ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

Αλ. Τσίπρας στο Αλεξάνδρειο Αθλητικό Μέλαθρο μεθαύριο



Ακροδεξιά φασιστικά στοιχεία ετοιμάζουν αντισυγκέντρωση. - Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, την εξομοιώνει με αυτή των παρακρατικών του Μαΐου 1963 - Δημοσιεύσεις στρατιωτικών, με ρατσιστικές αποχρώσεις, «ζητούν την επέκταση των συνόρων της χώρας»


Με τις επινίκιες δάφνες της χθεσινής αναμέτρησης με την αντιπολίτευση στην Ελληνική Βουλή, ο Πρωθυπουργός της χώρας ανεβαίνει μεθαύριο Παρασκευή 14-12-2018, στη φτωχομάνα συμπρωτεύουσα, για να μιλήσει προ του αναμένοντος κοινού, από το βήμα του Αλεξάνδρειου Αθλητικού Μέλαθρου και να αναλύσει τα θετικά σημεία της Συμφωνίας των Πρεσπών, που θα ανοίξει τους δρόμους της εμπορικής συνεργασίας Ελλάδας-Φυρόμ.

Θα διακηρύξει την πίστη της χώρας μας στη Μακεδονία της Δημοκρατίας και της Αλληλεγγύης, ενάντια στο μίσος και τον εθνικισμό. Παράλληλα θα αναφερθεί στην λήξη και τυπικώς του μέτρου της περικοπής των συντάξεων, που ψηφίστηκε χθες, στην επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών για νέους κάτω των 25 ετών, στην πρόσληψη  των αναγκαίων μονίμων ατόμων για την στελέχωση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» που η εφαρμογή του εδώ και κάμποσα χρόνια απέδειξε την αναγκαιότητά του, για την τρίτη ηλικία.

Σε αυτά και άλλα φιλολαϊκά μέτρα που επίκεινται, θα αναφερθεί ο Έλληνας Πρωθυπουργός, τονίζοντας πως μέριμνα της κυβέρνησης είναι η αποκατάσταση των αδικιών που γέννησε η σκληρή και πρωτοφανής λιτότητα των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. 

Αλλά και θα απαιτήσει σεβασμό προς τους χτυπημένους από την δεκαετή οικονομική κρίση, από όσους χαρακτηρίζουν παροχολογία  τα μέτρα που λαμβάνονται για την σταδιακή αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του πολίτη προς το υπάρχον πολιτικό σύστημα! Για την αποφυγή της υποτροπής εισόδου του φασισμού στο ελληνικό Κοινοβούλιο με την ψήφο απελπισμένων πολιτών!

Ακόμη θα αναφερθεί στο νόμο Κατσέλη, που ανανεώνεται η ισχύς του, για να προστατεύσει τους οικονοιμικά αδυνάτους και υπερχρεωμένους. Θα αναφερθεί στην κατάργηση του φόρου κατανάλωσης στο κρασί, για να ενισχυθούν οι Έλληνες οινοπαραγωγοί.

Μα θα στηλιτεύσει κιόλας τις απαράδεκτες δημοσιεύσεις στρατιωτικών, με τις ρατσιστικές, ομοφοβικές, σεξιστικές, βαθιά αντιδημοκρατικές δημοσιεύσεις, που εμφανίστηκαν στο fb και με τις οποίες «ζητούν την επέκταση των συνόρων της χώρας».

Ζήτημα που έρχεται στην επικαιρότητα, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι ακροδεξιά φασιστικά στοιχεία ετοιμάζουν αντισυγκέντρωση, που την χαρακτηρίζουν πατριωτική, αλλά στην ουσία  το στίγμα της δίνει η χρυσαβγίτικη φρασεολογία. 

Επίσης ενδιαφέρουσα είναι και η στάση του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, που παρουσιάζει την αντισυγκέντρωση των φασιστών με αυτή των παρακρατικών του Μαΐου 1963, όταν δολοφόνησε τον Ειρηνιστή Γρηγόρη Λαμπράκη ο γνωστός τραμπούκος Γκοτζαμάνης. Και αναφέρει με ανακοίνωσή του πως ο φασισμός δεν θα περάσει.

Πάντως για την ενεργοποίηση των προαναφερομένων στρατιωτικών, επιστολή προς τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας, Πάνο Ρήγα, απέστειλε η γενική γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μαρία Γιαννακάκη, με αφορμή δημοσίευμα για φασιστικές αναρτήσεις στρατιωτικών σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σημειώνεται ότι ο δικηγόρος, ο Γιάννης Παπαδήμας συγκέντρωσε συγκεκριμένα στοιχεία από το facebook και έκανε επίσημη καταγγελία στο ΓΕΣ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: