ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024

Κι όμως, η πολιτική ανατροπή είναι εφικτή!

ΣΥΡΙΖΑ περίπτερο

«Μπορεί το κλείσιμο της κάλπης το βράδυ της Κυριακής να γίνει μια νέα αρχή για τον τόπο; Μπορεί εφόσον οι πολίτες πράξουν το αυτονόητο: Να σπεύσουν για να ψηφίσουν. Να γυρίσουν την πλάτη στους κήρυκες της αποχής, της αδιαφορίας, του «όλοι το ίδιο είναι». Πριν απ’ όλα, να πιστέψουν ότι είναι εφικτή μια διπλή ανατροπή. Πρώτον, να ηττηθούν καθαρά η κυβέρνηση Μητσοτάκη και οι ολέθριες για τον τόπο πολιτικές της. Δεύτερον, να ενισχυθεί αποφασιστικά ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., να δοθεί μέσα από την κάλπη ισχυρό μήνυμα ανασύνταξης, ενίσχυσης και ενισχυμένου ρόλου στις μετεκλογικές εξελίξεις. Αυτό είναι -πρέπει να είναι- το διπλό μήνυμα της ψήφου στις αυριανές εκλογές μαζί με την ανάγκη μιας προοδευτικής και μαχητικής εκπροσώπησης στο Ευρωκοινοβούλιο.

Ηρθε η ώρα ώστε η μοναδικά έγκυρη δημοσκόπηση, η ευρωκάλπη, να δώσει ένα τέλος στην αλαζονεία και στο προφίλ του δήθεν αλάθητου και ανεξέλεγκτου πρωθυπουργού. Ήρθε η ώρα να δοθεί ένα ισχυρό ράπισμα αποδοκιμασίας στις πολιτικές της σημερινής κυβέρνησης που θρέφουν την ακρίβεια και ευνοούν προκλητικά τα μεγάλα συμφέροντα, στη δυσβάστακτη φορολογική πολιτική, στην απόγνωση πολλών συμπολιτών μας για ανεύρεση κατοικίας με τα ενοίκια σε δυσθεώρητα ύψη. Είναι ώριμες οι συνθήκες να δοθεί ένα τέλος στη θρυλούμενη «παντοδυναμία» του Κυριάκου Μητσοτάκη και να αποκαλυφθεί η αδυναμία του να κυβερνήσει προς όφελος του τόπου, των κοινωνικά ασθενέστερων, των αγροτών, των νέων. Πρέπει να δοθεί ένα τέλος στον μύθο του «Ευρωπαίου παίκτη», καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης μας έδειξε πόσο βλαπτική είναι για τη χώρα η πολιτική τού «ναι σε όλα» στα ξένα κέντρα εξουσίας, πόσο ολέθρια μπορεί να αποδειχθούν τα παιχνίδια υποχώρησης στο Αιγαίο και κατευνασμού της Άγκυρας. Είναι αναγκαίο όσο ποτέ να εκφραστεί η χωρίς προηγούμενο δυσφορία των συμπολιτών μας για το κουκούλωμα στα Τέμπη, για τις υποκλοπές, για τις χονδροειδείς παραβιάσεις του Κράτους Δικαίου.

Μόλις πριν από έναν χρόνο κανείς δεν θα μπορούσε να διανοηθεί τη φθορά μιας κυβέρνησης που κέρδισε τις εκλογές με 41%. Κι όμως, η καταρράκωσή της δεν έχει προηγούμενο. Κι αυτό γιατί το 41% έγινε το χαλί κάτω από το οποίο επιχείρησε να κρύψει τα πρωτοφανή μέτρα αντιλαϊκής πολιτικής καθώς και τη δυσανεξία της σε κάθε μορφή κριτικής και ελέγχου εντός και εκτός συνόρων. Το ψέμα και η υποκρισία όμως έχουν κοντά ποδάρια. Κι αυτό φαίνεται από τις αγωνιώδεις προσπάθειες του πρωθυπουργού να εμφανίσει εκ των προτέρων ως επιτυχία του ένα ποσοστό που να γράφει το 3 μπροστά.

Ας μην του κάνουμε το χατίρι! Ας πυροδοτήσουμε με τη δύναμη της ψήφου μας μια νέα σελίδα πολιτικής ανατροπής που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος. Ένα νέο κεφάλαιο αλλαγής ρότας και ελπίδας για τον λαό και τον τόπο μας μπορεί να γραφτεί από την ερχόμενη Δευτέρα με πρωταγωνιστή έναν ενισχυμένο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ναι, ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι το κλειδί για τη δημιουργία των προϋποθέσεων μιας προοδευτικής, εναλλακτικής προοπτικής για τον τόπο. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι εδώ, πατάει γερά στην εμπειρία του από τη διακυβέρνηση του τόπου σε δύσκολους καιρούς με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και με νέες δυνάμεις και ιδέες να του προσδίδουν μια πρωτόγνωρη δυναμική. Μια δυναμική που, αν επικυρωθεί και στην κάλπη, θα είναι το πρόπλασμα για την ανασύνταξη της Κεντροαριστεράς, τη μετάλλαξή της σε δύναμη με κυβερνητική προοπτική».

__________

(*) Ο Γιώργος Τσίπρας είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Δεν υπάρχουν σχόλια: