ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2024

Κατορθώματα ιερατείου για δολοφονία χαρακτηρά της

 Η Ράνια Θρασκιά

Οι αθλιότητες Νοτοπούλου, Γιαννούλη και Καρτερού σε βάρος της Ράνιας Θρασκιά

Για όσους παρακολουθούν τις εσωτερικές διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ το τελευταίο διάστημα, η αποχώρηση της Ράνιας Θρασκιά μόνο έκπληξη δεν αποτέλεσε.

Τουναντίον από ένα σημείο και μετά, ειδικά απ’ όταν η εσωκομματική σύγκρουση πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις με τις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις της Κουμουνδούρου, η βουλευτής άρχισε για τα καλά να νιώθει «ξένο σώμα.

Όπως ακριβώς δηλαδή την αντιμετώπιζε εξ αρχής ο σκληρός κομματικός μηχανισμός της Α’ Θεσσαλονίκης, ο οποίος εκφραζόταν κυρίως από την Κατερίνα Νοτοπούλου και τον Χρήστο Γιαννούλη.

Η κυρία Θρασκιά αποφάσισε να πολιτευτεί σε μία δύσκολη περιοχή, αλλά και σε μία εξίσου δύσκολη στιγμή, για τον ΣΥΡΙΖΑ. Ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα τον Απρίλιο του 2023 και… διέβη τον Ρουβίκωνα, μπαίνοντας στη μάχιμη πολιτική χωρίς να διαθέτει κομματικά ένσημα, τα οποία θεωρούνται κάτι σαν «πιστοποιητικό» στον ΣΥΡΙΖΑ.

Σε εκείνη την επώδυνη φάση για το κόμμα, προσέθεσε, όπως αποδείχθηκε, κοινωνικό (και εκλογικό) φορτίο, λόγω της αναγνωρισιμότητας, του «καλού ονόματος» που είχε φτιάξει και του μετριοπαθούς προφίλ της.

Έκανε όμως ένα… «λάθος», σύμφωνα με το topontiki.gr: Εκλέχτηκε πολύ ψηλά για μία νέα πολιτικό στον ΣΥΡΙΖΑ. Διεκδίκησε μέχρι τέλους την πρώτη θέση από την κυρία Νοτοπούλου (έχασε για 900 σταυρούς) και συνέτριψε τον κ. Γιαννούλη (με 4.700 σταυρούς παραπάνω).

Κι όλα αυτά μέσα σε ελάχιστο διάστημα, που είχε στη διάθεσή της για τον προεκλογικό αγώνα.

Αυτό το «λάθος» οδήγησε σε μία ιδιότυπη απομόνωση και προοδευτικά και σε έναν «πόλεμο» από τον κυρίως κομματικό μηχανισμό, που έβλεπε ότι η παρουσία της αλλάζει τις ισορροπίες των μέχρι τότε βουλευτών. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Γιάννης Αμανατίδης, εκ των ιστορικών στελεχών του κόμματος και πρώην υφυπουργός, εκτοπίστηκε στην τέταρτη θέση σε εκείνες τις εκλογές.

Ο «φρέσκος αέρας» και η ανανέωση που έφερε σε εκείνο το ψηφοδέλτιο δεν «ταίριαξαν» με τη λογική της επετηρίδας που κυριαρχούσε και κυριαρχεί πλέον στο κόμμα.

Μάλιστα στην προσπάθειά της να αποκτήσει σχέσεις με τις οργανώσεις, είτε προσκεκλημένη από εκείνες, είτε με δική της πρωτοβουλία, βρέθηκε αντιμέτωπη με ένα είδος λεκτικού προπηλακισμού, του τύπου «δεν έχεις δικαίωμα να έχει απευθείας επαφή με τη βάση» και «πρέπει να (μας) ρωτάς» πριν πάρεις πρωτοβουλία.

Μάλιστα στα γραφεία της νομαρχιακής επιτροπής είχε απειληθεί ακόμα και με… «πειθαρχικό» για το γεγονός ότι πήγαινε στις οργανώσεις, χωρίς το… φίλτρο και την… έγκριση της υψηλής γραφειοκρατίας.

Το ρήγμα έγινε τρόπον τινά «ημιεπίσημο» όταν ξεκίνησε η σύγκρουση για την ηγεσία με την επιδίωξη των «87» να εκδιώξουν τον Στέφανο Κασσελάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Από τη μία πλευρά οι Νοτοπούλου και Γιαννούλης πρωταγωνίστησαν στον αντικασσελακικό αγώνα με ακραίες και μετωπικές, πολλές φορές, συγκρούσεις και επιθέσεις στον πρώην πρόεδρο.

Από την άλλη η κυρία Θρασκιά ήταν θετικά διακείμενη στην προεδρία Κασσελάκη και πάντως αντίθετη με τις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις της Κουμουνδούρου.

Ειδικά στο πολιτισμικό το χάσμα ανάμεσα στις δύο πλευρές ήταν μεγάλο.

Η δε εκλογική βάση της βουλευτή ήταν αντίθετη στην κομματική γραφειοκρατία και αυτό εκφράστηκε στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη των συνέδρων: Οι δυνάμεις του κασσελακικού μπλοκ και εναντίον των 87, ήταν πλειοψηφία μέχρι να παρέμβει η περιβόητη επιτροπή διαλογής συνέδρων.

Στο δε «συνέδριο» της ντροπής στο Γκάζι, οι περισσότεροι νόμιμα σύνεδροι της Α’ Θεσσαλονίκης αποκλείστηκαν, όπως και εκατοντάδες άλλοι.

Αυτή η κατάσταση οδήγησε την κυρία Θρασκιά σε μία διακριτή απόσταση από τη νέα ηγεσία της Κουμουνδούρου και σε μία περίσκεψη για το μέλλον της στο κόμμα.

Προ ημερών προειδοποίησε ξεκάθαρα ότι θα πάρει τις αποφάσεις της μετά από τις συζητήσεις που θα έχει με τους ανθρώπους στην εκλογική της περιφέρεια.

Αν και αποφάσισε να παραστεί στην πρώτη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας υπό τον Σωκράτη Φάμελλο την περασμένη εβδομάδα, διεμήνυσε ότι δεν επιθυμούσε να αναλάβει κάποιο τομέα στο πλαίσιο της διανομής ρόλων στους βουλευτές.

Αυτό ήταν κι ένα από τα κωλύματα για τα οποία δεν ανακοινώθηκαν την περασμένη Παρασκευή οι τομεάρχες της ΚΟ του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυρία Θρασκιά δέχτηκε πολλές πιέσεις και τηλεφωνήματα για να μην ανεξαρτητοποιηθεί. Ωστόσο και παρά τις εκτιμήσεις των «κομματικών» που θεωρούσαν ότι είναι «εύκολη υπόθεση» και δεν θα έχει την αποφασιστικότητα και τη δύναμη να αντιμετωπίσει το «ιερατείο» της Κουμουνδούρου, επέλεξε την αποχώρηση.

Γνωρίζοντας προφανώς αυτή την πορεία των πραγμάτων, ο Θανάσης Καρτερός στο άρθρο του στην Κυριακάτικη Αυγή εκτόξευσε εναντίον της τον προσβλητικό χαρακτηρισμό «νούμερο». Κάτι που ίσως προδίδει και τον τρόπο που αντιμετωπίζει την κυρία Θρασκιά και το περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα.

Πηγή: https://periodista.gr/%CE%BF%CE%B9 periodista.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: