεψη είχε γίνει ομόφωνα δεκτή από την οργανωτική επιτροπή. Την Πέμπτη 29/11/12 εγένετο ένσταση από την επιτροπή Πάτρας για την συμμετοχή μου ως μη μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Η γραμματεία της οργανωτικής επιτροπής υπό τον κ. Δρίτσα απέρριψε ΟΜΟΦΩΝΑ την ένσταση.
3. Στην συνδιάσκεψη συμμετείχαν και άλλα πρόσωπα ως αριστίδην μέλη χωρίς να είναι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.
4. Η κεντρική επιτροπή που εξελέγη στην τελευταία συνδιάσκεψη με βασικό σκοπό την οργάνωση συνεδρίου ενιαίου κόμματος ΣΥΡΙΖΑ, αποτελείται από τα εκλεγμένα μέλη και από αριστίδην μέλη από τις συνιστώσες.
5. Τα αριστίδην μέλη της κεντρικής επιτροπής ήταν δηλωμένα εκ των προτέρων το Σάββατο 1/12/12. ΟΥΤΕ ΠΡΟΤΑΘΗΚΑ, ΟΥΤΕ ΕΠΕΘΥΜΗΣΑ, επαναλαμβάνω ΟΥΤΕ ΠΡΟΤΑΘΗΚΑ από την συνιστώσα «ΝΕΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» για μέλος της κεντρικής επιτροπής. Από την ως άνω συνιστώσα προτάθηκε και έγινε δεκτός ο κ. Χαλαζίας.
6. Δεν συμμετείχα σε ψηφοφορίες προσώπων. Στην συνδιάσκεψη ανακοινώθηκε και το αυτονόητο. Για την εκλογή προσώπων θα ψήφιζαν μόνο τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Εξάλλου και να μην ανακοινώνετο δεν είχα σκοπό να ψηφίσω. Η απλή λογική και η δημοκρατική μου συνείδηση λέει ότι δεν πρέπει να ψηφίζεις, και μάλιστα για πρόσωπα, όταν δεν είσαι μέλος.(οποιοδήποτε σώμα είναι αυτό: Κόμμα, Σύλλογος , Οργάνωση κλπ.)
7. Οι σχέσεις μου με τον κ. Στάθη Παναγούλη και την οικογένεια είναι πάρα πολύ στενές (είναι γνωστό στην ΠΑΤΡΑ αυτό), αδελφικές θα τολμούσα να πω και σφυρηλατημένες από άλλες εποχές και είναι πέρα και πάνω από τα κόμματα.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΒΗΣ
8 Δεκεμβρίου 2012