Ο Δημ. Παπαδημούλης την θέλει το συντομότερο δυνατό

«Την ώρα που ο επικεφαλής των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στηρίζει την ελληνική κυβέρνηση,  ονομάζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ "μια προοδευτική δύναμη", την ίδια ώρα το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι έχουν "ξεσαλώσει" σε αντιπολιτευτική πολεμική εναντίον της κυβέρνησης, ευθυγραμμιζόμενα συχνά με ΝΔ», τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στο Κόκκινο.


Ειδικότερα, αναφορικά με τη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, επεσήμανε ότι «η ολοκλήρωση του πακέτου θα πάρει λίγες εβδομάδες, καθώς χρειάζεται και τη νομοθέτηση των συμφωνηθέντων από την ελληνική Βουλή» υπογραμμίζοντας πως «όχι μόνο η ελληνική κυβέρνηση αλλά και η μεγάλη πλειοψηφία όσων εκπροσωπούν τους δανειστές και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς επιθυμούν την ολοκλήρωση της αξιολόγησης το συντομότερο δυνατό, γιατί αυτό είναι το κοινό συμφέρον».

«Σημειώνω βεβαίως τη σιωπή δύο κρίσιμων παραγόντων τις τελευταίες μέρες, της κας Λαγκάρντ και του κ. Σόιμπλε και θυμίζω ότι το περασμένο καλοκαίρι με τις μεγάλες αναταράξεις τη λύση την έδωσε η Σύνοδος Κορυφής, καθώς στο Eurogroup είχε δημιουργηθεί εμπλοκή με την περίφημη πρόταση Σόιμπλε για "time out"», συνέχισε ο Δημ. Παπαδημούλης.

Επίσης, εκτίμησε ότι οι εαρινές προβλέψεις της Κομισιόν για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και των άλλων ευρωπαϊκών οικονομιών, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, θα ενισχύσουν τη διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας.

Σοσιαλιστές «προοδευτική δύναμη ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά  ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι έχουν... ξεσαλώσει! 

Εν συνεχεία, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ για τη στάση που κρατούν έναντι της κυβέρνησης λέγοντας: «Την ώρα που ο επικεφαλής των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, ο κ. Πιτέλα, στηρίζει την Ελλάδα και τις προσπάθειες της κυβέρνησης, ονομάζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ "μια προοδευτική δύναμη", με την οποία θέλουν διάλογο οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές, την ίδια ώρα τα κόμματα που ανήκουν στην ομάδα του κ. Πιτέλα και αναφέρομαι σε ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι, έχουν "ξεσαλώσει" σε αντιπολιτευτική πολεμική εναντίον της κυβέρνησης, ευθυγραμμιζόμενα συχνά με ΝΔ. Και νομίζω ότι αυτή είναι μια αντίφαση που θα την πληρώσουν αυτά τα δύο κόμματα».

Επιπλέον, ο Δημ. Παπαδημούλης ξεκαθάρισε πως «η κυβέρνηση έχει επιχειρήματα και περιθώρια ελιγμών, αλλά αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει στο τραπέζι των συζητήσεων τίποτα άλλο πέρα από την προσπάθεια της ταχύτερης ολοκλήρωσης της αξιολόγησης, ώστε να ξεκινήσει η "αλυσίδα" των θετικών ειδήσεων: ελάφρυνση του χρέους, ρευστότητα στην οικονομία, επιστροφή στην ανάπτυξη, μείωση της ανεργίας».

Όσον αφορά τα εκλογικά σενάρια, δήλωσε ότι «εκλογές και επανάληψη των αναταράξεων του περασμένου καλοκαιριού θα ήθελαν όσοι παίζουν παιχνίδια οπισθοδρόμησης και αποσταθεροποίησης, είτε βρίσκονται εντός είτε εκτός της Ελλάδας», προσθέτοντας: «Προσυπογράφω μια δήλωση που έκανε πριν λίγα 24ωρα ο Έλληνας πρωθυπουργός, ότι όσοι ποντάρουν σε τέτοια σενάρια, είναι μακριά νυχτωμένοι».