ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019

Την Τετάρτη στη Ριτσώνα με καύση, η τελευταία πράξη

Για τον αείμνηστο Πέτρο Περιμένη
Μεθαύριο Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019 στις 10 το πρωί, συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι του ιατρικού χώρου θα απευθύνουν το ύστατο χαίρε στον γιατρό ουρολόγο Πέτρο Περιμένη, καθηγητή ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών, που έφυγε σε ηλικία 67 ετών από καρδιά, το π. Σάββατο 30-11-2019, την ώρα που έκανε ψαροντούφεκο στη θαλάσσια περιοχή Αλμυρός της ανατολικής Μάνης, μαζί με τον 15χρονο γιο του. 

Ο γιος ειδοποίησε αμέσως το λιμενικό και το ΕΚΑΒ, αλλά δυστυχώς ο πατέρας του είχε εκπνεύσει, όπως διαπιστώθηκε στο ΚΥ Αερόπολης, όπου διακομίσθηκε.

Η πολιτική κηδεία του θα γίνει στον προαύλιο χώρο των Αγίων Αγγέλων στο Α΄ Νεκροταφείο Πατρών, ενώ πρόσφατη είναι η απόφαση της Εκκλησίας να μην προβαίνει σε εξόδιο ακολουθία σε όσους προτιμούν την καύση αντί της ταφής. Η σορός του άτυχου γιατρού στη συνέχεια θα μεταφερθεί για αποτέφρωση στην περιοχή της Ριτσώνας Ευβοίας, κατόπιν επιθυμίας του ιδίου, όπου θα σημάνει η τελευταία πράξη του δράματος.  
Εκεί όπου πρόσφατα στις 22 Νοεμβρίου 2019 αποτεφρώθηκε και η πανεπιστημιακός Βαρβάρα Δεσποινιάδου, που είχε φύγει από τη ζωή στις 20 Νοεμβρίου, ελλείψει αποτεφρωτηρίου στην Πάτρα, παρά τους προγραμματισμούς του Δήμου Πατρέων και τις διαλαλήσεις ότι οσονούπω θα λειτουργήσει δημοτικό αποτεφρωτήριο στο Δήμο. Απ' ότι φαίνεται, για λόγους ευνόητους αυτό θα αργήσει, άγνωστο πόσο...
Ποιος ήταν ο καθηγητής Ουρολογίας Πέτρος Περιμένης

Ο γιατρός Πέτρος Περιμένης αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ειδικεύτηκε στην Ουρολογία στο Τζάνειο Νοσοκομείο του Πειραιά. Ήταν μέλος του ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Πατρών από το 1989 και διευθυντής της Ουρολογικής Κλινικής από το 2005.

Μετεκπαιδεύτηκε για 9 μήνες στο Glasgow Royal Infirmary και για 3 μήνες στο Musgrove Hospital, Taunton, Somerset στη γενική Ουρολογία.
Το 2003 και για διάστημα 6 μηνών μετεκπαιδεύτηκε στο Πανεπιστημικακό Νοσοκομείο της Βέρνης υπό τον καθηγητή
Urs Studer στη μείζονα ογκολογική χειρουργική του Ουροποιητικού και τη Νευροπροστασία.

Εκτός από το έντονο επιστημονικό του παρών στην Πάτρα είχε και κοινωνικό. Είχε δραστηριοποιηθεί στον Σύλλογο γονέων του θεραπευτικού προγράμματος "Οξυγόνο" του ΚΕΘΕΑ. Ως πρόεδρός του είχε καταφέρει να φέρει την κοινωνία κοντά στο πρόγραμμα. 



Συλλυπητήρια ΣΥΡΙΖΑ για την απώλεια του Πέτρου Περιμένη

«Βαθύτατη θλίψη έχει προκαλέσει στην πόλη μας ο ξαφνικός θάνατος του καθηγητή Ιατρικής του Πανεπιστήμιου Πατρών και Διευθυντή της Ουρολογικής Κλινικής του ΠΓΝΠ Πέτρου Περιμένη.
Η πόλη μας γίνεται φτωχότερη όχι μόνο γιατί χάνει ένα αξιόλογο μέλος της ιατρικής κοινότητας και ιδιαίτερα  αγαπητό γιατρό, αλλά και ένα πρόσωπο γνωστό για την κοινωνική του προσφορά στο πλάι ευάλωτων ομάδων. Ως ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Οικογένειας του ΚΕΘΕΑ ΟΞΥΓΟΝΟ βοήθησε δεκάδες οικογένειες και τα δοκιμαζόμενα μέλη τους στον αγώνα που δίνουν καθημερινά να ξεφύγουν από τον κύκλο της εξάρτησης.
Ο ξαφνικός του θάνατος είναι  για την πατραϊκή κοινωνία μια πραγματικά σοβαρή απώλεια που αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό.
Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».
 


Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας

Για την απώλεια του Πέτρου Περιμένη η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας αναφέρει: 

«Ο φίλος, ο γιατρός, ο πανεπιστημιακός Δάσκαλος, ο αγωνιστής Πέτρος Περιμένης δεν είναι πια κοντά μας. Έφυγε ξαφνικά, λίγους μήνες μετά τη συνταξιοδότησή του από το Πανεπιστήμιο Πατρών.
Δίδαξε ιατρική αλλά πάνω απ' όλα σπάνιο ήθος και αγωνιστικότητα. Πρόεδρος του Συλλόγου Οικογενειών ΚΕΘΕΑ-Οξυγόνου Πάτρας, δε σταμάτησε ποτέ την κοινωνική του παρέμβαση ενάντια σε κάθε μορφή εξάρτησης.

Ήταν παρόν σε κάθε αγώνα στην πόλη μας, αλληλέγγυος στους φοιτητές του και τους συναδέλφους του.

Η απώλειά του δεν αναπληρώνεται.

Η Ε.Ι.Ν.Α, αντί για στεφάνι, θα καταθέσει συμβολικό ποσό στο Σύλλογο οικογενειών ΚΕΘΕΑ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: