ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 15 Ιουνίου 2024

Athens Pride 2024: Πλήθος κόσμου στη μεγάλη γιορτή

Πορεία στο Athens Pride
(INTIME NEWS/ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ)
 
Η μεγάλη πολύχρωμη πορεία υπερηφάνειας στο Σύνταγμα με σύνθημα «Ένας νόμος δεν αρκεί» - Άνθρωποι κάθε ηλικίας έδωσαν το παρών

Άνθρωποι κάθε ηλικίας βρίσκονται στην πλατεία Συντάγματος για το Athens Pride 2024, γεμίζοντας με χρώμα και αγάπη το κέντρο της Αθήνας. Από την αρχή της διοργάνωσης, το Athens Pride έχει εξελιχθεί και επεκταθεί, προσελκύοντας χιλιάδες συμμετέχοντες κάθε χρόνο και περιλαμβάνοντας μια ποικιλία εκδηλώσεων όπως εκθέσεις, συναυλίες, πάρτι, παραστάσεις και ανοιχτές συζητήσεις, οι οποίες πραγματοποιούνται σε πολιτιστικούς χώρους και κεντρικούς δρόμους της Αθήνας.

Το Athens Pride 2024 με το σύνθημα «Ένας νόμος δεν αρκεί», επιδιώκει να προωθήσει τη συζήτηση για τα δικαιώματα της LGBTQI+ κοινότητας, τονίζοντας ότι οι νομικές αλλαγές δεν αρκούν για την πλήρη αποδοχή και ισότητα της LGBTQI+ κοινότητας, καθώς και να επισημάνει τα εμπόδια στην κοινωνική ένταξη που τα LGBTQI+ άτομα αντιμετωπίζουν συστηματικά στην οικογένεια, στον εργασιακό χώρο, στο δημόσιο χώρο, στην υγεία, στην εκπαίδευση και σε όλες τις πτυχές του καθημερινού τους βίου.

«Παρά τους νόμους που διασφαλίζουν την αναγνώριση της ταυτότητας φύλου (Ν.4491/2017), την ισότητα (Ν.4604/2019) και την απαγόρευση ιατρικά μη αναγκαίων χειρουργικών επεμβάσεων σε ίντερσεξ παιδιά (Ν.4958/2022), η απουσία της τρίτης καταχώρισης φύλου – που εφαρμόζεται ευρέως στην Ευρώπη – έχει αρνητικό αντίκτυπο στην ψυχική, σωματική και κοινωνική ευημερία και δημιουργεί γραφειοκρατικά εμπόδια για τα άτομα που δεν ταυτίζονται με το δίπολο άνδρας-γυναίκα. Αν και τα τρανς άτομα μπορούν να αλλάξουν επίσημα τα ονόματα και τους δείκτες φύλου τους, η διαδικασία είναι χρονοβόρα και δαπανηρή. Μεταξύ των πολλών εμποδίων για την τεκνοθεσία στο νέο νόμο περί γονικής μέριμνας, η μη αναγνώριση της τρανς-γονεϊκότητας διατηρεί τα νεκρά προσωπικά στοιχεία του γονέα στο πιστοποιητικό γέννησης του παιδιού του», αναφέρει χαρακτηριστικά η διοργάνωση.O ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, η Νεολαία του, το Τμήμα Δικαιωμάτων και η Ομάδα ΛΟΑΤΚΙ+ του κόμματος συμμετέχουν στη μεγάλη γιορτή του Athens Pride 2024, με το σύνθημα «Καλύτερη ζωή τώρα, ισότιμα και περήφανα παντού». O ΣΥΡΙΖΑ καλεί όλο τον κόσμο, όλων των φύλων, των προσανατολισμών και των ηλικιών, να επισκεφθεί το περίπτερό του στην πλατεία Συντάγματος για να συζητήσει και να δει ποιες μπορεί να είναι οι περαιτέρω διεκδικήσεις του ΛΟΑΤΚΙ+ κινήματος μετά την ψήφιση της ισότητας στον γάμο από τη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων βουλευτών.Το Athens Pride 2024 θα κορυφωθεί στην Πλατεία Συντάγματος με μια μεγάλη συναυλία η οποία περιλαμβάνει ένα πλούσιο πρόγραμμα από δημοφιλείς καλλιτέχνες και συγκροτήματα, που υπόσχονται να προσφέρουν μια αξέχαστη εμπειρία. Το lineup της συναυλίας περιλαμβάνει κορυφαίους Έλληνες και διεθνείς καλλιτέχνες.Το Athens Pride καθιερώθηκε το 2005 ως μια από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις για την LGBTQI+ κοινότητα στην Ελλάδα. Από τότε, πραγματοποιείται κάθε χρόνο τον Ιούνιο, για να συμπέσει με τον μήνα υπερηφάνειας παγκοσμίως. Η επιλογή του Ιουνίου για τη διεξαγωγή του Athens Pride συνδέεται με τον εορτασμό του Stonewall Riots, που έγινε τον Ιούνιο του 1969 στη Νέα Υόρκη, ένα γεγονός που σηματοδοτεί την έναρξη του σύγχρονου κινήματος για τα δικαιώματα της LGBTQI+ κοινότητας.
Παρέλαση υπερηφάνειας της ΛΟΑΤΚΙ και LGBTQI+ κοινότητας στα πλαίσια του Athens Pride 2024 . Σάββατο 15 Ιουνίου 2024
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI)

Δεν υπάρχουν σχόλια: