ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

«Όχι» ΚΚΕ-ΔΗΜΑΡ στην πρόσκληση για συνεργασία στις μονοεδρικές

Εάν οι ηλικίες τους ήσαν κοντινές, ίσως να τα έβρισκαν. Με διαφορά χρόνων μίας γενεάς του Αλέξη από την Αλέκα και τον Φώτη και με δεδομένη την πατερναλιστική αντίληψη των δύο τελευταίων ήταν σχεδόν σίδουρο ότι θα απέρριπταν την πρόταση Τσίπρα!




Ο Πρόεδρος Αλ. Τσίπρας τους πρότεινε από τις 8 έδρες να πάρει τις 6 το ΚΚΕ και από μία η ΔΗΜΑΡ και ο ΣΥΡΙΖΑ

 Δεν υπήρξε θετική απάντηση –σύμφωνα με το tvxs.gr- τόσο από πλευράς ΚΚΕ όσο και από πλευράς της Δημοκρατικής Αριστεράς στην πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για προεκλογική συνεργασία στις οκτώ μονοεδρικές της χώρας.
Στελέχη της Δημοκρατικής Αριστεράς χαρακτηρίζουν «επικοινωνιακού τύπου» την πρόταση του Αλ.Τσίπρα, σημειώνοντας πως αν υπήρχαν οι προϋποθέσεις για συνεργασία, αυτή θα γινόταν σε πανελλαδικό επίπεδο και όχι μόνο στις μονοεδρικές.
Αρνητική ήταν εμμέσως πλην σαφώς και η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, η οποία μιλώντας την Κυριακή σε συγκέντρωση στον Γέρακα επιτέθηκε και κατά του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ. «Ο ΣΥΡΙΖΑ νοθεύει τη λαϊκή συνείδηση όπως έκανε και το ΠΑΣΟΚ στο ξεκίνημά του» υποστήριξε, ενώ για τη ΔΗΜΑΡ η κριτική αφορούσε τη θέση ότι «το Μνημόνιο δεν αλλάζει αφού έχει ψηφιστεί από τη Βουλή».
Υπενθυμίζεται ότι σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε ανοικτά να υπάρξουν κοινοί υποψήφιοι στις οκτώ μονοεδρικές.

«Είναι οκτώ έδρες. Ας μην τις χαρίσουμε ούτε στο ΠΑΣΟΚ ούτε στη ΝΔ. Μια σύμπραξη, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΔΗΜΑΡ, Οικολόγων στις μονοεδρικές μπορεί να είναι πρώτη δύναμη στις μονοεδρικές και να αφαιρέσουν έστω οκτώ έδρες από τα κόμματα του Μνημονίου. Στηρίζοντας ο ένας το ψηφοδέλτιο του άλλου στις μονοεδρικές που θα συμφωνήσουμε. Και εμείς δηλώνουμε εκ των πρότερων ότι δεν θέλουμε παρά μία μόνο από τις οκτώ. Οι διαφορετικές μας πορείες δυστυχώς πάνε να δώσουν δώρο το μπόνους των πενήντα εδρών στον κ. Σαμαρά» υποστήριξε χαρακτηριστικά.

Σχόλιο του blogspot.gzmosxos.com: Άντε και ο Μανώλης Γλέζος, το έμβλημα της Αντίστασης, που τόνισε ότι η Ιστορία θα μας κρίνει όλους, δεν τους κάνει. Μα μήπως τους έκανε και η πρόταση του Τσίπρα για τις μονοεδρικές; Τι πρότεινε ο νέος; Από τις 8 μονοεδρικές να πάρει το ΚΚΕ τις 6, η ΔΗΜΑΡ 1 και ο ΣΥΡΙΖΑ μόνον άλλη μία. Ε, και αυτήν την πρόταση την απέρριψαν.
Και τούτα διότι η ΔΗΜΑΡ θέλει να καταγράψει την δύναμή της και ελευθερωμένη από συμμαχικές προεκλογικές δεσμεύσεις να ζυγίσει με ποιον θα συνεργαστεί μετά τις εκλογές. Δηλαδή να μετρήσει τα κουκιά της.
Το ΚΚΕ αρνείται διότι είναι της γνώμης ότι όσο πιο χειρότερα είναι η κατάσταση τόσο πιο γρήγορα ο κόσμος θα επαναστατήσει και θα πάει με το ΚΚΕ. Αυτές τις αυταπάτες τρέφουν! Λοιπόν σημείωσέ το αυτό. Θα κάνουν δώρο το μπόνους των 50 εδρών στον Σαμαρά. Και από πάνω θα μας πουλάνε και επαναστατικά φύκια περί ιδεολογικής-κομματικής καθαρότητας.
Επί της ουσίας όμως θα προστατεύουν το μαγαζάκι τους. Τα μαγαζιά αυτά του ΚΚΕ και της ΔΗΜΑΡ είναι γωνία και τουλάχιστον το ένα με χρόνων παράδοση!  Και αυτά πέραν του ότι το πατερναλιστικό σύνδρομο των ηλικιωμένων Κουβέλη και Παπαρήγα τους ωθεί να απορρίπτουν την πρόταση ενός νέου, όσο σωστή και να είναι! Οι πολίτες όμως αναρωτούνται γιατί δεν κατεβαίνουν τα αριστερά κόμματα μαζί στις εκλογές; Ποιος θα τους απαντήσει;

Δεν υπάρχουν σχόλια: