ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023

Αναλαμβάνει το ΕΣΡ για τα ομοφοβικά κανάλια

 


Θα εξετάσει την απαράδεκτη όσο και μισαλλόδοξη στάση τους, με τον ρατσιστικό λόγο που αφήνουν να εκφέρεται!

Παρά τη σωρεία των περιστατικών, μόλις προχθές έγινε γνωστό ότι το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) κινητοποιήθηκε και πρόκειται να ανοίξει φάκελο σχετικά με τις ομοφοβικές δηλώσεις που ακούστηκαν στα κανάλια στην πρώτη συνεδρίαση με τη νέα του σύνθεση, σήμερα το πρωί.

Η ώρα που τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης θα άλλαζαν το τροπάρι για τον Στέφανο Κασσελάκη, από την αρχική φρενίτιδα στη στοχοποίηση και στην προσπάθεια απαξίωσής του, έχει αρχίσει να φαίνεται. Ήταν θέμα χρόνου. ΣΚΑΪ, ΑΝΤ1, ΣΤΑΡ βρίσκονται επί τω έργω!

Σε άρθρο της η Αγγέλα Νταρζάνου, στην εφημερίδα ΑΥΓΗ σημειώνει:

«Τα ομοφοβικά στερεοτυπικά σχόλια σε βάρος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ τόσο από τον Βασ. Χιώτη, τέως δ.ντή ΣΚΑΪ και στη συνέχεια από τον θορυβημένο  Γ. Αυτιά μετά το ομοφοβικό σχόλιο  το πρωί του Σαββάτου από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ, δεν ήταν τα μοναδικά.

Είχαν προηγηθεί οι συνεντεύξεις του Αχ. Μπέου μετά τον οχετό που εξαπέλυσε τη νύχτα της εκλογής του, τόσο από τον ΑΝΤ1 (Ν. Χατζηνικολάου, Γ. Λιάγκας) όσο και από το STAR (Ζήνα Κουτσελίνη), αντί να τον απομονώσουν και να καταδείξουν τον ρατσιστικό και ομοφοβικό λόγο του. Άλλες συστηματικές προσπάθειες στοχοποίησης έγιναν ιδίως από τον Γιώργο Λιάγκα στον ΑΝΤ1.

Πρόκειται για την εκφορά ομοφοβικού και ρατσιστικού λόγου, ο οποίος ξεκίνησε από τις δηλώσεις του Αχιλλέα Μπέου την Κυριακή των πρώτων εκλογών το βράδυ της 8-10-2023 και συνεχίστηκε σε όλη τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας με πολλούς τρόπους: από τις συνεντεύξεις που ζήτησαν και έλαβαν ορισμένα κανάλια από τον δήμαρχο Βόλου μέχρι άθλια υπονοούμενα από δημοσιογράφους ή ακόμα και υποβολιμαία σχόλια και άλλα του είδους «σε προκαλώ να πεις κάτι» και μετά πέφτω από τα σύννεφα που το είπες ή ως κήνσορας σε επαναφέρω στην τάξη.

Ολον αυτόν τον οχετό σχολίων σε βάρος του Στέφανου Κασσελάκη έχει να διαχειριστεί το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης με νέα σύνθεση: δύο δικαστικούς, την πρόεδρο Ευ. Κουτζαμάνη και τον επίτιμο αντιπρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους Στ. Δέτση, έναν δικηγόρο, τον Σπ. Χρυσοφώτη, και έξι δημοσιογράφους - άντρες όλοι τους, γυναίκα καμία: Γ. Πολίτης (αντιπρόεδρος), Δ. Σταυρόπουλος, Ευ. Παλλήκαρης (πρώην γενικός διευθυντής του ΑΠΕ), Γ. Βλαβιανός, Γ. Μιχελάκης (πρώην υπουργός), Σ. Τσιχλιάς, στην πλειονότητά τους εργαζόμενοι στο παρελθόν σε τηλεοπτικούς σταθμούς που σήμερα καλούνται να ελέγξουν…

Αυτή η ανεξάρτητη Αρχή, την οποία η κυβέρνηση με τις μεθοδεύσεις της έκανε «σουρωτήρι» για να την ελέγχει μέχρι την τελευταία ανάσα, καλείται τώρα να πάρει την ευθύνη και να ελέγξει τους τηλεοπτικούς σταθμούς για ένα θέμα που αφορά τον σεβασμό της αξίας του ανθρώπου στο πρόσωπο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης…».

Δεν υπάρχουν σχόλια: