ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019

Σχέδιο το ριφιφί, κάποιων (;) που δεν ανήκουν στη ΝΔ

ΔΕΙΤΕ τους πολύ καλά, διαβάστε τα ονόματά τους. Δεν ανήκουν στην ΝΔ, είναι κάποιοι που σχεδιάζουν το ριφιφί των 75 δισ. στο ασφαλιστικό σύστημα, αλλά δεν είναι της ΝΔ. Για να μην κοροϊδευόμαστε όμως ας έχουμε υπόψη μας τα παρακάτω: Ο πρώτος είναι ο γνωστός δημοσιογράφος, του ΣΚΑΪ, στέλεχος της πρώην Εμπορικής Τράπεζας και παλιότερα συνεργάτης του υπουργείου Οικονομικών με θητεία στις κυβερνήσεις του Κ. Σημίτη Μπάμπης Παπαδημητρίου. Στο συγκεκριμένο στέλεχος έχει ανατεθεί ο κομβικός ρόλος του συντονισμού του εγχειρήματος.Ο δεύτερος είναι  ο επίσης γνωστός και στέλεχος ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών, πρώην διοικητής του ΙΚΑ Μιλτιάδης Νεκτάριος. Ο τρίτος είναι ο καθηγητής Οικονομικών Παναγιώτης Τσακλόγλου (πρόεδρος επίσης του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων επί θητείας Στουρνάρα στο υπ. Οικονομικών) που είχε συμμετάσχει στη μεταβατική κυβέρνηση Παν. Πικραμένου. Ο τέταρτος είναι ο επίκουρος καθηγητής, σύμβουλος του καθηγητή Σπράου, Πλάτων Τήνιος. Κια πέμπτη με εχωριστεί θέση στην επιτελική ομάδα, είναι η πρώην εκπρόσωπος του ΔΝΤ και γνωστή για τις ακραίες νεοφιλελεύθερες θέσεις της Μιράντα Ξαφά. Πρόκειται για άμεσους, στενούς συνεργάτες του Κ. Μητσοτάκη!



ΔΙΑΒΑΣΤΕ τι έγραψε στην προσωπική του σελίδα στο διαδίκτυο, ο διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου της ΝΔ Στέλιος Μηταράκης για τη ληστεία που ετοιμάζεται στο ασφαλιστικό σύστημα.

Σε πλήρη επιβεβαίωση του ρεπορτάζ της «Αυγής» για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής Ασφάλισης και την υποχρεωτική ένταξη των νέων ασφαλισμένων στo σχήμα των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών που θα λειτουργούν από το 2012 εντός του δεύτερου πυλώνα, σύμφωνα με το σχέδιο της ΝΔ, προχώρησε χθες ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη Στέλιος Πέτσας.

Συγκεκριμένα ο Στ. Πέτσας, με απάντησή του στην «Αυγή» μέσω του προσωπικού του λογιαριασμού στο Facebook, επιβεβαιώνει απολύτως ότι το σχέδιο εκχώρησης της επικουρικής ασφάλισης σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες έχει ήδη δρομολογηθεί και θα αφορά (όλους) τους νέους ασφαλισμένους, μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες. 

Ο Στ. Πέτσας κάνει λόγο για fake news, «δήθεν ριφιφί» 75 δισ., αλλά και για σχέδιο κάποιων(;) που δεν ανήκουν στη Νέα Δημοκρατία. Μόνο που αυτοί οι κάποιοι είναι άμεσοι συνεργάτες της Νέας Δημοκρατίας και προσωπικά του κ. Μητσοτάκη. Και βέβαια είναι επιφορτισμένοι με τον σχεδιασμό της εκχώρησης της επικουρικής ασφάλισης, καθώς συνεδριάζουν από κοινού με πρωτοκλασάτα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στο Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών (ΚΕΦΙΜ).

Επί της ουσίας ο Στ. Πέτσας: Ενώ στην αρχή της παρέμβασής του όσον αφορά το ασφαλιστικό και τον σχεδιασμό της Νέας Δημοκρατίας, ισχυρίζεται ότι ο δεύτερος πυλώνας «θα είναι υποχρεωτικός, κεφαλαιοποιητικός, δημόσιος (π.χ. ΕΤΕΑΕΠ) ή «ιδιωτικός» (π.χ. επαγγελματικά ταμεία που μπορεί να συνεργάζονται με ιδιωτικούς φορείς για την καλύτερη απόδοση του χαρτοφυλακίου τους»), αμέσως μετά υπογραμμίζει ότι «στον δεύτερο πυλώνα θα μπαίνουν μόνο οι νέοι εργαζόμενοι μετά τη μεταρρύθμιση».

 Ό,τι ακριβώς ανέφερε και χθες η «Αυγή». Ότι δηλαδή το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας αφορά την υποχρεωτική ένταξη των νέων στον ιδιωτικό δεύτερο πυλώνα της επικουρικής! Και μάλιστα και των ελευθέρων επαγγελματιών και των αγροτών με εισφορά 7%. Και αυτό δεν το διαψεύδει ο Στ. Πέτσας.

Ωστόσο μας αφήνει με συγκεκριμένες απορίες: Η (υποχρεωτική) ένταξη των νέων -εμείς λέμε από το 2021- ασφαλισμένων στην ιδιωτική επικουρική ασφάλιση τι θα αφαιρέσει από τα έσοδα του ΕΤΕΑΕΠ άμεσα και σε βάθος χρόνου; Ποιες επιπτώσεις θα έχει για τους νυν συνταξιούχους και δικαιούχους της επικουρικής ασφάλισης; Πώς θα εξασφαλιστούν οι σημερινές (πράγματι) μικρές απολαβές τους μετά τις διαδοχικές περικοπές 2012 - 2015 που πραγματοποίησε η Νέα Δημοκρατία;

Ο Στ. Πέτσας είναι σίγουρος για τα μελλούμενα που αφορούν τους νέους: 

«Μετά από μια τέτοια μεταρρύθμιση (σ.σ.: μετά από 40 χρόνια) ο νέος ασφαλισμένος όχι μόνο δεν έχει να χάσει, αλλά θα παίρνει 324 ευρώ παραπάνω από τη μέση επικουρική σύνταξη του 2018 (513, αντί 189 ευρώ)». 

Ενδεχομένως ο Στ. Πέτσας να μην έχει ακούσει τίποτα για την οικονομική κρίση του 2008, για το γονάτισμα ασφαλιστικών γιγάντων όπως π.χ. η Lehman Brothers, ούτε καν για την περίπτωση της «Ασπίς», ενώ είναι απόλυτα βέβαιος ότι μετά από 40 χρόνια (!) οι ασφαλισμένοι θα καρπώνονται από την πορεία της οικονομίας και των αγορών! Πώς; «Με πίστη, εμπιστοσύνη, ενότητα, σχέδιο» (!) μας λέει ο Στ. Πέτσας. Καλό πάντως είναι να ακούσει πιο προσεκτικά τους «εισηγητές», οι οποίοι σημειώνουν ότι για τη χρηματοδότηση του εγχειρήματος προβλέπεται «η έκδοση ομολόγου αναγνώρισης», ώστε να στηθεί η «ασφαλιστική πυραμίδα». Και τότε να δούμε τι θα πάρουν οι νέοι ασφαλισμένοι, κ. Πέτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: