ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Το ΚΚΕ επιμένει διχαστικά

Πίσω στις μέρες του Ζαχαριαδισμού, αγνοώντας ακόμη και την σωστή στρατηγική του ΚΚΕ επί Χαρίλαου Φλωράκη, γύρισε το κόμμα η Αλέκα Παπαρήγα, με την άρνησή της στην πρόταση για συνεργασία της Αριστεράς !


Άρθρο με αφορμή την άρνηση συνεργασίας του κόμματος για τις μονοεδρικές

 
Του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΖΑΓΑΡΑ από την ΑΥΓΗ

Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκεται η ηγεσία του ΚΚΕ, δεχόμενη την έντονη πίεση του λαϊκού αιτήματος για ενότητα των δυνάμεων της Αριστεράς του τόπου. Χθες η Αλ. Παπαρήγα όρθωσε νέα διαχωριστικά τείχη απέναντι στην πρόταση του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα για συνεργασία στις μονοεδρικές περιοχές, ενώ υποστήριξε πως η κυβέρνηση της Αριστεράς που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι "αλλαγή βιτρίνας, με το προϊόν να παραμένει ίδιο".
Σε συνέντευξη για τις νομοθετικές ρυθμίσεις που προτείνει το ΚΚΕ για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, η γενική γραμματέας έστρεψε τα βέλη της για άλλη μια φορά κατά του ΣΥΡΙΖΑ. Μια μέρα μετά τις δηλώσεις της που έκαναν αίσθηση και με τις οποίες καλούσε τους πολίτες να σκεφτούν ανάποδα για το "ποιο κόμμα θα είναι ισχυρό ως αντιπολίτευση" (υποστηρίζοντας επίσης πως "αλλιώς θα καταργηθεί η αντιπολίτευση. Ή θα γίνει μια κυβέρνηση της Αριστεράς, και αντιπολίτευση θα είναι η Ν.Δ., ο Καμμένος, ο Καρατζαφέρης και οι Οικολόγοι· όχι, οι Οικολόγοι θα είναι μέσα... Τέτοια αντιπολίτευση θέλουμε;"), επανήλθε χθες λέγοντας πως "εμείς δεν θέλουμε να συνδράμουμε στο 'φούσκωμα' και στο 'ξεφούσκωμα' του κινήματος και στη λογική 'ο πνιγμένος να πιάνεται από τα μαλλιά του'».
Κάνοντας ένα άλμα στο 1981 και την πρόταση προς το ΚΚΕ για να ψηφίσει ΠΑΣΟΚ στις μονοεδρικές περιοχές, πρόσθεσε: «Κάναμε καλά που δεν δώσαμε τη στήριξή μας τότε; Οι εργαζόμενοι πρέπει ανεπηρέαστα να επιλέξουν τη λύση. Μια κυβέρνηση, χωρίς να έχει την εξουσία στα χέρια της, δηλαδή τον πλούτο και την οικονομία για να προχωρήσει σε αλλαγές, δεν μπορεί να λύνει προβλήματα υπέρ του λαού. Αυτή η κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να κάνει τίποτα, ανεξάρτητα από προθέσεις».
Επίσης χαρακτήρισε την πρόταση Τσίπρα «αλλαγή βιτρίνας» και ισχυρίστηκε πως «μπορεί να είναι πιο ωραία διακοσμημένη, να λειαίνει γωνίες όπως οι κυβερνήσεις που έγιναν στη Γαλλία, Ιταλία και αλλού, αναγκαστικά όμως θα γίνει υποχείριο της αστικής τάξης και θα βρεθεί αντιμέτωπη με τα λαϊκά αιτήματα. Όταν το προϊόν πίσω από τη βιτρίνα είναι το ίδιο, δεν μπορούμε να κοροϊδέψουμε τον λαό. Οι λύσεις δεν κατασκευάζονται". Ταυτόχρονα αμφισβήτησε τη γνησιότητα της πρότασης του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας πως θα γίνει "αυτό που έγινε στην Ικαρία, στις δημοτικές εκλογές, όταν συνασπίσθηκαν όλες οι πολιτικές δυνάμεις απέναντι στον κομμουνιστή υποψήφιο. Τώρα στις εκλογές θυμηθήκανε τη συνεργασία;». Υπενθυμίζεται ωστόσο ότι στην Ικαρία, αντίθετα από τα λεγόμενα της Παπαρήγα, επικράτησε ο υποψήφιος της ριζοσπαστικής Αριστεράς έναντι αυτού του ΚΚΕ.
Ταυτόχρονα είπε ότι το ΚΚΕ επιδιώκει την αποδυνάμωση ΠΑΣΟΚ - Νέας Δημοκρατίας από τα λαϊκά στρώματα και τη χειραφέτησή τους από τα συμφέροντα που αυτά εκπροσωπούν.
Τέλος, η Αλ. Παπαρήγα σημείωσε την ανάγκη ανακούφισης με συγκεκριμένα μέτρα για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, ιδίως των λαϊκών στρωμάτων που πλήττονται από την πολιτική της κυβέρνησης και της Ε.Ε.

Γραμμή πολέμου από τον "Ριζοσπάστη"

Χαρακτηριστική της δύσκολης θέσης που βρίσκεται ο Περισσός είναι η στάση του "Ριζοσπάστη" της Κυριακής απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς αφιερώνει σειρά σελίδων για να απαντήσει σε προτάσεις και θέσεις του. Σε άρθρο του ο ισχυρός άνδρας του κόμματος Μ. Μαΐλης γράφει ότι είναι "επικίνδυνη για τον λαό η 'αριστερή κυβέρνηση'", ενώ υποστηρίζει πως "το ΚΚΕ όχι μόνο απορρίπτει αλλά και πολεμάει τη θέση για 'αριστερή' κυβέρνηση, επειδή δεν έχει σκοπό να γίνει νεκροθάφτης του εργατικού - λαϊκού κινήματος". Παράλληλα, σε άλλο άρθρο της εφημερίδας, αναφέρεται πως "ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ πάντα έβαζε πλάτες στην αστική πολιτική", ενώ σε άλλο πάλι ολοσέλιδο κείμενο επιδιώκει σκοπίμως να εντοπίσει συγκλίσεις του ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Π. Καμένου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: