ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024

Γ. Βουλγαράκης: Μεγάλος χαμένος στις ευρωεκλογές θα είναι η αλαζονεία του 41%

Γ. Βουλγαράκης: Μεγάλος χαμένος στις ευρωεκλογές θα είναι η αλαζονεία του 41% του κ. Μητσοτάκη



Συνέντευξη του Γιάννη Βουλγαράκη, συντονιστή Οργανωτικού Γραφείου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στην κυριακάτικη KONTRA και στον Αλφόνσο Βιτάλη

Ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ πάει στην πρώτη σημαντική εκλογική αναμέτρηση, αυτή της 9ης Ιουνίου, με νέα ηγεσία αλλά και μετά από διασπάσεις, αποχωρήσεις κ.λ.π. Είναι έτοιμο το κόμμα γι΄ αυτή την εκλογική αναμέτρηση, υπάρχουν επαρκείς δομές για να κινητοποιήσουν τον κόσμο στις κάλπες;

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι πανέτοιμος οργανωτικά για να δώσει και αυτή την εκλογική μάχη. Υπάρχει ενθουσιασμός καθώς τα μηνύματα που φτάνουν από κάθε γωνία της χώρας καθώς και από τους ομογενείς μας στο εξωτερικό, μας γεμίζουν αισιοδοξία. Η ψυχή αυτής της προσπάθειας επανάκαμψης, είναι και πάλι τα δεκάδες χιλιάδες μέλη και φίλοι. Αυτές και αυτοί που καθημερινά κάνουν περιοδείες σε πόλεις και χωριά, κάνουν εξορμήσεις σε εργασιακούς χώρους, συμμετέχουν σε εκδηλώσεις, ενισχύουν οικονομικά, βρίσκονται στα εκλογικά κέντρα και θα είναι εκλογικοί αντιπρόσωποι. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι το κόμμα των μελών και των φίλων του.

Η ενεργοποίηση των πολιτών είναι ένα βαθύ και αξιακό ζήτημα για εμάς. Στόχος μας είναι η πολιτική αλλαγή. Για να επιτευχτεί αυτό, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ενεργής συμμετοχή των πολιτών. Απευθύνουμε προσκλητήριο συμμετοχής διότι κάθε ψήφος μετράει. Για μια καλύτερη ζωή τώρα, όπως λέει και το σύνθημα μας. Το κοστολογημένο πρόγραμμα μας, η διακήρυξη μας για τις ευρωεκλογές, ο πρωτοφανής τρόπος των προκριματικών μας για την στελέχωση του ευρωψηφοδελτίου, η διάθεση μας για ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο με τον λαό, μα κυρίως το κάλεσμα προς όλες και όλους τους προοδευτικούς πολίτες να συμμετέχουν ως συνδιαμορφωτές στην όλη προσπάθεια μας, είναι κάποιοι από τους πολλούς λόγους που μας διαφοροποιούν από αυτούς που βλέπουν την πολιτική ως επάγγελμα. Εμείς επιδιώκουμε οι πολίτες να είναι στο προσκήνιο και όχι στο παρασκήνιο. Η αποχή δεν δίνει λύσεις, μονάχα γεννά προβλήματα. Και φυσικά απειλεί την ίδια την Δημοκρατία.

Διατυπώνονται επισημάνσεις πως μόνο ο Πρόεδρος του Κόμματος είναι αυτός που κάνει περιοδείες και έχει πάνω του όλο τον προεκλογικό αγώνα. Υπάρχει κινητοποίηση από τα άλλα σημαντικά στελέχη; Υπάρχει πρόγραμμα περιοδειών έτοιμο γι΄ αυτές τις τελευταίες μέρες του προεκλογικού αγώνα;

Ο πρόεδρος μας είναι ένας άνθρωπος που καθημερινά βρίσκεται στο πλευρό των πολιτών. Όπου υπάρχει αδικία, όπου η κυβέρνηση αγνοεί τον λαό, όπου αναζητείται λύση, είναι εκεί για να συμπαρασταθεί και να διεκδικήσει για τα δίκαια αιτήματα. Όλα τα στελέχη του κόμματος αυτή την στιγμή μαζί με τα χιλιάδες μέλη, τις φίλες και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ βρισκόμαστε παντού.

Το στίγμα το δίνει φυσικά ο πρόεδρος μας, όπου έχει μιλήσει από την πρώτη στιγμή για το ποιο είναι το διακύβευμα αυτών των ευρωεκλογών. Κυριολεκτικά πόρτα-πόρτα προσπαθούμε να γνωστοποιήσουμε το πρόγραμμα και τις θέσεις μας. Εμείς δεν εξαρτόμαστε από τα μεγάλα ΜΜΕ ούτε και έχουμε ή θα θέλαμε να έχουμε πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα πολιτών. Δίχως να έχουμε την οικονομική δυνατότητα και δίχως να χρωστάμε ούτε ένα ευρώ όπως η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, έχουμε επιλέξει έναν άλλο τρόπο επικοινωνίας με τους πολίτες.

Τις επόμενες μέρες ο πρόεδρος μας θα βρεθεί στην Θεσσαλονίκη, στο Ηράκλειο, στην Αθήνα και στην Πάτρα όπου θα γίνουν και ομιλίες. Παράλληλα σε όλες τις πρωτεύουσες των νομών θα διεξαχθούν συγκεντρώσεις όπου θα παρευρίσκονται κεντρικά στελέχη.

Ποιος είναι ο πήχης του ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές;… Είναι ρεαλιστικός στόχος να είναι δεύτερο κόμμα;

Να μην ξεχνάμε ότι ψηφίζουμε για να μας εκπροσωπήσουν στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, Ελληνίδες και Έλληνες ευρωβουλευτές. Εμείς λέμε ότι θέλουμε να είμαστε οι διεκδικητές των συμφερόντων όλων όσων θίγονται από τις αντιλαϊκές –νεοφιλελεύθερες πολιτικές σε Ευρώπη και Ελλάδα. Ότι θα δώσουμε ουσιαστικούς αγώνες μέσα από την ευρωομάδα της αριστεράς και ως γέφυρα συνεννόησης με τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις. Για μια ισχυρή Ευρώπη της ειρήνης και της ασφάλειας. Για μια δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη. Για την πράσινη μετάβαση, τα εργασιακά δικαιώματα, την μεταναστευτική πολιτική και την ισότητα μεταξύ των ανθρώπων.

Εκτιμούμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ όχι μόνο θα είναι δεύτερο κόμμα, αλλά από το βράδυ της 9ης Ιουνίου δύο πράγματα θα συμβούν: Ο κύριος Μητσοτάκης θα λάβει ένα ισχυρό μήνυμα ενάντια στις πολιτικές λιτότητας που υλοποιεί και ο κύριος Κασσελάκης θα λάβει εντολή να οδηγήσει την προοδευτική παράταξη στις εθνικές εκλογές με στόχο την πολιτική αλλαγή στον τόπο.

Γιατί, αν και με φθορά και προβλήματα, η ΝΔ παραμένει σταθερά πρώτη και με μεγάλη απόσταση από το δεύτερο κόμμα, τουλάχιστον δημοσκοπικά;

Δεν θα αποφύγω την ερώτηση σας. Μην ξεχνάμε ότι εθνικές εκλογές έγιναν πριν από ένα χρόνο. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ υπέστη μια μεγάλη ήττα. Και μετά ακολούθησε η αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα από την ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθώς και μια διάσπαση τόσο στο κόμμα όσο και στην κοινοβουλευτική ομάδα.

Η αξιωματική αντιπολίτευση όμως κράτησε. Γρήγορα υπό την νέα ηγεσία ανασυγκροτήθηκε και με σοβαρότητα και σταθερότητα στις θέσεις μας, δώσαμε και δίνουμε μάχες εντός και εκτός βουλής για τα συμφέροντα του λαού. Τώρα αρχίζουμε να ανακάμπτουμε, να παγιωνόμαστε στην δεύτερη θέση με αυξητικές διαρκώς τάσεις.

Σέβομαι απόλυτα τα δημοσκοπικά ευρήματα, όμως πιστεύω μονάχα στην δύναμη των πολιτών. Η κάλπη είναι άδεια μέχρι την 9η Ιουνίου. Η αλαζονεία του 41% του κυρίου Μητσοτάκη θα είναι ο μεγάλος χαμένος. Η ΝΔ θα έχει να αντιμετωπίσει ζητήματα αμφισβήτησης του αρχηγού της, όχι εμείς.

Αν δεν μεταβληθεί στις ευρωεκλογές αισθητά το υπάρχον πολιτικό σκηνικό, υπάρχει ενδεχόμενο πλήρους ανασύνθεσης της Κεντροαριστεράς και συγκλίσεων των προοδευτικών κομμάτων;

Εμείς πιστεύουμε ότι θα υπάρξουν αλλαγές και θα δοθούν πολλάπλά μηνύματα. Και σε αυτούς που αλαζονικά ως το 41% συμπεριφέρονται απαξιωτικά και αυταρχικά στον λαό και σε αυτούς τους δήθεν προοδευτικούς, που μέχρι χθες αρνιόταν κάθε συνεργασία και έκαιγαν την απλή αναλογική.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα είναι η ευχάριστη έκπληξη των εκλογών. Εμείς πιστεύουμε στην δύναμη των πολιτών. Οι κοινωνικές συνθέσεις, γίνονται από τα κάτω. Εμείς απευθύνουμε από τώρα κάλεσμα σε όλες και όλους τους προοδευτικούς πολίτες να συμπορευθούμε. Ψήφος και στήριξη στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, σημαίνει ελπίδα και προοπτική για κάθε αριστερό και προοδευτικό πολίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: