ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024

Λουκέτα μικρομεσαίων και επαγγελματιών μετά τις ευρωεκλογές

Σ. Φάμελλος: Κίνδυνος για πολλά λουκέτα μικρομεσαίων και επαγγελματιών μετά τις ευρωεκλογές



Συνέντευξη του Προέδρου Σωκράτη Φάμελλου, της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΕΝΑ Channel» στην Καβάλα και την εκπομπή «Αναλυτής»

«Από τις συναντήσεις μας με τα Επιμελητήρια και τους Εμπορικούς συλλόγους μας έρχονται ανησυχητικά μηνύματα. Θα κλείσουν πολλές επιχειρήσεις στην περιφέρεια της χώρας, ιδιαίτερα ελεύθεροι επαγγελματίες από το φορολογικό βάρος. Μετά τις ευρωεκλογές, θα φανεί η εφαρμογή του τεκμαρτού τρόπου φορολόγησης των επαγγελματιών, ένα σχέδιο που το έχει αποκρύψει από τη μεσαία τάξη. Γι` αυτό καλούμε τους επαγγελματίες και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες να στείλουν το μήνυμά τους στην κάλπη των ευρωεκλογών» τόνισε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Φάμελλος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης στον τηλεοπτικό σταθμό της Καβάλας «Ena Channel».

Με αφορμή τις περιοδείες του ανά την Ελλάδα και την επίσκεψή του στην Καβάλα, ο Σωκράτης Φάμελλος μετέφερε το κλίμα που εισπράττει από τις συζητήσεις με πολίτες, με εργαζόμενους και με επαγγελματίες, κάνοντας λόγο για έκδηλη ανησυχία, καθώς διαρκώς μειώνεται η αγοραστική δύναμη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ακρίβεια είναι ένα από τα παραδείγματα που αποδεικνύουν ότι οι πολιτικές της κυβέρνησης υποτιμούν και μας απομακρύνουν από τις ευρωπαϊκές κατευθύνσεις: «Ο κ. Μητσοτάκης, στη συζήτηση στη Βουλή, παραδέχτηκε ότι η ακρίβεια μαστίζει την ελληνική κοινωνία, αλλά δεν έδωσε καμία ουσιαστική απάντηση. Το μόνο που μας είπε είναι για το «γράμμμα» που έστειλε στην κ. Ούρσουλα φον ντε Λάιεν, κατόπιν εορτής και χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα. Την ώρα μάλιστα που η Ευρώπη ζητάει τη μείωση του ΦΠΑ, του ΕΦΚ, και τη φορολόγηση των υπερκερδών. Μόνο για το 2023, τα υπερκέρδη στη διύλιση έφτασαν στο 1,4 δισ. ευρώ. Είμαστε δεύτεροι στον πληθωρισμό ακρίβειας στα αυγά, στα λαχανικά και στο λάδι. Και ταυτόχρονα έχουμε και υπερφορολόγηση.

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., κληθείς να σχολιάσει το διακύβευμα των ευρωεκλογών, σημείωσε ότι ψηφίζουμε και για την Ευρώπη που θέλουμε και για την Ελλάδα που θέλουμε. «Το μήνυμα που καλούμε τους πολίτες να στείλουν μέσω της κάλπης είναι για μια πιο δημοκρατική Ευρώπη. Η αποχή από τις κάλπες θα είναι συγχωροχάρτι στον κ. Μητσοτάκη, ενώ μία ψήφος διαμαρτυρίας δεν δίνει διέξοδο. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει νέα ηγεσία με προοπτική, έμπειρο στελεχιακό δυναμικό, συγκεκριμένο πρόγραμμα και, κυρίως, τη δυνατότητα να δώσει προοδευτική διέξοδο».

Δριμεία και έντονη ήταν η κριτική που άσκησε ο Σ. Φάμελλος για την επιχειρούμενη κυβερνητική συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών, ένα έγκλημα που έχει αφήσει τραγικό αποτύπωμα στην ελληνική κοινωνία. «Όλοι οι πολίτες έχουν καταλάβει ότι δεν έχουν δοθεί απαντήσεις. Η ΝΔ υποτιμά ταυτόχρονα και τη Δικαιοσύνη και την Ευρώπη, αφού αρνείται τη συγκρότηση προκαταρκτικής επιτροπής, παρότι πρόκειται για φάκελο από την ευρωπαία εισαγγελέα», απάντησε αρχικά ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, παρουσιάζοντας τη μεθόδευση της πλειοψηφίας: «Έχουμε και συγκάλυψη και χειροκρότημα στον πρώην υπουργό κ. Καραμανλή. Η νέα καταγγελία των συγγενών των θυμάτων και η πρόσφατη δημοσιογραφική αποκάλυψη για την επιτάχυνση του μπαζώματος, φέρνει στη Βουλή τον φάκελο μετά από παραγγελία της εισαγγελίας Εφετών Λάρισας. Είχαμε καταστροφή πειστηρίων εγκλήματος που έγινε μετά από κυβερνητική σύσκεψη. Ο κ. Τριαντόπουλος έχει δημόσια δηλώσει ότι ήταν ο επί τόπου υπεύθυνος της αποκατάστασης. Πρέπει κάποιος να δώσει απαντήσεις στην ελληνική κοινωνία».

Αναφέροντας τις πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ για να μάθουν την αλήθεια οι συγγενείς των θυμάτων και να αποδοθεί δικαιοσύνη, ο Σ. Φάμελλος δήλωσε παρότι πραγματοποιήθηκε μια εξεταστική χωρίς την κλήση βασικών μαρτύρων, υπάρχει ήδη «ένα κατηγορητήριο που έχουμε δώσει στη ΝΔ αλλά δεν υπάρχει απάντηση», σημειώνοντας τον κίνδυνο αμνήστευσης που ελλοχεύει: «Εμείς πρέπει να είμαστε σίγουροι για τις προθέσεις της πλειοψηφίας γιατί υπάρχει ο κίνδυνος αμνήστευσης του ελεγχόμενου, δηλαδή του κ. Καραμανλή, στην περίπτωση απορριφθεί η διενέργεια προκαταρκτικής. Επίσης, στη ΝΔ δεν δέχτηκαν να κληθούν στην εξεταστική στελέχη που είχαν διοριστεί από την κυβέρνηση Μητσοτάκη στις διευθύνσεις κρίσιμων φορέων, όπως είναι ο πρόεδρος του ΟΣΕ, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ, ο πρόεδρος της επιτροπής τηλεδιοίκησης αλλά και ο πρόεδρος των μηχανοδηγών. Έκαναν Εξεταστική για τα μάτια του κόσμου», κατέληξε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: