ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Μόνη της εκτός της δημοτικής ομάδας

Χρ. Λέγκας

Του αντιδημάρχου Πατρέων ΧΡ. ΛΕΓΚΑ
Είναι κοινή η διαπίστωση ότι το Δημοτικό Συμβούλιο ως θεσμός και ως  όργανο που λαμβάνει τις αποφάσεις που κρίνουν το παρόν και το μέλλον της Πάτρας και των δημοτών της, έχει ευτελιστεί και από βουλευόμενο όργανο έχει μετατραπεί σε χώρο στείρων αντιπαραθέσεων οι οποίες εξυπηρετούν προσωπικά και μικροπαραταξιακά συμφέροντα και όχι τα συμφέροντα της πόλης, τα οποία όλοι μας έχουμε εκλεγεί για να υπηρετήσουμε.
Φθάσαμε στο σημείο να ζήσουμε κατά τη συνεδρίαση του Σώματος σκηνές παρόμοιες με τη γηπεδική βία. Φθάσαμε στο σημείο να συνεδριάζει το δημοκρατικά εκλεγμένο όργανο της πόλης, υπό τη δικτατορία της οχλοκρατίας και του τραμπουκισμού.
Για τη θλιβερή αυτή κατάσταση σοβαρότατη ευθύνη φέρουν αυτοί οι οποίοι προτάσσουν του γενικού καλού, τις δικές τους προσωπικές αντιπάθειες και τις προσωπικές τους φιλοδοξίες.
Bαρύτατη ευθύνη όμως φέρει και η ίδια η Πρόεδρος του Σώματος, η οποία αντί να διαφυλάττει με κάθε τρόπο τη λειτουργία του Οργάνου, επιτρέπει είτε από άγνοια, είτε συνειδητά - με το να κρίνει και να ερμηνεύει κατά το δοκούν - την εκτροπή και την αποσύνθεση.
Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Δεν είναι δυνατόν το Δημοτικό Συμβούλιο να παραμένει δέσμιο προσωπικών επιδιώξεων και να μη λειτουργεί.
Απευθύνω θερμή παράκληση προς όλους τους συναδέλφους Δημοτικούς Συμβούλους, να προτάξουν το καλό της πόλης συμβάλλοντας στην εύρυθμη λειτουργία του Σώματος, μακριά από μικροπολιτικά συμφέροντα και στείρες αντιπαραθέσεις.
Συνάδελφοι, η «καρέκλα» δεν είναι ιδιοκτησία του νυν Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής. Όποιος δεν το έχει καταλάβει αυτό πλανάται πλάνην οικτρά.
Η Πρόεδρος όμως οφείλει επιτέλους να δει την πραγματικότητα και  να αναγνωρίσει τις βαρύτατες ευθύνες της, αν θέλει να προσφέρει στο θεσμό, στην πόλη και στους δημότες.  
Άλλωστε η ίδια επέτρεψε με την στάση της, να αποσυρθεί, επί της ουσίας, η εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό της και να θέτει τον εαυτό της εκτός της δημοτικής ομάδας και κατ’ επέκταση εκτός της  παράταξης με την οποία εξελέγη.  


Δεν υπάρχουν σχόλια: