ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021

Βάσκανος μοίρα τους όρισε για μοιραίες αποφάσεις!

 

Κινδυνεύει να περάσει σε ιδιώτες η διαχείριση του Φράγματος Πείρου, λόγω της δογματικής πολιτικής του ιερατείου της Μαιζώνος

«Έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος από τη δημοτική αρχή του κ. Πελετίδη σαν συνέπεια θα έχει την απόδοση του φράγματος σε ιδιώτη μια και στον διαγωνισμό συμμετέχουν 3 εταιρείες ιδιωτών. Δυστυχώς η δημοτική αρχή υποθηκεύει το μέλλον της πόλης για την διαχείριση των υδάτων».

Τα παραπάνω επισημαίνει η δημοτική παράταξη ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ του Γιώργου Ρώρου, σχετικά με την διαχείριση του νερού από το φράγμα Πείρου.

Και υπενθυμίζει:

«Η παράταξή μας έχει αποστείλει από τις 29/12/2020 ερώτημα στην Δημοτική αρχή σχετικά με την εφαρμογή της απόφασης για τη σύσταση διαδημοτικού φορέα προς την Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου Πατρέων αρμόδια για την υλοποίηση των αποφάσεων του Σώματος. Δεν έχουν απαντήσει κατά πάγια τακτική τους σε σειρά ερωτημάτων μη βοηθώντας το έργο μας, όμως θα κληθούν να απαντήσουν στους δημότες για το ιστορικό λάθος τους στη διαχείριση του φράγματος».

Που όμως θα το πληρώνουν επί πολλά επόμενα χρόνια, οι δημότες της Πάτρας, θύματα της δογματικής αντίληψης του ιερατείου της Μαιζώνος, που βάσκανος μοίρα τους όρισε κακούς διαχειριστές του Δήμου Πατρέων στην πιο κρίσιμη ώρα για το μέλλον του Δήμου!

Αναλυτικά στην ανακοίνωση της ΩΡΑΣ ΠΑΤΡΩΝ αναφέρονται τα παρακάτω:

«ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΡΑΞΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Πατρέων για τη σύσταση διαδημοτικού φορέα διαχείρισης του φράγματος Πείρου-Παραπείρου. Είναι νωπή η περιφρονητική δήλωση του κ. Πελετίδη, ότι δεν θα υλοποιήσει την απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου.

Η  Ώρα Πατρών πιστεύει ότι η διαχείριση του νερού πρέπει να μείνει στην αυτοδιοίκηση. Η πολιτική του κ. Πελετίδη από διαφορετική αφετηρία συναντάται με την πολιτική της ΝΔ, να  παραδοθεί το φράγμα σε ιδιώτη.

Η επάρκεια ποιοτικού νερού εξασφαλίζεται από τη διαχείριση του φράγματος αλλά παράλληλα μειώνονται οι επιπτώσεις στον υδροφόρο ορίζοντα από γεωτρήσεις, οι οποίες λειτουργούν ή είναι σε εξέλιξη ακόμα και σε προστατευόμενες περιοχές «Natura».

Ο διαδημοτικός φορέας ξεκινά με οικονομικά οφέλη σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου Πατρών, ανταποδοτικά στους καταναλωτές. Επί πλέον ο φορέας θα διαθέτει νερό στην Βιομηχανική Ζώνη που θα καλύψει τις ανάγκες και θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας.

Πρόσφατα οι δήμοι Βόρειας Κέρκυρας, Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων και Νότιας Κέρκυρας προχώρησαν στη σύσταση Διαδημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα υδροδότησης.

Ωστόσο ο ταμιευτήρας  του φράγματος Πείρου-Παραπείρου έφτασε στο σημείο πλήρωσης. Η Περιφερειακή Αρχή μαζί με τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών πραγματοποίησαν επιτόπια αυτοψία.

Σε δηλώσεις του ο Γενικός Διευθυντής προτείνει μετοχική σύνθεση σε ΑΕ με αποκλειστικό ποσοστό έως και 100% των τριών ωφελούμενων δήμων κάτι που είναι σε αντίθεση με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της Πάτρας.

Από το Δεκέμβριο έως το Μάρτιο 2021 έχει μετατεθεί 5 φορές η αποσφράγιση των οικονομικών προσφορών των ιδιωτών για το φράγμα εξαιτίας αποχών ή απεργιών των μελών της Επιτροπής Αξιολόγησης.

Η παράταξή μας ζήτησε ενημέρωση από υπηρεσιακούς του Υπουργείου Υποδομών και μας μεταφέρθηκε, ότι λόγω της συστηματικής αποχής των μελών οδηγούμαστε σε ενδεχόμενη νέα κλήρωση με συνέπεια νέες καθυστερήσεις τις οποίες δεν εκμεταλλεύεται η δημοτική αρχή.

Έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος από τη δημοτική αρχή του κ. Πελετίδη σαν συνέπεια θα έχει την απόδοση του φράγματος σε ιδιώτη μια και στον διαγωνισμό συμμετέχουν 3 εταιρείες ιδιωτών. Δυστυχώς η δημοτική αρχή υποθηκεύει το μέλλον της πόλης για την διαχείριση των υδάτων.

Η παράταξή μας έχει αποστείλει από τις 29/12/2020 ερώτημα στην Δημοτική αρχή σχετικά με την εφαρμογή της απόφασης για τη σύσταση διαδημοτικού φορέα προς την Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου Πατρέων αρμόδια για την υλοποίηση των αποφάσεων του σώματος. Δεν έχουν απαντήσει κατά πάγια τακτική τους σε σειρά ερωτημάτων μη βοηθώντας το έργο μας, όμως θα κληθούν να απαντήσουν στους δημότες για το ιστορικό λάθος τους στη διαχείριση του φράγματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: