ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2023

Όποιος υπνομεύει δεν θα μπει στο ψηφοδέλτιο

13405344a.jpg

Βαρύ παραμένει το κλίμα στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Νέο σημείο τριβής αποτέλεσε η στελέχωση των θέσεων των τομεαρχών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Στέφανο Κασσελάκη να στέλνει μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση μετά την άρνηση αρκετών βουλευτών να αναλάβουν θέσεις ευθύνης, αναφέρει σε άρθρο τους στην εφημερίδαΑΥΓΗ ο δημοσιογράφος Ιάσινας-Σχινάς-Παπαδόπουλος. 

Μάλιστα, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατέστησε σαφές ότι όποιος υπονομεύει, όπως είπε, την ενότητα της Κ.Ο. δεν θα συμπεριληφθεί στα μελλοντικά ψηφοδέλτια του κόμματος.

Στο μεταξύ, σε χθεσινό άρθρο του στην εφημερίδα «Εφημερίδα των Συντακτών» ο πρώην στενός συνεργάτης του Νίκου Φίλη Τάκης Κατσαρός έγραψε ότι η μόνη διέξοδος στον ΣΥΡΙΖΑ είναι η καθαίρεση του Στέφανου Κασσελάκη από την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος

Και η επρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δώρα Αυγέρη αναφερόμενη στα περί «καθαίρεσης» Κασσελάκη υπενθύμισε: «Στα πραξικοπήματα μας έχει συνηθίσει η κακιά Δεξιά, όχι η καλή Αριστερά»

Στο μεταξύ, αποστάσεις από την ομιλία του Σ. Κασσελάκη στον ΣΕΒ πήρε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο οποίος χαρακτήρισε προσωπικές απόψεις τις θέσεις που εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Κατά τη συνεδρίαση του χθεσινού προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, όπου ανακοινώθηκαν και οι τομεάρχες του κόμματος από τον Σ. Κασσελάκη, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε στις εξελίξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. επισημαίνοντας ότι ο ίδιος έχει καταβάλει κάθε προσπάθεια προκειμένου η σύνθεση των τομεαρχών «να είναι όσο το δυνατόν ενωτική και διευρυμένη». Ανέφερε μάλιστα ότι πυξίδα του είναι το μέλλον της σύγχρονης Αριστεράς και του προοδευτικού χώρου. Υπενθύμισε δε ότι, όπως έχει εξαγγείλει, «η κύρια παραγωγή πολιτικής θα μεταφερθεί στα τμήματα και στην κοινωνία, με τους τομεάρχες μας να συμμετέχουν ενεργά και στα δύο».

Την ίδια ώρα, έστειλε αυστηρό μήνυμα προς το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι:

«Όποιος υπονομεύσει την ενότητα της Κ.Ο. και το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. δεν θα έχει θέση σε μελλοντικά ψηφοδέλτια του κόμματος». 

Συνεχίζοντας, κάλεσε τους πολίτες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στις επικείμενες ευρωεκλογές να εγγραφούν στον iSYRIZA, ενώ δήλωσε ότι θα σταλεί φόρμα ενδιαφέροντος στα μέλη του κόμματος τις επόμενες ημέρες. «Εκεί χτίζεται ο νέος ΣΥΡΙΖΑ. Εκεί γεννιούνται τα στελέχη της επόμενης γενιάς» ανέφερε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει ότι «θα λογοδοτώ πάντα σε εσάς αδιαμεσολάβητα. Αρχίζοντας με την ανοιχτή εκδήλωσή μας στο Κερατσίνι αύριο το βράδυ». Σημειωτέον, σήμερα Πέμπτη, στις 6.30 μ.μ., ο Σ. Κασσελάκης θα προχωρήσει σε ανοιχτή ομιλία στην πλατεία Λαού στο Κερατσίνι με σύνθημα «Γίνε ο ΣΥΡΙΖΑ που θέλεις».

Η δήλωση Κασσελάκη προέκυψε μετά την άρνηση βουλευτών της μειοψηφίας να αναλάβουν πόστα στους τομείς κοινοβουλευτικής δουλειάς. Σύμφωνα με πληροφορίες, τις προηγούμενες μέρες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. αλλά και ο Μανώλης Καπνισάκης είχαν επικοινωνήσει με τους βουλευτές προκειμένου να χαρτογραφήσουν διαθέσεις.

Από την Αχαΐα τομέα ευθύνης στην σκιώδη κυβέρνηση, ανέλαβε ο βουλευτής καρδιολόγος Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, που πήρε το σκιώδες κυβερνητικό υπουργείο Υγείας. 

Οι προερχόμενοι από την εσωκομματική αντιπολίτευση έχουν δηλώσει ότι η σύνθεση του νέου προεδρείου είναι μη ενωτική πρόταση, κυρίως λόγω του προσώπου του Παύλου Πολάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: