ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019

Απίστευτες καταγγελίες νέας αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας

Καταγγελία υπήρξε για τη γυναίκα (βλέπε φωτογραφία) που αφέθηκε δεμένη πισθάγκωνα, ημίγυμνη στο κρύο φορώντας κουκούλα. Λες και βρισκόμαστε σε εμπόλεμη ζώνη. Κααι όλα αυτά για να καλύψουν την αγυρτεία που διαπερνά ολόκληρη την πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη!


Εμπόλεμη ζώνη
έγινε το Κουκάκι
ΤΟ ΔΟΓΜΑ “ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑΞΗ” ΠΟΥ ΞΕΔΙΠΛΩΝΟΥΝ ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΟΛΙΣΘΗΡΟΣ ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΩΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΣΠΑΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΠΑΛΙΝΩΔΙΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. - ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΒΑΣΙΚΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΤΑΡΑΣΣΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ


Σε συλλήψεις μετατράπηκαν για 9 από όσους προσήχθησαν το πρωί από την επιχείρηση της ΕΛΑΣ σε 3 καταλήψεις στο Κουκάκι. συμπεριλαμβανομένων του πατέρα και των δύο γιων της οικογένειας από την οδό Ματρόζου. Πέντε ακόμα άτομα από την συγκέντρωση αλληλεγγύης που πιάστηκαν έξω από τις καταλήψεις παρέμειναν απλές προσαγωγές. 
Οι απίστευτες καταγγελίες νέας αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας που σημάδεψαν την επιχείρηση της ΕΛΑΣ τείνουν να γίνουν πάγια τακτική και καθημερινότητα στο πλαίσιο της εφαρμογής του δόγματος νόμος και τάξη. 
Οι αστυνομικοί από το πρωί εκκένωσαν τρεις καταλήψεις στις οδούς Ματρόζου 45, Παναιτωλίου 21 και Αρβάλη στο Κουκάκι. Έκαναν χρήση δακρυγόνων, έριξαν χειροβομβίδες κρότου λάμψης και ακολούθησαν οι προσαγωγές ενώ συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιείται έξω από τα κτίρια.
Σύμφωνα με την καταγγελία της μητέρας της οικογένειας, που διέμενε δίπλα από την κατάληψη, τα ΜΑΤ επιχείρησαν να εισβάλλουν στο σπίτι για να το ερευνήσουν χωρίς ένταλμα εισαγγελέα.
Όταν δεν επέτρεψαν την παραβίαση του οικογενειακού τους ασύλου, χωρίς το αντίστοιχο ένταλμα τα ΜΑΤ ανέβηκαν στην ταράτσα του σπιτιού. Όταν πήγαν οι ιδιοκτήτες να δουν τι συμβαίνει τους ξυλοκόπησαν και τους προσήγαγαν. Στην συνέχεια με ένταλμα εισαγγελέα διενήργησαν έρευνα και στο σπίτι, σύμφωναν με στοιχεία του ΑΝΤ1.
Η εκδοχή της Αστυνομίας αναφέρει τα παρακάτω:
Η εκδοχή της Αστυνομίας αναφέρει ότι την επιχείρηση που έγινε στην οδό Ματρόζου, προσήχθησαν και ένας πατέρας με τον γιο του από την ταράτσα του διπλανού κτιρίου (αριθμός 47), στο οποίο διαμένουν. Οι αστυνομικοί τούς αντιλήφθηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης και -όπως λένε- τους είδαν να αντιδρούν στην επιχείρηση. Οι άνδρες της αστυνομίας προσπάθησαν να μπουν στο κτίριο, αλλά δεν τους άνοιξε κανείς. Τελικά, παρουσία εισαγγελέα συνελήφθησαν, ενώ αντιδράσεις σημειώθηκαν και από τη μάνα, όταν είδε τον σύζυγο και τον γιο της με χειροπέδες.
Με εντολή του εισαγγελέα, πραγματοποιήθηκε έρευνα στο διαμέρισμά τους, για την περίπτωση που είχαν κρύψει καταληψίες, αλλά δεν βρέθηκε τίποτα. Όλοι οι προσαχθέντες μεταφέρθηκαν στην Κρατική Ασφάλεια όπου εξετάζονται, ενώ οι έρευνες στα κτίρια συνεχίζονται. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν βρεθεί διάφορα αντικείμενα και σημειώσεις στην οδό Ματρόζου.
Υπενθυμίζεται ότι οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων και έριξαν χειροβομβίδες κρότου λάμψης  και ακολούθησαν οι προσαγωγές. Ενταση επικράτησε στην περιοχή, ενώ πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα κτίρια για την εκκένωσή τους.
Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Χρυσοχοΐδης είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για τις ατελείωτες αστυνομικές αυθαιρεσίες σε βάρος πολιτών και κυρίως της νεολαίας, αφού αυτοί τους επιτρέπουν να λειτουργούν «με λυμένα τα χέρια», τονίζει σε ανακοίνωση του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανακοίνωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Ραγκούση
«Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με την κ. Σπαρτιώτη -για όσα σήμερα συνέβησαν στο σπίτι της με εντολή της κυβέρνησης Μητσοτάκη από τα ΜΑΤ- επιβεβαιώθηκε η χειρότερη εκδοχή κατάλυσης βασικών κι αναφαίρετων ανθρώπινων δικαιωμάτων καθώς και θεμελιωδών άρθρων του Συντάγματος. Ε, όχι λοιπόν κ. Μητσοτάκη. Κράτος στην Ελλάδα δεν είναι τα ΜΑΤ, είναι το Σύνταγμα και οι νόμοι» αναφέρει σε δήλωσή του ο βουλευτής Γιάννης Ραγκούσης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών σε ανακοίνωση του καταδικάζει τις πρακτικές εκγύμνωσης και κακοποίησης πολιτών που προσάγονται ή συλλαμβάνονται από την ελληνική αστυνομία. Όπως χαρακτηριστικά σχολιάζει ο ΔΣΑ, «αναγκάζεται να υπενθυμίσει» τι προβλέπεται από τον νόμο για τις προσαγωγές και τις συλλήψεις, «σε οποιαδήποτε περίοδο και επί οποιασδήποτε κυβέρνησης», με αφορμή οπτικοακουστικό υλικό που έχει δημοσιευτεί στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και το διαδίκτυο.

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ
«Μετά τις καταγγελίες για ξεγύμνωμα 20χρονης φοιτήτριας στη μέση της Πατησίων από άνδρες των ΜΑΤ, ο κ. Χρυσοχοΐδης σήμερα απολαμβάνει ακόμα μία επιτυχία του.
Γυναίκα καταγγέλλει επώνυμα πως χτύπησαν και προσήγαγαν μέσα στο σπίτι τους τον σύζυγο και τους γιους της, επειδή τόλμησαν να ζητήσουν εισαγγελική παραγγελία από άνδρες των ΜΑΤ για να τους επιτρέψουν την είσοδο. Την ίδια στιγμή, η εικόνα πολίτη δεμένου πισθάγκωνα σε ταράτσα πολυκατοικίας και με κουκούλα στο κεφάλι, θυμίζει στρατιωτική επιχείρηση σε χώρες εμπόλεμης ζώνης.
Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Χρυσοχοΐδης είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για τις ατελείωτες αστυνομικές αυθαιρεσίες σε βάρος πολιτών και κυρίως της νεολαίας, αφού αυτοί τους επιτρέπουν να λειτουργούν «με λυμένα τα χέρια».
Το δόγμα “νόμος και τάξη” που ξεδιπλώνουν ουδεμία σχέση έχει με την ασφάλεια των πολιτών. Το μόνο που εξυπηρετεί αυτός ο ολισθηρός κατήφορος είναι να λειτουργήσει ως αντιπερισπασμός στις παλινωδίες της κυβέρνησης. Και τελικά το μόνο που καταφέρνει είναι παραβιάζει βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και να διαταράσσει την κοινωνική συνοχή και ειρήνη.

Η ανακοίνωση της "Ανοιχτής Πόλης"
"Την ώρα που ο Δήμος Αθηναίων ανακοινώνει πανηγυρικά μνημόνιο συνεργασίας με την Ελληνική Αστυνομία, η αστυνομική αυθαιρεσία γίνεται κανονικότητα στην πόλη, με καθημερινά κρούσματα βαρβαρότητας και καταπάτησης δικαιωμάτων. Αυτό επιβεβαιώνουν και οι σημερινές επιχειρήσεις στο Κουκάκι, όπου περάστηκαν χειροπέδες σε συμπολίτες μας επειδή ζήτησαν από τους αστυνομικούς που είχαν εισβάλει στο χώρο κατοικίας τους χαρτί εισαγγελέα, ενώ οι μαρτυρίες αποκαλύπτουν αποκρουστικές συμπεριφορές των αστυνομικών της ΕΚΑΜ και της ΟΠΚΕ. Οι κάτοικοι της πόλης βλέπουν καθημερινά βασικά δικαιώματά τους να αμφισβητούνται από μια διαρκώς εξελισσόμενη δυναμική που θέτει τη δράση των δυνάμεων της τάξης έξω από κάθε πλαίσιο δημοκρατικού ελέγχου.
Η δημοτική αρχή οφείλει να πάρει άμεσα θέση απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα που εδραιώνουν κλίμα τρόμου και ανασφάλειας στην πόλη.
Το αίσθημα ασφάλειας δεν εξασφαλίζεται με επικοινωνιακά μνημόνια συνεργασίας, αλλά με ζωντανές γειτονιές, που δεν πάσχουν από εγκατάλειψη των υποδομών τους και έλλειψη κοινωνικών πολιτικών".

Πηγή: ΑΝΤ1, avgi.gr, Nooz.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: