ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Παρών στην εκδήλωση μνήμης για τον Μπελογιάννη ο Αλέξης Τσίπρας


Το Μνημείο Εκτελεσθέντων που έχει αναγείρει ο "Αττικός Τύμβος".

Την Κυριακή στις 8 Απριλίου το πρωί, στο μνημείο των εκτελεσθέντων πατριωτών (1941-1952) στο νοσοκομείο «Σωτηρία»

Εξήντα χρόνια μετά την εκτέλεση των Νίκου Μπελογιάννη, Δημήτρη Μπάτση, Νίκου Καλούμενου και Ηλία Αργυριάδη, τα χαράματα της Κυριακής 30 Μαρτίου 1952, το Τμήμα Πολιτισμού του ΣΥΝ τιμά τη μνήμη των τεσσάρων ηρώων με την αφιερωματική εκδήλωση που οργανώνει την Κυριακή στις 8 Απριλίου το πρωί, στο μνημείο των εκτελεσθέντων πατριωτών (1941-1952) στο νοσοκομείο "Σωτηρία", στην οποία θα μιλήσει ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.
Στην εκδήλωση συμμετέχουν η ιστορικός, ερευνήτρια του ΕΚΚΕ και των ΑΣΚΙ Ιωάννα Παπαθανασίου και ο ηθοποιός Δημήτρης Παλαιοχωρίτης.

Φωτογραφία Αρχείου από εκδήλωση του "Αττικού Τύμβου".
  Επιπλέον, ο κ. Σιώκος αναδεικνύει τη μεγάλη επικαιρότητα που αποκτά στις μέρες μας η περίφημη μελέτη του Δημήτρη Μπάτση «Η βαριά βιομηχανία στην Ελλάδας», που εκδόθηκε το 1947 και πραγματεύεται την αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πόρων, το οικονομικό σχέδιο για την εκβιομηχάνιση, την εκβιομηχάνιση και βιωσιμότητα, αλλά και την εξωτερική οικονομική πολιτική. Ο κ. Σιώκος επισημαίνει την επικαιρότητα του έργου «όχι γιατί οι εποχές είναι ίδιες, αλλά γιατί η άρχουσα τάξη ποτέ δεν επέλεξε τον δρόμο της εθνικής ανεξαρτησίας και της αυτόνομης εθνικής ανάπτυξης, πριν και μετά το 1979» και επίσης "διότι ακολουθήθηκε κι ακολουθείται ο 'σίγουρος δρόμος', με την εκχώρηση του φυσικού πλούτου στους ξένους, όπως και η οικονομική και πολιτική ηγεμονία".
Ένας τρίτος λόγος που επελέγη αυτή η εκδήλωση είναι, όπως τονίζει ο κ. Σιώκος «η “Σωτηρία,, το θεραπευτήριο που ιδρύθηκε το 1902, από την Ιερά Μονή Πετράκη και τη Σοφία Ερρίκου Σλήμαν, τον τόπο μαρτυρίου των φθισικών, το πέρασμα του Γιάννη Ρίτσου, την απελευθέρωση των 56 αγωνιστών της Ακροναυπλίας στις 7.4.1943 στελεχών και μελών του ΚΚΕ, η επιχείρηση σημειωτέον, έγινε με τη βοήθεια πατριωτών χωροφυλάκων αγωνιστών της “Σωτηρίας,, καθώς και αστυφυλάκων που ήταν στελέχη του ΕΛΑΣ Αθήνας. Επικεφαλής δε των κρατουμένων κομμουνιστών που απέδρασαν ήταν ο Βασίλης Μπαρτζιώτας. Το νοσοκομείο είναι συνώνυμο με την αλληλεγγύη στον χώρο της δημόσιας υγείας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: